Zari
ohodnotit

Vlkodav z kmene Šedých psů

Volkodav iz roda Serych Psov

Další název:
Vlkodav z rodu Šedých psů; Strážca nebeskej brány; Волкодав из рода Серых Псов; Volkodav iz roda Serikh Psov; The Wolfhound
Země:
Rok:
2006
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2007
Popis / Obsah / Info k filmu Vlkodav z kmene Šedých psů
V pôvabnej horskej prírode si pokojne žije rod Sivých Vlkov. Otec Sivý Vlk je kováč, ktorý ukul krásny a vzácny meč. Jeho život a rodiny je prekážkou krutému čarodejníkovi Kanibalovi, ktorý túži ovládnuť svet. Kanibal jedného dňa prepadne, zabije všetkých členov rodu Sivých Vlkov, do zajatia si so sebou odnesie len malého chlapca, ktorý sa bude neskôr volať Vlkodav.

Do svojej dospelosti s ostatnými otrokmi lopotia hlboko v baniach. Jedného dňa sa dostane na slobodu, ked v súboji zabije najmocnejšieho dozorcu. Vlkodav vyslobodí slepého veštca Tilorana a otrokyńu Niilit. Vlkolav sa tých dvoch chce zveriť obchodnej karaváne, ktorá smeruje do mesta Galiradu. Napádne ich však krutá banda na čele zo zahadným vodcom so zvieracou maskou. Vlkolavovi sa podarí ochrániť oboch i netopiera. Vlkodav zotne vodcovi ruku, podľa tetovania vlka spozná,že je to Kanibal, vrah jeho rodiny. A až v Galirade Vlkodav zistí, že život zachránil dokonca i Elene, dcére miestneho vládcu. Lenže nie každý je Vlkodavovi vďačný. Bratranec Lučezar a dedič trónu obviňuje ho, že je Kanibalov služobník. A Vlkodav má čo robiť, aby sa obhájil. Mesto Galirad gniavi kliatba v podobe oblakov, ktoré spôsobujú mestu chlad. Otec Elen požiadal o pomoc vládcu druhej ríše Vinitara, ktorý požaduje za to ruku Eleny. Elenu majú chrániť dedič Lučezar a Vlkodav. Cesta do ženíchovej ríše je dlhá a nebezpečná. Okrem nástrah vznikne medzi Elenou a Vlkodavom láska, ktorú si musia zakázať. Od tejto svadby predsa závisí ochrana životov Galiradu. A Vlkodav má aj poslanie, zničiť čarodejníka Kanibala. Nanešťastie je ktosi v sprievode, kto sa znaši zabiť Vlkodava a Elen.


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu Vlkodav z kmene Šedých psů
Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny.

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vlkodav z kmene Šedých psů
Byl odsouzen k smrti… ale přežil, aby pomstil svůj rod. Poslední muž rodu Gray Dog se stává silným válečníkem, který si říká Wolfhound (vlčák). Uniká smrti podzemním dolem a se svým kamarádem, Nonflying Mouse (nelétající myš), se vydává na cestu. Wolfhound je posedlý touhou pomstít se Kanibalovi, který zničil jeho rodnou vesnici. Najde si cestu do zámku nepřítele a postaví se Kanibalovi. Jakmile tam je, osvobodí dva zajatce: věstce Tilorana a otrokyni Niilit. Společně dojdou až do Galiradu, města sužovaného nepokoji. Místní purkmistr doufá, že město ochrání tím, že provdá svoji dceru Elen za válečníka Vinitara, který Galiradu přislíbil pomoc. Elen čelí dlouhé cestě do země svého budoucího manžela a požádá Wolfhounda, aby jí doprovázel a chránil. Wolfhound souhlasí a dostává se tak do víru zvláštních událostí, které postupně objasňují pravý důvod této cesty.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama