Zari
ohodnotit

Vlak bez jízdního řádu

Vlak bez voznog reda

Další název:
Train Without a Timetable
Žánr:
Rok:
1959
Délka:
121 minut

Obsah filmu Vlak bez jízdního řádu

 
Film se vrací do období po ukončení druhé světové války, kdy jsou z úrodného kraje Baranje a Bašky odsunuti Maďaři a Němci, kteří toto původně srbské území okupovali od vyhlášení okupace v roce 1941. Nyní musí odejít včetně obyvatel žijících zde celá století. Nová Jugoslávská republika rozhodne, že tato území osídlí obyvateli z chudých vesnic dalmatského vnitrozemí.

Lidé cestují nákladními vlaky se svým skrovným majetkem. Vlaky jedou pomalu a mají časté zastávky, což umožní cestujícím poznat nové lidi a neznámé zážitky. Čekají je během dlouhé cesty šťastné i nešťastné zážitky, zklamání a lásky ....

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2016
Zajímavý film doplňující mé mezery o dění   v Evropě po druhé světové válce. Odsunutí   Maďarů z oblastí úrodných území Slavonje,   Baranji a Vojvodiny, kteří území okupovali   během druhé světové války, ale také zde   žili celá staletí. Podobné jako naše Sudety.   Velký rozdíl je v tom, že u nás probíhalo   osídlování pohraničí poněkud živelně,   spousta zlatokopů a neblaze proslulé Rudé   gardy, v Jugoslávii vláda naplánovala přesuny   celých vesnic z chudého dalmatského vnitrozemí   do nových domovů. Vše bylo organizováno a   nedocházelo k vykrádání a loupení majetků   zločinci zaštiťujícími se legitimací nebo   rudou páskou na rukávu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dobré ráno

Dobré ráno
Dobré ráno

Naposled navštívené:
Dobré ráno

Dobré ráno
Dobré ráno