Zari
ohodnotit

Všude dobře, doma nejlíp

North

Žánr:
Rok:
1994
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
24.8.1995
„Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo mít jiné rodiče? Chlapec North o tom přemýšlel…“
Popis / Obsah / Info k filmu Všude dobře, doma nejlíp
Jedenáctiletý chlapec North (Elijah Wood) si najme právníka Arthura Belta (Jon Lovitz), aby ho rozvedl s jeho nudnými rodiči. Ale celá věc má jeden háček. Pokud si do tří měsíců nenajde náhradní domov, musí se vrátit ke své původní rodině, nebo půjde do sirotčince. S pomocí svého anděla strážného (Bruce Willis) se North vydává na složitou a dlouhou cestu, která ho zavede do Evropy, Afriky, na Havaj nebo do Texasu. Zatímco North putuje po světě, právník Belt udělal závratnou kariéru tím, že ochraňuje všechny děti před jejich rodiči. Takže se snaží Northovi ze všech sil zabránit, aby se vrátil domů. V bláznivém souboji s časem nakonec North najde dokonalé rodiče tam, odkud odešel. Doma.


Autor: videofil

Popis / Obsah / Info k filmu Všude dobře, doma nejlíp
Přemýšleli jste o tom, jaký by byl váš život, kdybyste měli jiné rodiče?
Uznávaný režisér Rob Reiner, který režíroval filmové hity "Pár správných chlapů" a "když Harry potkal Sally", přichází se svou rodinnou komedií o malém chlapci a jeho hledání dokonalých rodičů. Jedenáctiletý chlapec North (Elijah Wood) si najme právníka Arthura Belta, aby ho "rozvedl" s jeho nudnými a nevšímavými rodiči. Ale celá věc má jeden háček - pokud si do tří měsíců nenajde vhodnou náhradu, musí se vrátit ke své rodině, nebo jít do sirotčince. S pomocí svého anděla strážného (Bruce Willis) se North vydá na složitou cestu hledání ideálních rodičů. Jeho pátrání ho zavede do Evropy, Afriky, na Havajské ostrovy a do Texasu. Při svém životním dobrodružství se naučí a získá mnohem víc, než si mohl představit.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Všude dobře, doma nejlíp
Komedie zkušeného režiséra Roba Reinera Všude dobře, doma nejlíp patří mezi ty
americké rodinné snímky, Učící s nadsázkou situaci dětí, jež se vymknou rodičovské kontrole. Jedenáctiletý North Nelson se neocitne „sám doma ", ale naopak domov okázale opustí, aby si hledal nové rodiče. Ti dosavadní ho totiž podle jeho názoru vůbec nevnímají a byli by nejradši, kdyby neexistoval. Příliš zaměstnaný otec i matka totiž vůbec nedovedou ocenit, že North se nejen výborně učí a skvěle hraje baseball, ale že jim ho navíc všichni kolem pro jeho slušnost závidí. Chlapec, podporovaný spolužákem Winchellem, redaktorem školních novin, si najme právníka Arthura Belta a u soudu se rodičů vzdá. Ti nemohou nic namítat, protože údivem upadli do dlouhodobého komatu. Soudce však stanoví, že North si musí najít do začátku nového školního roku jiné rodiče. O vzorné dítě je velký zájem; chlapec procestuje celý svět a vyzkouší nejrůznější rodiče, žádní však nejsou ti praví. Netuší, že děti v celé zemi se bouří proti rodičům a že zrádný Winchell a protřelý Belt si na jeho případu bezohledně budují kariéru. Když chlapec pochopí, že nejraději na světě má přece jen svého otce a matku a že se k nim chce vrátit, spolužák se ho pokusí zlikvidovat. Za přispění vypravěče, který chlapce na jeho strastiplné pouti za domovem pozoruje a jemně ovlivňuje, však všechno nakonec podle očekávání dobře dopadne. - Snímek těží především ze série více či méně povedených gagů na téma neuvěřitelného, jež se stalo skutkem. Hlavní komediální efekty se odvozují od bizarních rodičovských typů, s nimiž se sebevědomý North setkává (texaští milionáři, eskymácká dvojice, havajský guvernér s chotí...). Tvůrci se neřídí pravděpodobností a jejich hrdina může dělat cokoli; tato libovolnost spolu s nepůvodností a prostoduchostí některých nápadů je však rozvíjena na úkor samotného příběhu. „ Tajemná" postava vypravěče, procházejícího v různých převlecích vyprávěním, ani banální konstatování, že se Northovi vše asi jen zdálo, filmu na zdařilosti příliš nepřidávají. Ryze oddechový snímek pro děti na prahu pubertální vzpoury zaujme snad jen hereckým obsazením: vedle Bruče Willise (vypravěč) a Elijaha Wooda, aspirujícího na novou hollywoodskou dětskou hvězdu, se ve filmu v malých rolích „pro zábavu" mihnou Dan Aykroyd, Kathy Batesová nebo Graham Greene.
-ap-, Filmový přehled 1997/7


Popis / Obsah / Info k filmu Všude dobře, doma nejlíp
Jedenáctiletý North má už dost svých nevšímavých rodičů, a tak se rozhodne za pomoci advokáta najít rodiče nové. Protože je chytrý a šikovný chlapec, je o něj poměrně slušný zájem. Jemu se však nelíbí ani v miliardářské domácnosti, ani u Eskymáků…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mimo zákon (Edison)

Mimo zákon
Edison

Naposled navštívené:
Mimo zákon (Edison)

Mimo zákon
Edison