Zari
ohodnotit

Úctyhodní lidé

Gente di Rospetto

Další název:
The Flower in His Mouth
Žánr:
Země:
Rok:
1975
Délka:
110 minut

Komentáře k filmu Úctyhodní lidé

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2016
Pozoruhodné je, že hlavní   postava učitelky určitě   neměla za úkol získat si   moje sympatie. Což podtrhuje   hlas Evy Hudečkové, která   je mi protivná i jako   herečka a tady v dabingu je   za supermegeru. V drobnostech   mi to připomnělo několik   dalších filmů, například   zoufalou samotu jedince ve   městě plném lidí (Motýl   na rameni) nebo důležitou   úlohu mumií v kostele   (Ctihodné mrtvoly). Má to   výborně vystavěnou   kontinuálně houstnoucí   atmošku a krásný exteriéry   Ragusy. Taky trochu do počtu   Franca Nera, kterej se sice   dobře vyjímá v titulcích,   ale sem si přišel akorát   vrznout a dotvořit mystérium   koem hlavní postavy. Rád   bych dal vyšší hodnocení,   ale nemůžu, protože abych   pro pochopení závěrečný   pointy musel mít po ruce   obsah na italský wikipedii,   to pak skoro nemá smysl na   něco koukat dvě hodiny.
Viliam9
Hodnocení:
Přidáno: 2.5.2019
Nejzaujímavější je pre   mňa záver filmu. Po   rozuzlení Bellocampovho   komplotu je zavraždený   jediný svedok - hrbáč,   pričom dostane ešte aj   učiteľka preventívnu   nakladačku od Bellocampovho   sluhu Lucia. Druhý deň   ráno, ako si to predstavoval   Bellocampo učiteľka   spakovaná opúšťa mesto.   Cestou na autobus ale na   námestí nájde   zavraždeného Lucia. Kvet v   ústach ukazuje, že je to   trest za zbitie učiteľky.   Jej slová "Hlupák,   vidíš Lucio, ty si sa tu   narodil a predsa si v tomto   kraji vúbec nič nepochopil.   Tu je predsa hosť posvätnou   osobou." Čo sa stalo?   Kto ho zavraždil? Bellocampo   to tentokrát nemohol byť.   Miestna mentalita, ktorú   Bellocampo využil na   dosiahnutie svojich zámerov   nabrala vývoj, ktorý sa   dostal mimo jeho kontrolu.   Zlovestný úsmev učiteľky a   vystrašený pohľad   Bellocampa spoza okeníc dáva   tušiť, že sa mu vývoj   vymkol z ruky. Učiteľka si   uvedomuje, že mu vo svojej   moci už prerástla cez hlavu.   Na autobus nenastúpi, v meste   zostáva. A to pre Bellocampa   neveští nič dobrého.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

178 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

08:30 - 09:25

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:55 - 10:15

2 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Reklama