Zari
ohodnotit

Za zvuků hudby

The Sound of Music

Další název:
Sound of Music
Žánr:
Rok:
1965
Délka:
174 minut
„Příběh dívky, která musí podstoupit neobvyklou zkoušku jako vychovatelka dětí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Za zvuků hudby
Hudební film – muzikál - The Sound of Music - Za zvuků hudby, vznikl podle knižní předlohy Howarda Lindsaye a Russela Crousela, a tato kniha vznikla na motivy autobiografie skutečné baronky Marie von Trapp. Získal 10 nominací na Oscara a pět jich skutečně obdržel.

Maria (Julie Andrews) je novickou v místním Salzburském klášteře, je velice impulzivní, a přesto, že je sirotek, nezatrpkla, a nikdy si nejde pro úsměv, nebo milé slovo daleko. Matka představená, obdržela nabídku kapitána von Trappa (Christopher Plummer (1)), který potřebuje vychovatelku-guvernantku pro svých sedm děti. Věří, že zvládnout úspěšně tento úkol je schopna díky své povaze jen Maria. Kapitán von Trap řídí svou domácnost pevnou rukou, téměř všechno se řídí povely a pískání píšťalky, striktní příkazy – jako na lodi, takže hry tak běžné pro děti zde nemají místo, jen povinnosti. Děti si navíc otcovu pozornost vynucují tím, že každou vychovatelku vyplaší, znechutí, odradí a vyženou, takže je Maria v pořadí už dvanáctá guvernantka za krátký čas. Ona se ovšem nedá, a postupně si jedno dítě po druhém získává na svou stranu. Dokáže to vlastně citlivým, lidským způsobem a svým humorem, smyslem pro hledání toho dobrého v životě nakazí i samotného kapitána. V domě se ozývají písničky a smích, ukončený šťastnou svatbou Marie a von Trapa, ale velké nebezpečí přichází v podobě anekce Rakouska - Němci v roce 1938, a ti nutí kapitána von Trappa, aby se okamžitě vrátil do služby, a pod jejich vlajkou. Odmítnutí by znamenalo smrtelné ohrožení celé rodiny, takže jediné řešení bude útěk za hranice. Po dramatickém,a nebezpečném nočním útěku a pronásledování se nakonec celá rodina dostane šťastně přes milované Alpy do bezpečí nezávislého Švýcarska, a odtud do USA.

MartaH. clara.b


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Za zvuků hudby
Písně:

The Sound of Music
Overture / Preludium
Morning Hymn / Alleluia
Maria
I Have Confidence
Sixteen Going on Seventeen
My Favorite Things
Climb Ev'ry Mountain
The Lonely Goatherd
The Sound of Music (reprise)
Do-Re-Mi
Something Good
Processional and Maria
Edelweiss
So Long Farewell
Climb Ev'ry Mountain (reprise)


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Za zvuků hudby
Mladá novicka Maria je přehnaně činorodá, zvídavá a kurážná. Proto je matkou představenou vyslána za zdi salzburského kláštera s neobyčejně těžkým posláním. Má prožít několik měsíců jako guvernantka v rodině nedávno ovdovělého námořního kapitána von Trappa. Není to snadný úkol ani pro temperamentní a odvážnou Mariu. Nepřístupný kapitán von Trapp totiž řídí svou domácnost jako námořní loď a její posádku. Každý den se skládá převážně z plnění jeho rozkazů, přesného dodržování pravidel, na žádné radovánky tu nezbývá místo. Jeho sedm dětí se přitom dokáže každé chůvy zbavit, jak nejrychleji to jde. Maria je v pořadí už jejich dvanáctá pečovatelka…

Film Za zvuků hudby patří mezi hollywoodskou klasiku, úspěšný byl již při prvním uvedení do kin v roce 1965. Jde přitom o adaptaci muzikálového hitu uváděného na divadelní scéně na Broadwayi. Z deseti nominací film získal pět Oscarů v kategoriích: nejlepší film, režie (Robert Wise, střih (William Reynolds, hudba (Irwin Kostal) a zvuk (James Corcoran, Fred Hynes). Jedna z neproměněných nominací patřila představitelce hlavní role, Julii Andrewsové (známé také z filmů Mary Poppins, Roztržená opona, Správná dívka).

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Za zvuků hudby
Hory ožívají na Blu-ray! Prožijte nejoblíbenější rodinný film na světě v dosud nepoznané kvalitě na dvou discích teto edice, která vychází u příležitosti 45. výročí vzniku muzikálu ZA ZVUKŮ HUDBY, držitele pěti Cen Akademie z roku 1965 včetně ceny pro nejlepší film! V muzikálu natočeném podle skutečného příběhu rozjasňuje Julie Andrews filmové plátno jako Maria, osvícená a vnímavá dívka, která opouští klášter, aby do domácnosti kapitána von Trappa (Christopher Plummer (1)) a jeho sedmi děti přinesla lásku a hudbu.
Bontonfilm BD


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:20 - 11:30

10 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

10:10 - 11:05

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

55 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama