Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Ulice: Velká trojka
POZOR SPOILER

Nějaký muž diskutuje s kastelánem Václavem Pilousem před vzácným obrazem. Muž má úmysly nejčernější. Kastelánovi to není po chuti, ale je zde řeč o směnce. A navíc má přijet jeho kamarád s dětmi z dětského domova.

A ty jsou již zde a malý Mirek ihned začne provozovat svá alotria, to největší je prak. S dětmi přijela také mladá vychovatelka Helena Janků a samozřejmě kamarád pana Pilouse Dalibor Liška.

Nastal večer a Mirek se svým věrným kamarádem Frantou se toulají po hradě. Tím pádem vyslechnou další rozhovor muže-zloděje a Pilouse. Kluci se s tím svěří mladíkovi Pavlovi Tesaříkovi, ale ten jim nevěří. A tak se rozhodnou dospělé do věci netahat. Tento mladík totiž přivezl dětem kostýmy. Ony zde budou totiž hrát divadlo. Ocitá se zde i malá Anežka. A kluci ji berou do party. Pavel slibuje Heleně, že jí v noci zkontroluje děti, ale mizí malá Ema. Najdou ji venku zcela v pořádku. A když se pak začnou mezi sebou kamarádit, vyplaší Helenu jeden z kluků, který se vydal na zvědy. Blíží se den D a začíná se zkoušet divadlo. Kluci s Anežkou si přísahají věrnost nehynoucí a naplánují přesnou akci, aby obraz nebyl ukraden. Sice při tom spadnou do sklepení, ale nevadí jim to. Nakonec vymyslí takový plán, že ukradený obraz schovají a zloději podstrčí ten jejich, který slouží jako kulisa u divadla.

A už to jede, už to frčí, obraz je zlodějem ukraden a položen dle domluvy. Kluci sem přinášejí ten druhý a vypadá to, že jejich plán je stoprocentní. Jenže, pak dojde k menším komplikacím…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ulice: Velká trojka
Chcete-li prožít pravé letní dobrodružství, těžko budete hledat lepší kulisu, než tajemné chodby nádvoří a sklepení starého zámku. Půvab našeho letního příběhu ovšem tkví v tom, že nebylo nijak složitě a promyšleně organizováno dospělými, tak jak to na letních táborech pro děti bývá. Pobyt dětí z dětského domova na hradě Šternberku bude zásluhou pana Lišky zaměřen spíše umělecky. Děti a jejich vychovatelé se totiž chystají nazkoušet historickou hru přímo v dobových kulisách. Nám dobře známí průšviháři Mirek s Frantou však nechtěně vyslechnou rozhovor, který výlet do přírody změní v nefalšované drama. Čtveřice dětských detektivů, kterou kromě dvou zmíněných výtečníků dotváří Anežka Boháčová a samozřejmě malá Emilka, má plné ruce práce, aby skloubila své účinkování na jevišti s řešením zločinu, do něhož se zaplete místní kastelán Pilous v podání Jiřího Lábuse.

Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robin Bhatt

Bhatt Robin

Naposled navštívené:
Robin Bhatt

Bhatt Robin