Zari
ohodnotit

Zábavy

Les distractions

Žánr:
Země:
Rok:
1960
Délka:
101 minut
„Setkání veteránů z alžírské války“

Obsah filmu Zábavy

 
Paul Frapier je novinář, který žije pro svou práci, auta a krásné ženy. Jako reportér se dostane k případu vraždy policisty, kterou spáchal Laurent Pole, nyní na útěku. Paul a Laurent spolu dříve bojovali v osvobozenecké válce v Alžírsku, kde Laurent Paulovi zachránil život. Paul se mu nyní snaží oplatit protislužbou a udělá vše pro to, aby Laurent před policií uprchl.

Film dnes prakticky neznámého režiséra Jacquese Duponta se v okrajové dějové linii vracel k nedávno skončené osvobozencké válce Alžírska z francouzského koloniálního područí. Podle dobových kritik šlo o poměrně zdařilé kriminální drama, i když zatížené nadbytečnou...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2017
Docela zajímavý příběh o upřímném   přátelství dvou válečných veteránů má   slušnou výchozí situaci, ale pak se dlouho nic   neděje a až poslední čtvrthodinka je pěkně   vygradovaná a dojemná, byť konec je   předvídatelný. V dlouhém mezičase se   slabším dějem je možno užívat si docela   pěknou kameru nebo úsměvné prvky. Což je   například Alexandra Stewart, která se   permanentně válí v pelechu, zatímco všichni   kolem ní jednají, pátrají atd., a čeká, až   ji sem tam přijde pomuchlat Belmondo. A Belmondo,   ten mimikou a gestama dává jasně najevo, že   tady se rodí velká francouzská hvězda.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tatiana Dyková

Dyková Tatiana

Elodie Treccani

Treccani Elodie

Naposled navštívené:
Tatiana Dyková

Dyková Tatiana

Elodie Treccani

Treccani Elodie