Zari
ohodnotit

Věčný bojovník

Jadesoturi

Další název:
Jade Warrior; Jadekrigaren; Yu wu shi; Nefritový válečník
Rok:
2006
Délka:
110 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Věčný bojovník
Může být mladý finský kovář mytickým čínským bojovníkem? Jaká tajemství skrývá zapadlý krámek s veteší? A jak je to s kovářovou ztracenou láskou, najde ji v bájném světě, anebo v moderním Finsku? Ambiciózní debut osobitě propojuje dvě velké mytologie a dvě vypravěčské tradice. Melancholie finského národního eposu Kalevala se snoubí s čínskými legendami plnými vášní, smutné severské vyprávění prostupují akcí protkané mýty z dalekého východu. Populární hongkongský žánr šermířských fantasy, v nichž se často ruší rozdíl mezi soubojem a tancem, kupodivu citlivě doplňuje severské melodrama a první finský kung-fu epos rozhodně nedělá svým čínským vzorům ostudu.
MFF Praha - Febiofest


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Věčný bojovník
Syn kováře mistr Sintaj je dle starého čínského proroctví předurčen k zabití démona, devátého bezejmenného syna dcery pekla, v případě úspěchu by bojovník došel k osvícení a vymanil se z věčného koloběhu převtělování. Vše zkomplikuje láska k vesnické dívce, aby měl šanci se s ní setkat, třeba i v příštím životě, démona nezabije a jeho duši uzavře do kovové schránky. Za čtyři tisíce let se milenci opět setkávají, tentokrát v současném Finsku K životu je probuzen i démon, který za slib naplnění kovářovi lásky k dívce, po něm žádá vytvoření Sampy, stroje věčného štěstí a neomezené moci. Selže bojovník tváří v tvář proti démonu i tentokrát?
Film a celý příběh je postaven na některých shodných znacích vyskytující se ve finském eposu Kalevala a a ve staré čínské mytologii.


Autor: Hugin

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Světlo z ohně (1997)

14:05 - 15:45

59 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

14:25 - 15:20

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:30 - 15:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama