Wild Horse Mesa (1947)

Wild Horse Mesa
80 %
 
 
    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 61 min.
„Třetí filmové zpracování podle románové předlohy westernu - Zane Greye“
Další z románů Zane Greye nenechá svou barvitostí, napětím a všemi exteriéry - drsné pouštní a stepní zázemí pro skvělé akce během natáčení filmu na pochybách, že tu nejde jen o obyčejný příběh a objeví-li se u některého filmu jméno Tim Holt, odborník na westerny už ví, že snímek patří mezi ty o dobrodružství z divokého západu.
Holt zde hraje Dave Jordana, kovboje, který se svým partnerem Chito Jose Gonzalesem Bustamente Raffertym - Richard Martin s Popem Melhornem - Jason Robards i jeho dcera Sue - Nan Leslie, se vypravili hledat Panguitche, legendárního černého hřebce, po jehož ulovení je farmář Pop dlouho posedlý.
I když hřebce chytí, je potřeba získat peníze na další podnikání a k tomu je zapotřebí peněz. Pouze Jay Olmstead má tolik peněz, aby část stáda odkoupil, a právě on je podezříván z nečistých obchodů a podvodů. Pop, který koupi zařizoval je cestou zpět přepaden oloupen a zavražděn. Olmstead se snaží uplatnit své nároky na stádo, které mu bylo prodáno.
Sue a Dave si to nechtějí nechat líbit a Dave si klade především za cíl zjistit, co přesně se stalo Melhornovi, když se vracel s pěnězi. Muž, který se stal bezděčně svědkem zabití Popa, jeho bývalý honák Dick Foote se rozhodne Olmsteada vydírat, což se stane obchodníkovi osudným - je zastřelen. Dave je pak šikovně obviněn z této vraždy a zavřen do vězení. Je ale nejvyšší čas zabránit dalšímu zlu a tak přítel Chito ho pomůže dostat z vězení, aby se mohli dozvědět pravdu.... a potrestat zločin

MHCBow  Autor: clara.bow

režie:
Wallace Grissell (.)
 
 
hraje:
Tim Holt (Dave Jordan), Nan Leslie (Sue Melhernová), Richard Martin (Chito Rafferty), Tom Keene (Hod Slack), Jason Robards (Pop Melhern), Harry Woods (Jay Olmstead), William Gould (šerif Bradford), Robert Bray (Tex), Dick Foote (Rusty), Frank Yaconelli (Clemente), Ralph Bucko (Barfly), Chick Hannan (jezdec)
 
 
námět:
Zane Grey (román (1925))
 
 
scénář:
Norman Houston (.)
 
 
kamera:
Frank Redman (.)
 
 
hudba:
Paul Sawtell (.)
 
 
střih:
Desmond Marquette (.)
 
 
asistent režie:
John Pommer (.)
 
 
producent:
Herman Schlom (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.