Z džungle do džungle (1997)

Z džungle do džungle (Jungle 2 Jungle)
67.8 %
 
 

Jungle 2 Jungle

    Žánr: rodinný / komedie
    Země: Spojené státy americké / Francie
    Premiéra v ČR: 21.8.1997        
    Délka: 105 min.
„Každý má svoji vlastní džungli - jeden uprostřed deštného pralesa, druhý na Manhattanu.“
Úspěšný newyorský obchodník Michael Cromwell je uznávaný pro nesporný obchodní talent, skvělý odhad při spekulacích na burze a ta žije s mladou a sexy partnerkou. Má to však jeden háček. Je ženatý a potřebuje souhlas k rozvodu. Jeho žena se natrvalo usadila uprostřed amazonského pralesa a pro podpis na příslušný formulář se proto musí vydat do indiánské vesnice Lipo Lipo. Čeká tam na něj překvapení - třináctiletý syn Mimi-Siku, který bravurně střílí z foukačky a hraje si s ochočenou tarantulí. Ti dva o sobě do této chvíle nevěděli, a aby se poznali, odjíždějí spolu z deštného pralesa přímo do New Yorku. Ale i ve velkoměstské džungli se Mimi-Siku spoléhá na své přírodní instinkty, neomylnou foukačku a ochočenou tarantuli. Nechápe sice, že exkluzivní akvarijní rybičky nejsou vhodné k obědu, ale zato se mu podaří vyšplhat na sochu Svobody a získat novou kamarádku Karen. Přestože se v New Yorku rozhodně nenudí, stýská se mu po té opravdové džungli podél břehů velké řeky. Tam je jeho skutečný domov a tam se také vrací. Za pár dní Michael pochopí, že jeho místo je u syna a tak nasedá do letadla směr Amazonie. Místo rozvodového formuláře s sebou tentokrát přiváží kuchyňský hrnec - znalci místních poměrů dobře vědí proč.

Zdroj: Nova

režie:
John Pasquin
 
 
hraje:
Tim Allen (Michael Cromwel = Babun), Martin Short (Richerd Kempster), Lolita Davidovich (Charlotte), David Ogden Stiers (Alexej Jovanovič), JoBeth Williams (Dr. Patricia Cromwelová), Sam Huntington (Mimi-Siku), Bob Dishy (George Langston), Valerie Mahaffey (Jan Kempsterová), Leelee Sobieski (Karen Kempsterová), Frankie Galasso (Andrew Kempster), Luis Avalos (Abe), Carole Shelley (Fiona), Dominic Keating (Ian), Rondi Reed (Sarah), Oni Faida Lampley (Madeleine), Michael Mastro (Gino), John Pasquin (vousáč na Times Square), Brian Reilly (Fingerless Hand), Michael Haley (prodejce párků v rohlíku), Frances Mignano (tanečnice), Adam LeFevre (Morrison)
 
 
scénář:
Bruce A. Evans (podle filmu Malý Indián ve městě), Raynold Gideon (podle filmu Malý Indián ve městě)
 
 
kamera:
Anthony Pierce-Roberts
 
 
hudba:
Michael Convertino
 
 
výprava-architekt:
Stuart Wurtzel
 
 
kostýmy:
Carol Ramsey
 
 
střih:
Michael A. Stevenson
 
 
zvuk:
Jon Johnson (design), Jonathan Miller (design), Allan Byer, Ivo Heger, Lubomír Zajíc (mix zvuku)
 
 
vedoucí produkce:
Brad Krevoy
 
 
produkce:
Jana Prášilová (dabing), Jaromír Šindelář
 
 
dabing:
Václav Postránecký (Michael Cromwell), Miluše Šplechtová (Patricia), Sabina Laurinová (Charlotta), Jiří Prager (Richard Kempster), Ivo Špalj (zvuk mix), Jan Škvor (Mimi-Siku), Martin Velda, Miroslava Součková, Simona Postlerová, Rozita Erbanová (Karen Kempsterová), Jiří Plachý, Martina Hudečková, Jiří Hromada, Milan Slepička, Radek Škvor (Andrew Kempster), Jiří Valšuba, Tomáš Borůvka, Markéta Zárubová, Pavel Tesař, Dalimil Klapka, Alena Procházková, Evelyna Vrbová (produkce), Alena Sekerová (dialogy), Michal Jílek (zvuk), Alice Hurychová (režie), Jan Maxián (Mimi Siku), Monika Ticháčková (Karen Kempsterová), Petr Oliva (Alexei Jovanovic), Rudolf Jelínek, Karel Richter (Abe), Hana Talpová (Fiona), Bedřich Šetena, Libor Hruška (Ian), Jan Arnold Palouš (Andrew Kempster), Barrandov Studio
 
 
zvláštní efekty:
Steven Kirshoff (koordinátor), Gregory Nicotero (Animatronická zvířata - supervize), Jules Sylvester (supervize zvířat)
 
 
koproducent:
William W. III. Wilson, Thierry Lhermitte, Louis Becker, William W. Wilson III
 
 
koordinátor kaskadérů:
Danny Aiello III.
 
 
vizuální efekty:
David Goldberg (supervize), Richard Hoover (supervize), Dream Quest Images, Keith Shartle (Dream Quest Images)
 
 
asistent režie:
Michael Haley
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Rick Messina, Richard Baker
 
 
producent:
Brian Reilly
 
 
digitální efekty:
Steven F. Yamamoto
 
 
kaskadér:
Jennifer Lamb, Janet Paparazzo
 
 
překlad:
Gina Dolejšová (překlad k dabingu Primy), Daniela Margoliusová (překlad ke kino dabingu), Jana Stejskalová (střih), Jiří Strach (dialogy a režie)
 
 
režie českého znění:
Jiří Strach (+ úprava dialogů)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.