Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Tunel smrti
5 pater - 5 dívek - 5 hodin - 5 duchů
Jeden z nejděsivějších hororů natočených podle skutečných událostí.

Kentucky 1928
Stašlivá nemoc známá jako "Bílý mor" si vyžádala přes 63 tisíc životů. Pro infikované pacienty postavili gigantické sanatorium, kde také prováděli bizarní pokusy v zoufalé situaci najít pro ně lék. Nevěděli si s tolika mrtvými rady, proto vybudovali 150ti-metrový tunel, aby je tam ukládali a zamaskovali před světem ty obrovské ztráty na životech. Říkalo se mu "Tunel smrti".

Současnost
Na Vanguardovu lékařsku universitu nastoupila nová studentka Heather Reed (Steffany Huckbaby) z Denveru. Spolu se studentkou a kamarádkou Tori (Annie Brugstede) se zúčastní zasvěcovací párty, kam mají přijít co nejsvůdněji oblečeny a kde bude vybráno pět krásných dívek na tzv. Hru na utrpení. Jsou to: Devon (Melanie Lewis), Elizabeth (Yolanda Pecoraro), Ashley (Kristin Novak), Tori a Heather. Spojením jejich začátečních písmen u jmen vznikne slovo Smrt (v angličtině Death). Je to snad náhoda?

Dívky se probudí až ve zrušeném Vanguardově sanatoriu, kde jsou všude rozmístěny skryté kamery, které celou hru natáčejí. Zažívají zde děsivá setkání s duchy zemřelých pacientů a jejich ošetřovatelů. Z reproduktorů se ozývají dávno zapomenutá hlášení a také se tu potuluje tzv. Sběrač mrtvých i se svým věčně vrzajícím vozíkem na mrtvoly.

Z různých fotek na zdech, děsivých úkazů, přichystaného oblečení a také díky přívěskům se znakem R.J.V. se dozvídají, co se tam tenkrát opravdu dělo a také proč jsou tam ony. Těchto pět dívek a s nimi také mladík Richie (Jason Lsater), jenž hru zorganizoval, nebylo vybráno náhodně. Každý z nich patří svým způsobem k minulosti sanatoria a ke své hrůze zjistí, že sanatorium nezapomíná.

Richard James Vanguard byl Richieho dědeček. Pacienty zde neléčil, nýbrž jim usnadňoval a urychloval cestu na onen svět. Místo výzkumu na nich prováděl neskutečně odporné pokusy. Navíc bohatl z jejich peněz spolu s babičkou Ashley vrchní sestrou, s níž měl poměr a která byla mozkem jejich podvodu. Také babičky Tori, Devon a Elizabeth zde pracovaly jako zdravotní sestry a zemřely zde nepěknou smrtí. Babička Heather zde zemřela jako pacientka.

Minulost sanatoria je plná smrti. Nezapomíná. Znovu se ozývá a žádá své oběti.



Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Tunel smrti
POZOR SPOILER

V Kentucky v roce 1928 řádí bílý mor. Umírají tisíce lidí. K odvozu jejich těl ze sanatoria byl udělán tunel, kterému se říkalo tunel smrti.
Hezká blondýna zahalená jen do prostěradla před něčím prchá. Pak kolem sebe bodá kusem skla…
Malá holčička Heather Reedowá je varována, aby nikdy nechodila do horní části sanatoria. Ale nyní je Heather již na vysoké škole. Studuje na Vanhardově lékařské fakultě.
K sanatoriu přijíždí vůz. V budově je pusto a prázdno.
Kamarádka Header představuje novou dívku jménem Tori.
V sanatoriu je dívka s nějakou divnou maskou na obličeji. Je snímána kamerou a není sama. I jinde jsou zavřené dívky.
Jsme v tanečním klubu, kde se mladí baví. Je zde Heather i Tori. Ale také namyšlená Devon s kamarádkami.
Děvčata v sanatoriu dostávají instrukce. Nesmí zůstat na jednom místě déle než hodinu. V bude musí zůstat celých pět hodin. Klíče od masek jsou na zemi. Ten, co jim to hlásí zaznamenává neznámé poruchy.
Devon si sundává masku a když se rozhlíží, objeví se na zrcadle zničeho nic nápis „nevyléčitelný“.
Jako další si odemyká masku dívka Elizabeth. I ona má stejně jako Devon na košilce první písmeno svého jména. Elizabeth statečně opouští celu a na patře vidí spadnout postavu na provaze. Oběšenec.
Dva kluci opravují kameru, která má děvčata snímat.
Jsme opět v zábavním podniku. Moderátor tam hovoří o pěti dívkách, pěti podlažích a pěti hodinách.
V sanatoriu tlačí někdo vozík na mrtvoly. Dvě dívky jsou společně v jedné cele. Sundají si masky. Jedna má na košilce H, a druhá T. Ano, je to Heather a Teri.
Poslední z pětice je Amber. Nádherná a prsatá blondýna, dítě bohatých rodičů. Je zvyklá poroučet a mít co si řekne.
V klubu se hovoří o pěti soutěžících, které vyhrají noc v sanatoriu.
Amber v cele nadává do kamery svému klukovi Ritchiemu. Pak se jde sprchovat a najednou se jí zdá, že je všude jakýsi oranžový sliz.
Teri se začíná chovat divně a najednou chce zjistit, kdo je v pátém patře.
Eli hledá Ashley a Devon. Dostane se až do hodně divné místnosti, kde jsou sešity s jejím jménem a jiné podivnosti.
Teri vleze do výtahu a ten se zavře. Amber vidí dvě polonahé dívky. Ritchi se vydává za děvčaty. Doslova za nimi propadne střechou.
Všechna děvčata mají potíže s vidinami, nebo prostě s duchy. Heather dokonce na jedné z mrtvol nalézá řetízek s přívěskem, který měla v autě žena, která ji varovala před sanatoriem.
Ony vůbec vycházejí najevo hodně divné skutečnosti.
Ashley zahalená jen do prostěradla před něčím prchá. Pak kolem sebe bodá kusem skla. A podařilo se jí ubodat…
Ricky se konečně setkává s Ashley. A přidá se k nim Heather. Nyní jsou odhalena fakta i spojení s minulostí. Ashley si naběhne do drátů s elektřinou a už je zde sběrač mrtvol s vozíkem. Ricky a Heather před ním prchají až do kartotéky. Zde jsou odhalena další překvapivé věci.
Pokus o záchranu Tori se nesetkává s úspěchem. Takže je nyní třeba zachránit sebe. Což ovšem nebude vůbec jednoduché. A cesta ven vede jedině přes tunel smrti.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Tunel smrti
Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

17:55 - 18:25

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

27 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10