Duben
ohodnotit

Vlkodav z kmene Šedých psů

Volkodav iz roda Serych Psov

Další název:
Vlkodav z rodu Šedých psů; Strážca nebeskej brány; Волкодав из рода Серых Псов; Volkodav iz roda Serikh Psov; The Wolfhound
Země:
Rok:
2006
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
4.10.2007

Obsah filmu Vlkodav z kmene Šedých psů

 
V pôvabnej horskej prírode si pokojne žije rod Sivých Vlkov. Otec Sivý Vlk je kováč, ktorý ukul krásny a vzácny meč. Jeho život a rodiny je prekážkou krutému čarodejníkovi Kanibalovi, ktorý túži ovládnuť svet. Kanibal jedného dňa prepadne, zabije všetkých členov rodu Sivých Vlkov, do zajatia si so sebou odnesie len malého chlapca, ktorý sa bude neskôr volať Vlkodav.

Do svojej dospelosti s ostatnými otrokmi lopotia hlboko v baniach. Jedného dňa sa dostane na slobodu, ked v súboji zabije najmocnejšieho dozorcu. Vlkodav vyslobodí slepého veštca Tilorana a otrokyńu Niilit. Vlkolav sa tých dvoch chce zveriť obchodnej karaváne, ktorá smeruje...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
ruská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vlkodav z kmene Šedých psů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

kacenka62
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2017
Princezna
Princezna to nieje,ale knazna. A vola sa Jelena a   nie Helena. To musi byt neinformovanec a este pise   o filme. Videl ho vobec?Je to pekny film.Konecne   nieco ine ako americke krvaky.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Ako jeden Vlkodlav zmenil svoj osud
Pri ruských filmoch sa bojím, že tvorcovia v   snahe vyrovnať sa tým západným upadnú do   klišé a stereotypov a ešte ich aj na škodu   znásobia a výsledok je rozpačitý. Napriek   zopár drobným výtkam ako sem tam divné   chovanie postáv či skutočne nejaké tie   okukané klišé ide o skutočne perfektne   spravenú dobrodružnú fantasy. Neprináša nič   nové, ani nejako príliš neohúri extra   veľkoleposťou, ale perfektne diváka upúta.   Možno je to tým, že je to nám bližšie,   slovenské hory, slovanská mytológia, predsa len   to vyzeralo pre nás oveľa uveriteľnejšie.   Morena sa dnes ešte stále na dedinách na jar   vynáša. Ruské filmy majú ešte jednu výhodu,   ak tam obsadia ženskú, tak sto pro to bude zasa   nejaká slovanská bohyňa, ono tie Rusky sú fakt   najkrajšie. Či už princezná alebo tá zlatá   zrzka, čo na začiatku zachránil. Ono, dnes už   takýto film ani na západe natočiť sa nedá,   feministické kritičky by ho roztrhali, statný   zarastený Šedý pes, čiže žiaden   vydepilovaný modelingový metrosexuál,   ochraňuje princeznu, tá tu dokonca nevie   narábať s mečom, čiže tá sa musí spoliehať   na ochranu muža, to by dnes v zdegenerovanej   západnej Európe už neprešlo. Hlavní herci   famózni, princezná je dokonalá. Príbeh nie je   nejako extra premakaný, ale bohato postačuje,   vyvažuje to tá slovanská mytológia, zasadenie   napríklad Moreny, prízrakov či dávnych duchov   do príbehu. Všade tá šerosť, bahno, vlhkosť,   krutá a hutná príroda, dodáva tomu   neuveriteľné mystickú temnosť a drsnosť. Ono   aj tej krve tu bolo dostatočne. Triky celkom v   pohode, viď napríklad duchov v podobhe hmly,   úžasné. Čiže perfektná fantasy, je jasné,   že s hollywoodskými blockbusterami sa to   porovnávať nedá, ale keď zohľadníme, že je   to akoby od nás, s malým rozpočtom a je to   také slovanské, tak to v mnohom a veľmi tie   blockbustery predčí. Na záver musím ešte   pochváliť ten nápad s tým netopierom, asi bol   digitálny, ale jeho nasadenie, zakomponovanie a   hlavne vizuálizácia, tak to fakt že borci
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2015
Ruský fantasy snímek lze považovat za jeden z   nejlepších filmových počinů tohoto žánru,   jaký prozatím kdy natočili. Tajemnost, temnost   a syrová středověká reálnost je skloubena   naprosto nepředstavitelným dojmem. Příběh se   značně podobá Conanovi,což potvrdí už   začátek příběhu, ale jinak se snaží jít   svou cestou. Bohužel ale za použití nám už   dobře známých dějství a scenérií. A tak je   to takový mix všeličeho, avšak celkově   vypadající velice dobře. Speciální efekty na   výbornou, dramatizace výtečná, atmosféra   místy i strašidelná. Klobouk dolů, tohle se   rusům prostě povedlo.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Gudal po Urale Vlkodav geroj...
Věčně podmračený drsoň Vlkodav se s   protivníky nijak nepáře, zbraně řinčí a   krev cáká. Ano - přiznávám, že na Barbaru   Conanovi, zasazeném do ruského (občas až   "mrazíkovského") prostředí s   příjemnou příchutí staroslovanské mytologie,   jsem si docela pošmákla. Příběh sice místy   lehce zadrhává, ale díky nádherným   exteriérům a solidně zvládnutým trikům je   pořád na co se dívat a proto uděluji lehce   nadsazených 8*.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Velké naděje plynoucí z očekávání   neamerické fantasy brzy pohltila nuda, která   poskytla prostor kritickému posuzování práce   kamery i střihu, upozornila na opakované   zdůrazňování detailů, předpokládajících   slaboduchost diváka a nenabídla možnost   sympatizovat snad s žádnou z postav příběhu,   nejméně však s hlavní - zjizveným, zamlklým   bijcem bez náznaku emocí, kterému držet palce   prostě nešlo.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Srovnání Vlkodava s Pánem prstenů se sice   nabízí, ale já bych v reakci na jeden zdejší   komentář řekl, že rozhodně není jeho kopií;   je mu v mnohém podobný, ale pokud jde o postavy,   na něž zde bylo poukazováno, jedná se o   archetypy, které ani u Tolkiena něbyly žádným   originálem. Jde o to, jak autoři dokáží s   klasickými i originálními postavami a náměty   pracovat a vytvořit z nich dobrý výsledný   příběh. To se zde podle mě povedlo.
Pokud jde   o filmy Pán prstenů, ty ode mě, byť po velmi   těžkém rozhodování, známku 10/10 nedostaly.   Na tuto trilogii se vždy rád podívám, ale   něco mi na ní chybí. Setkal jsem se s názorem   lidí, že jim Pán prstenů připadá jako   neustálá cesta někam dopředu; na tom může   být něco pravdy, protože příběh Pána   prstenů je sice složitý, ale zase dlouhý, což   posiluje pocit linearity. Vlkodavův příběh je   velmi členitý a lineárně nepůsobí. Oproti   Pánovi prstenů je ve Vlkodavovi výraznější   pohádkový rozměr, především díky celkovému   vyznění filmu.
Děj filmu se zaměřuje na   muže, jehož kmen vyvraždí válečníci   despotického vládce; nájezd přežije jen   chlapec, který je uvězněn v dolech, odkud nemá   nikdy vyjít. Leč v tomto se krutý Lidojed   přepočítal... Po dlouhých letech tento   člověk - říkající si Vlkodav - zabiv   nejobávanějšího dozorce z dolů odchází v   doprovodu netopýra s poraněným křídlem a jeho   jediným cílem je zabít vrahy svého   rodu.

Sledování filmu jsem si užíval.   Bohužel ho asi skutečně nelze dávat před 22.   hodinou, protože je poměrně hodně krvavý, ale   myslím, že to k němu patří. Je vidět, že   Rusové umí s naturalistickým podáním scén   pracovat tak, jak by si to mnozí v našimi   televizemi oblíbenějších zemích původu dost   možná ani nedovolili. Vše je zde velké, až   přehnané, ale to je přesně to, co bych od   ruského filmu čekal. Vlkodav opravdu patří   mezi má oblíbená díla; viděl jsem jej   dvakrát a po druhé to rozhodně nebylo naposled.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Páči sa mi ten film. Ako to už predo mnou   naznačil Agostino, že Vlkodav je podobný   Barbarovi Conanovi so Schwarzenegerom v tom, že   Vlkolavovi zavraždili rodinu, bol v otroctve,   jeho poslanie zabiť čarodeja. Tak to bolo v   jednotke Conan. V dvojkou Barbar Conan má   spoločné to, že aj tu Vlkodav ochráňoval   princéznu, ktorá mala byť obetovaná a zradil   ju jej strážca.
A veľmi tu bola málebná   príroda.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Film je dosť podobný Barbarovi Conanovi. Z   ruskej kinematografie vyšiel tentokrát celkom   excelentný kúsok.
Klobúk dole, že ako sa im   to podarilo nakrútiť. Už dlhšiu sa takýto   skvost nepodarilo nikomu nakrútiť. Dej je   zaujímavý, napínavý a pútavý. Herci tu na   podali celkom presvedčivé herecké výkony. Pri   sledovaní tohto filmu je skvelá atmosféra.   Špeciálne a zvukové efekty sú na výbornej   úrovni. Ruska kinematografia potvrdila, že keď   aj oni chcú vedia nakrútiť takéto filmy. A   tento sa im skutočné vydaril. Nechýba tu   očarujúca a fascinujúca scenéria, kde sa tento   film aj nakrúcal. Pozrieť si tento film je   veľmi pekný a pôsobivý zážitok.
Morbo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Napínavé fantasy v ruském stylu
Ruské fantasy, ke kterému zákonitě každý   musí přicházet zcela nepoznamenán, bez   jakýchkoliv naivních očekávání, leda snad s   několik drobnými předsudky s otázkou: "Co   to bude? Ruské fantasy? To bude zas céčko. V   nejlepšim možná béčko. No nic, zkusíme,   aspoň bude sranda."
A v tom je nejspíš   síla tohoto filmu. Ono je to dobré fantasy. Ono   je to SAKRA dobré fantasy! Nechybí zde nic z   toho, co má správné fantasy obsahovat a divák   postupem času zjišťuje, že předsudky jsou ty   tam a že si najednou prostě vychutnává dobrý   film a s napětím očekává každý další   Vlkodavův krok. Ruský styl tomu všemu dodává   výbornou atmosféru a takovou přirozenost a   uvěřitelnost i přes všechny ty čáry a   kouzla.
Nicméně nutno podotknout, že rozhodně   nejde o žádný vrchol kinematografie a   převratné dílo. Jde prostě o bezva fantasy   podívanou na jeden večer. Je to již nějaký   ten měsíc, co jsem snímek zkouknul a nutno   podotknout, že až tak moc mi toho v hlavě   neutkvělo. To jen podtrhuje, že jde skutečně   jen o velmi kvalitní jednorázovou zábavu,   která toho příliš nedá, ale rozhodně   nenudí.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Řekněme si to na rovinu ....
příběh a   zpracování filmu .. nic nového
Herci ..   neznámí
Jméno režiséra mi taky nic   neřeklo
Ale už samotný název mne   zaujal.
Podobnost s Pánem Prstenů ... no nevím   ... z vlastní zkušenosti Vám mohu říct, že   něco z PP naleznete v každém Fantasy filmu   natočeném nejen až po PP ale i před ním.
I   nový Harry Potter a princ dvojí krve má   několik scén, které jsou jakoby vystřižené z   PP a mám dokonce podezření že si půjčili   software jež vykresloval Gluma :-)
Každopádně   pro mne tento film nebyl ztrátou času a nebýt   odporného českého dabingu byl to jeden z mých   nejlepších filmových zážitků od poslední   rozšířené verze Pána Prstenů.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36634minih36634Daleko do nebe (2002) 
Far from Heaven n
minih32652minih32652Collateral (2004) 
Collateral n
minih24884minih24884Taxikáři (1983) 
D.C. Cab n
minih7001minih7001Dům ztracených duší (1967) 
Dům ztracených duší n
minih53212minih53212Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party (2001) 
n
minih23085minih23085Výslech (1982) 
Przesluchanie n
minih76467minih76467Město v obkličení (2010) 
Chun sing gai bei n
minih64817minih64817Biutiful (2009) 
Biutiful n
minih65270minih65270Náklaďáky (1997) [TV film] 
Trucks n
minih33021minih33021Miesto v dome (1973) [TV seriál] 
Miesto v dome n


Hodnocení:n12345678910
Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10