Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Úžasná událost
Rozdíl mezi venkovskou a městskou Amerikou a vítězství selsky mazaného zálesáka nad velkoměšťáky ukazuje Frank Capra ve filmu Úžasná událost.
Longfellow Deeds zdědí 200 miliónů dolarů. Ale aby převzal dědictví musí opustit své městečko a vydat se do krutého New Yorku. Seznámí se tam s pohlednou dívkou Babe Bennettovou a zamiluje se do ní. Netuší, že to byla ona, kdo ho v novinách zesměšňoval jako venkovského prosťáčka. Když dobrák Deeds začne své peníze rozdávat zbídačelým černým zemědělcům, dojde k procesu, v němž mu má být dědictví odejmuto, To se nezdaří, nakonec také proto, že Babe se postaví za Deedse. Dívčiny sympatie mu dodávají odvahy a v jakési "obhajobě" před soudem vysvětlí, proč chce peníze rozdat.
Ve svém filmu úspěšném u diváků i u kritiky, vyslovuje Capra své politické krédo, že dobří a šlechetní nakonec zvítězí a že pravé srdce Ameriky bije nikoli ve Washingtonu a New Yorku, ale na venkově. Capra tu také napadá společenský postoj, který vykládá sociální angažovanost a ochotu pomáhat jako čirou hloupost.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kakusei Fudžiwara

Fudžiwara Kakusei

Stanley M. Brooks

Brooks Stanley M.

Naposled navštívené:
Kakusei Fudžiwara

Fudžiwara Kakusei

Stanley M. Brooks

Brooks Stanley M.