Zari
ohodnotit

Voda, čo ma drží nad vodou

Další název:
Voda nad vodou
Rok:
2019
Délka:
73 minut
„Príbeh Joža Urbana, film silný ako jeho básne a ostrý ako jeho život.“

Komentáře k filmu Voda, čo ma drží nad vodou

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2022
Mám z toho trochu smíšené   pocity. Trochu dost. Je   jasné, že jakmile něco   natočí Tomáš Magnusek, tak   dostane všude strašnou   bídu. Předsudky. Kdo je   autor jsem před sledováním   nevěděl, neřešil a byl jen   zvědavý na film s názvem   podle největšího hitu   Elánu. Na začátku jsem ani   nepoznal o kom to je, dokud   nepadlo jméno Jozefa   Urbana... do té doby to   nedávalo smysl a nepoznal   jsem ho (proto by se měli asi   číst asi anotace filmu   předem). Ahá, tak takhle je   to. Bohužel scénář i   představitel hlavní role   Roman Pomajbo vůbec   nedokázali dobře vystavět   charakter Jozefa Urbana jinak   než jen jako nepraktického   rozháraného alkoholika. Jen   texty jeho básní na to   nestačí. To že autor   knihy/námětu/scénáře   hraje sám sebe, to by   nevadilo, ale proč není   charakter hlavní role trochu   plastičtější a   pestřejší? To vážně byl   Jozef Urban jen smutný   alkoholik unavený životem,   kterému se povedl nejlepší   text až těsně před smrtí?   Neměla chtít dramaturgie   trochu víc? Při čtení   knihy to možná vyzní lépe,   ale ve filmu jen memorování   textu nestačí.
Do   toho se ve filmu mihla různá   známá jména, Skopal,   Kanyza, Procházková, Kepka,   Dejdar a i když to vypadalo   prvoplánovitě, tak to bylo,   zpětně vzato, příjemné   spestření, jen na tu   slovenčinu u českých herců   nejsem zvyklý.
Dá se   pak klidně i prominout, že   střihači uniklo oblečení   "nahé" stydlivky   Andrey Kerestešové v   postelové scéně (to je jen   pro hnidopichy). Nejlepší   tak asi byl až konec a   melancholická klipová   restrospektiva za znění   titulního hitu. Jakoby šlo o   něj nejvíc.
Tak   nevím, jestli to byla pocta   Jozefu Urbanovi a ti co ho   znali i ti co znají jen   písničku to nějak ocení a   bude bavit. Slovenská poezie   druhé poloviny minulého   století dostala trochu na   frak.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

53 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

53 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

68 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Divoká jízda (Going the Distance)

Divoká jízda
Going the Distance

Naposled navštívené:
Divoká jízda (Going the Distance)

Divoká jízda
Going the Distance