Zari
ohodnotit

Tutti i colori del buio

Další název:
Day of the Maniac; All the Colors of the Dark; Todos los colores de la oscunidad; Všechny barvy temnoty (informativní název)
Žánr:
Rok:
1972
Délka:
88 minut

Komentáře k filmu Tutti i colori del buio

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2021
Další Martinův kousek, kde   opět využil nádherné vnady   Edwine Fenech a do mužských   rolí znovu obsadil Georgeho   Hiltona a Ivana Rassimova.   Hned první scéna, ve které   jedou titulky je téměř   hypnoticky uhrančivá, aby ji   vzápětí vystřídala   totální halucinogenní   obskurnost, která dávala   tušit, že tohle nebude   klasické giallo. A taky že   ne. V příběhu proplouvá   okultní a satanská tématika   (musel jsem si vzpomenout na   Rosemary má děťátko) a   všechno se odehrává (nebo   neodehrává?) v přeludech   hlavní hrdinky, kdy se pojem   realita často ztrácí ve   víru bizarních představ a   děsivých vzpomínek na   dětství, kdy byla   zavražděna její matka.   Hudební orgie tentokrát   rozpoutal Bruno Nicolai a já   jsem opět očarován! V   tomhle kousku Martino vsadil   důraz na vizuál a barvy,   které evokují Argentovu   atmosféru a vytvářejí   dokonalou souhru v   časoprostoru. Úplně   propadám kouzlům k těmto   sedmdesátkovým veledílům a   ctím je jako technicky   precizní filmařinu.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.6.2018
V hlavní roli noční můry   krásné Edwige Fenech,   černá mše, modré   kontaktní čočky Ivana   Rassimova a v neposlední   řadě inspirace Polanského   "Rosemary´s Baby".   Pro mě jeden z nejlepších   filmů Sergia Martina, ale na   pravé giallo mu přece jen   něco schází. Napětí v   příběhu na slušné   úrovni, i když stále se   opakující halucinační   scény by mohly být   nápaditější. Vše ale   vynahradí poměrně   zajímavý závěr příběhu,   který osvětlí záhady a   uvede souvislosti, které jsem   tušil jen v náznaku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michal Novotný

Novotný Michal

Půlnoční hrůza

Půlnoční hrůza

Naposled navštívené:
Michal Novotný

Novotný Michal

Půlnoční hrůza

Půlnoční hrůza