Zari
ohodnotit

Vždy připraven!

Friendship!

Další název:
Vždy pripravený!; Dva Ossis objevují Ameriku
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
110 minut
„Cesta za nově nabytou svobodou od padlé Zdi až do San Francisca.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vždy připraven!
Dva mladíci z bývalého východního Německa, nyní svobodní Němci, se rozhodnout k cestě do USA. Chtějí se dostat až do San Franciska. Otec jednoho z mladíků tam snad před lety uprchl. Peníze stačí jen na letenku do New Yorku. Když u pasové kontroly prohlásí, že nejsou nacisti, ale komunisti, osobní prohlídka je nad míru důkladná. Také brzy zjistí, že se za svých 55 dolarů se moc daleko nedostanou, snad tak do New Jersey. Nezbývá tedy než jet stopem. Jejich angličtina je dost bídná a znalosti o americké skutečnosti ještě horší. Jazyk a kulturní nedorozumění ale nejsou jediným pramenem komických situací...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vždy připraven!
Dvojice naivních mladíků z východního Německa se po pádu Berlínské zdi vydává na jízdu napříč Amerikou. Když se konečně otevře možnost vycestovat do ciziny, vypraví se tito podnikaví nadšenci do San Franciska, kam před deseti lety údajně utekl otec jednoho z nich. Naneštěstí jim však peníze stačí jen na letenku do New Yorku a poté, co u pasové kontroly hrdě prohlásí, že nejsou nacisti, ale komunisti, jsou navíc podrobeni důkladné osobní prohlídce. A co hůř, brzy zjistí, že se za svých 55 dolarů dostanou nejdál tak do New Jersey. Nezbývá tedy než jet stopem. Jejich angličtina je dost bídná a ponětí o amerických reáliích ještě mizernější, ale s neředěnou euforií z nově nabyté svobody v žilách nemůže jejich cíli stát nic v cestě.

Německý snímek si podmaňuje klasický americký žánr roadmovie a výstižně ho využívá k ilustraci nekritického opojení ideálem svobody a Ameriky, který zaplavil země východního boku po pádu komunismu. Scénář vychází z osobních zkušeností producenta Thomase Zicklera, který po pádu komunismu podnikl spolu s kamarády totožnou cestu do Ameriky. Ačkoli důvodem jejich výletu byla čistě fascinace americkou ikonografií a ne rodinné důvody, stejně jako hrdinové filmu si za cíl stanovili San Francisco, a jelikož neměli dost peněz, celou cestu z New Yorku urazili stopem.

V německém a anglickém znění s titulky.


Popis / Obsah / Info k filmu Vždy připraven!
Dvojice naivních mladíků z východního Německa se po pádu berlínské zdi vydává na jízdu napříč Amerikou. Když se konečně otevře možnost vycestovat do ciziny, vypraví se tihle podnikaví nadšenci do San Franciska, kam před deseti lety údajně utekl otec jednoho z nich. Naneštěstí jim však peníze stačí jen na letenku do New Yorku a poté, co u pasové kontroly hrdě prohlásí, že nejsou nacisti, ale komunisti („Vždy připraven!“ zdraví po soudružsku), jsou navíc podrobeni důkladné osobní prohlídce. A co hůř, brzy zjistí, že se za svých 55 dolarů dostanou nejdál tak do New Jersey. Nezbývá tedy než jet stopem – pro začátek s vyšinutým Darrylem do jeho rodného městečka v Tennessee. Jejich angličtina je dost bídná a ponětí o amerických reáliích ještě mizernější, přesto scénář zdaleka nespoléhá na jazyková a kulturní nedorozumění jako na jediný zdroj humoru.
45.MFF Karlovy Vary


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

25 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Karate ovce (2022) [TV seriál]

06:15 - 06:40

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:05 - 06:30

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama