Duben
ohodnotit

Věznice

Prison

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
103 minut
„Ve staré věznici straší duch neprávem popraveného...“
Popis / Obsah / Info k filmu Věznice
Před 40 lety došlo v jedné věznici k nespravedlnosti. Ředitel využil křivé výpovědi jednoho vězně k tomu, aby dostal na elektrické křeslo jiného. Věznice se pak zavřela. Nyní je znovu otevřená. Ředitelem tu není nikdo jiný, než ten předchozí a mezi desítkami vězňů nechybí ten, jehož svědectví poslalo do pekla nevinného člověka. Peklo však jeho duši muselo vyvrhnout, protože ve starém a tmavém vězení se začínají dít velmi podivné věci, které vrcholí zoufalým pokusem o hromadný útěk před něčím, co sice není vidět, ale co nemá slitování s nikým.

Jedná se o klasickou duchařinu, kde za celou dobu původce násilností neuvidíte. Pro tento snímek je to ovšem pouze plus. Je totiž postaven na temné a děsivé atmosféře, jež pochází z neznáma. Prostředí starých vězeňských zdí využili filmaři dokonale. Pocit stísněnosti roste, zvláště, když není kam utéct a mrtvol přibývá.

Triky jsou více než povedené. I když ubyla práce s maskami pro případnou příšeru, bylo jí víc s tím, aby se povedlo vzbudit v divákovi pocit, že všechny ty věci se pohybují samy od sebe, respektive že jimi hýbe síla ducha. Ducha, který je zlý a sadistický, na druhou stranu spravedlivý, když jde nakonec přece jen po svých katech. Ve výsledku působí efekty bravurně a co se týče krve a mrtvol, k nimž se duch propracovává docela vynalézavě, těch je tu dost a rozhodně nejsou odbyté. Nečekejte ovšem desítky zmrzačených těl, jde zde především o myšlenku pomsty, nikoli o přehlídku masakru.

Tempo filmu se postupně rozjíždí a graduje ve vrcholných vraždících orgiích. Trochu rušivě působí vstup ženy na plátno, nicméně málokterý děj se po vystoupení ženy nezpomalí, že? Výkony herců však tento nedostatek hravě zabarví.

Film je rozhodně hoden shlédnutí. Kdo se rád bojí neznáma a s tím spojených triků, ten si určitě přijde na své. V hodnocení váhám, ale nakonec zaokrouhluji nahoru.


Autor: Vig

Popis / Obsah / Info k filmu Věznice
Věříte na duchy? Tak začněte, protože ve věznici jeden duch je a je hodně naštvaný. Kdo by nebyl. Byl totiž odsouzen a popraven neprávem a tak se právě příchozí noví vězni mají na co těšit. Procházka růžovým sadem to rozhodně nebude. Spíš procházka peklem, protože nikdo není v bezpečí, nikdo neví kdo bude další oběť a hlavně nikdo neví, kdo to vlastně ve věznici tak brutálně vraždí. Pokud máte slabší žaludek tak tohle není film pro vás. Lidé tu budou probodávání nespočtem tyčí, usmažení zaživa a tak dále. Prostě se tu bude dít něco, co dělá dobrý horor ještě lepším, něco záhadného, něco nepředvidatelného a především děsivého. Kdo může rozhřešit tenhle zapeklitý problém? Možná ředitel věznice, možná zlodějíček aut nebo možná duch, ale to až ve chvíli, kdy nebude ve věznici jediného živého člověka. Podívejte se na film a určtě se to dozvíte.


Autor: Vídžej

Popis / Obsah / Info k filmu Věznice
Místem tohoto nefalšovaného hororu je stará věznice, kde straší. Hrůzu a děs má na "svědomí" duch jistého muže, který tu byl roku 1964 nespravedlivě popraven.A tato temná síla ze záhrobí chce evé oběti…
Cinema 1992/5/62

Autor/Zdroj: /Cinema


Americký snímek režiséra Renny Harlina Věznice kombinuje žánr "vězeňského " filmu s duchařským hororem. - Stará věznice Creedmore je pro nedostatek jiných prostor znovu otevřena. Jejím ředitelem je jmenován jeden z jejích bývalých dozorců, kruťas Sharpe. Pochmurné prostory zastaralého nápravného zařízení se stanou nejen svědkem sadistických ředitelových metod kterým není liberální mladá zaměstnankyně vězeňské správy Kathy Walkerová schopná vzdorovat, ale i rejdištěm pomstychtivého ducha, Sharpeovým přičiněním popraveného trestance Charlieho Forsythea. Naštěstí se odvážný a patřičně tvrdý vězeň Connie dokáže vypořádat jak s pozemskými nástrahami tak s duchy. - Snímek se udržuje na solidní profesionální úrovni, aniž jakkoli překračuje zadání zkrátit dlouhou chvíli divákům ryze oddechovým způsobem.

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

0 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10