Cerven
ohodnotit

Wild Horse Mesa

Žánr:
Rok:
1947
Délka:
61 minut
„Třetí filmové zpracování podle románové předlohy westernu - Zane Greye“
Popis / Obsah / Info k filmu Wild Horse Mesa
Další z románů Zane Greye nenechá svou barvitostí, napětím a všemi exteriéry - drsné pouštní a stepní zázemí pro skvělé akce během natáčení filmu na pochybách, že tu nejde jen o obyčejný příběh a objeví-li se u některého filmu jméno Tim Holt, odborník na westerny už ví, že snímek patří mezi ty o dobrodružství z divokého západu.
Holt zde hraje Dave Jordana, kovboje, který se svým partnerem Chito Jose Gonzalesem Bustamente Raffertym - Richard Martin s Popem Melhornem - Jason Robards i jeho dcera Sue - Nan Leslie, se vypravili hledat Panguitche, legendárního černého hřebce, po jehož ulovení je farmář Pop dlouho posedlý.
I když hřebce chytí, je potřeba získat peníze na další podnikání a k tomu je zapotřebí peněz. Pouze Jay Olmstead má tolik peněz, aby část stáda odkoupil, a právě on je podezříván z nečistých obchodů a podvodů. Pop, který koupi zařizoval je cestou zpět přepaden oloupen a zavražděn. Olmstead se snaží uplatnit své nároky na stádo, které mu bylo prodáno.
Sue a Dave si to nechtějí nechat líbit a Dave si klade především za cíl zjistit, co přesně se stalo Melhornovi, když se vracel s pěnězi. Muž, který se stal bezděčně svědkem zabití Popa, jeho bývalý honák Dick Foote se rozhodne Olmsteada vydírat, což se stane obchodníkovi osudným - je zastřelen. Dave je pak šikovně obviněn z této vraždy a zavřen do vězení. Je ale nejvyšší čas zabránit dalšímu zlu a tak přítel Chito ho pomůže dostat z vězení, aby se mohli dozvědět pravdu.... a potrestat zločin

MHCBow


Autor: clara.bow

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příkopy (2007) [TV seriál]

15:50 - 16:50

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

15:45 - 16:40

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Lepší pozdě nežli později (200...

15:00 - 17:40

53 minut již uběhlo
107 minut zbývá do konce

Prima - Cena medu (1986)

15:30 - 17:20

23 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Reklama