Zari
ohodnotit

Z džungle do džungle

Jungle 2 Jungle

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
21.8.1997
„Každý má svoji vlastní džungli - jeden uprostřed deštného pralesa, druhý na Manhattanu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Z džungle do džungle
Úspěšný newyorský obchodník Michael Cromwell je uznávaný pro nesporný obchodní talent, skvělý odhad při spekulacích na burze a ta žije s mladou a sexy partnerkou. Má to však jeden háček. Je ženatý a potřebuje souhlas k rozvodu. Jeho žena se natrvalo usadila uprostřed amazonského pralesa a pro podpis na příslušný formulář se proto musí vydat do indiánské vesnice Lipo Lipo. Čeká tam na něj překvapení - třináctiletý syn Mimi-Siku, který bravurně střílí z foukačky a hraje si s ochočenou tarantulí. Ti dva o sobě do této chvíle nevěděli, a aby se poznali, odjíždějí spolu z deštného pralesa přímo do New Yorku. Ale i ve velkoměstské džungli se Mimi-Siku spoléhá na své přírodní instinkty, neomylnou foukačku a ochočenou tarantuli. Nechápe sice, že exkluzivní akvarijní rybičky nejsou vhodné k obědu, ale zato se mu podaří vyšplhat na sochu Svobody a získat novou kamarádku Karen. Přestože se v New Yorku rozhodně nenudí, stýská se mu po té opravdové džungli podél břehů velké řeky. Tam je jeho skutečný domov a tam se také vrací. Za pár dní Michael pochopí, že jeho místo je u syna a tak nasedá do letadla směr Amazonie. Místo rozvodového formuláře s sebou tentokrát přiváží kuchyňský hrnec - znalci místních poměrů dobře vědí proč.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Z džungle do džungle
Když se vaše žena usadí uprostřed amazonského pralesa, aby tam konala dobro, vyřizují se rozvodové formality poněkud obtížně. A pro podpis na příslušný formulář si musíte dopádlovat mezi krokodýly a piraňami, nakonec i se svým laptopem dorazil do indiánské vesnice Lipo Lipo. Jeho nastávající "bývalka" dr. Patricia Cromwellová tam ale pro něj měla překvapení - třináctiletého syna Mimi-Siku, který bravurně střílí z foukačky a hraje si s ochočenou tarantulí. Ti dva o sobě do téhle chvíle nevěděli, a tak, aby se konečně užili, odjíždějí spolu z deštného pralesa přímo do New Yorku. Ale i v téhle velkoměstské džungli se Mimi-Siku spoléhá na své přírodní instinkty, neomylnou foukačku a ochočenou tarantuli. Nechápe sice, že exkluzivní akvarijní rybičky nejsou vhodné k obědu, ale za to se mu podaří vyšplhat na sochu Svobody, získat novou kamarádku Karen, pacifikovat ruského mafiána, ale hlavně si navzájem hodně dát s tátou Michaelem. Přestože se v New Yorku rozhodně nenudí, stýská se mu po té opravdové džungli podél břehů velké řeky. Tam je jeho skutečný domov a tam se také vrací. A když se ceny kávy a vztahy s mafiány stabilizovaly, vydává se tam za ním i Michael s jeho novými přáteli. Místo rozvodového formuláře sebou tentokrát přiváží kuchyňskou pánev - znalci místních poměrů dobře vědí proč.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Z džungle do džungle
Dr. Patricia Cromwellová se usadila natrvalo v srdci Amazonie. A tak, když úspěšný newyorský obchodník Michael Cromwell pocítil akutní potřebu nové manželky, nezbylo mu nic jiného, než popadnout rozvodové formuláře a vydat se za ní. Když se jednoho krásného tropického dne vylodil i se svým solárním satelitním laptopem v hlubinách deštného pralesa ve vesnici Lipo Lipo, působil mezi zdravě primitivními divochy jako deviantní adamita na výroční schůzi dívčí školy. Zřejmě už dávno zapomněl, že když se před třinácti lety s Patricií rozcházel, loučili se přece jen o něco intenzivněji, než bývá při takových příležitostech zvykem. A tak teď vyděšeně zírá na indiánského chlapce Mimi-Siku, který ho chce naučit střílet z foukačky, kamarádit s tarantulí, říká mu tatínku a hodlá s ním odjet do New Yorku.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Remake úspěšné francouzské komedie Malý Indián ve městě.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Z džungle do džungle
Pracovat mezi otužilými Indiány je příjemnější nežli sloužit noční na gerontologii a užívat si v hamace na břehu Orinoka je lepší nežli přežívat s workaholikem - řekla si zřejmě Dr. Patricia Cromwellová a usadila se natrvalo v srdci Amazonie. A tak, když úspěšný newyorský obchodník Michael Cromwell pocítil akutní potřebu nové manželky, nezbylo mu nic jiného, než popadnout rozvodové formuláře a vydat se za ní. Když se jednoho krásného tropického dne vylodil i se svým solárním satelitním laptopem v hlubinách deštného pralesa ve vesnici Lipo Lipo, působil mezi zdravě primitivními divochy jako deviantní adamita na výroční schůzi dívčí školy. Zřejmě už dávno zapomněl, že když se před třinácti lety s Patricií rozcházel, loučili se přece jen o něco intenzivněji, než bývá při takových příležitostech zvykem. A tak teď vyděšeně zírá na indiánského chlapce Mimi-Siku, který ho chce naučit střílet z foukačky, kamarádit s tarantulí, říká mu tatínku a hodlá s ním odjet do New Yorku.

Otcové na "baterky", kteří jsou (často proti své vůli) napravováni vitálními potomky, jsou vděčnými protagonisty pseudopsychothrillerů a rodinných komedií, v nichž neúnavně optimistická hollywoodská fikce staví na hlavu chmurné sociologické statistiky o nenávratně rozpadlých rodinách a navěky traumatizovaných pubescentech. Opak je pravdou! Jen si vzpomeňte, jak se svým nepovedeným fotříkem zatočil Dobrý synek (odporně čestný a morbidně "dospělý" Macaulay Culkin) a kolik spastických stahů a bolestných šklebů stálo Lháře, lháře Jima Carreye narozeninové přání jeho zdánlivě bezbranné ratolesti Maxe. Podle tohoto vyzkoušeného vzoru, varujícího nepovedené otce a provokujícího všechna zanedbávaná batolata, aby si vybojovala svá práva, natočil v roce 1994 Hervé Palud francouzskou rodinnou komedii Malý Indián ve městě. Americký remake Johna Pasquina (Santa Clause) přichází o tři roky později a podle vzoru Oscara či Můj táta hrdina potrvzuje, že otisk déj_ vu dopadne jen málokdy lépe nežli originál. A tak žralok Wall Streetu Tim Allen (jenž patří k tomu lepšímu co snímek nabízí), "humanizovaný" trpělivým malým Indiánem, nakonec prohlédne, my se povinně zasmějeme uspané kočce, která na rozdíl od rybiček nebyla snědena a oceníme, jak kulturní outsider Mimi-Siku (jehož andělský exteriér předurčuje k rolím typu Olivera, Malého Bobeše nebo Mirka Dušína) zvítězí nad ruskou mafií a vyprahlou asfaltovou civilizací. Jestliže nebudete schopni a ochotni k této "povinné" reakci, jež se od vás očekává, moc legrace si v téhle opsané džungli neužijete.

Autor/Zdroj: Šobr Michal/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Malý indián ve městě (1994)

 Malý indián ve městě (1994)
Malý indián ve městě n
Un indien dans la ville
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Hervé Palud

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

04:45 - 05:15

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Náš venkov (2000) [TV cyklus]

04:25 - 04:50

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

0 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe!

04:40 - 05:55

5 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nikolaj Radin

Radin Nikolaj

Útok z hlubin (Hunter Killer)

Útok z hlubin
Hunter Killer

Bruna Chiaradia

Chiaradia Bruna

Naposled navštívené:
Nikolaj Radin

Radin Nikolaj

Útok z hlubin (Hunter Killer)

Útok z hlubin
Hunter Killer

Bruna Chiaradia

Chiaradia Bruna