Zari
ohodnotit

Třetí zvonění

Žánr:
Rok:
1938
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
1.2.1938
„Fraška o trampotách, zmatcích a záměnách kolem vdavek purkmistrovy dcery.“
Popis / Obsah / Info k filmu Třetí zvonění
POZOR SPOILER

Doktor Jan Hudec pracuje v advokátní kanceláři pana Kocmana a bude se ženit. Chtěl tichou svatbu, ale jeho nastávající tchán dal oznámení do všech novin. Jan chce ještě ukončit svůj platonický vztah ke Kocmanově manželce Muše, i když nebylo nic než několik dopisů. A ty přináší Jan Muše zpět. Jenže si nevšimne toto, že je zaměnil za něco zcela jiného.

V nedalekých Nehvizdech se má týž Jan oženit s dcerou starosty Sadílka. Svatba se chystá, je zde i Olga, majitelka továrny na kamna. O tuto dámu má zájem Janův přítel Kváček. Tedy on se jmenuje jinak, ale před Olgou je prostě Kváček, a to básník. Ve skutečnosti je to kamnář Nezima. Nuže, oba dorazí do Nehvizd. Svatebčané se scházejí a i starý Sadílek se vrací od stání a každému se chlubí, jak by to bez něj nešlo. „Zábava“ pokračuje, do ní však volá Muša o záměně dopisů. Jan se vydává do Prahy, aby věc uvedl do pořádku, a pak se vrací zpět. V nedaleké vesnici zatkl Kasytl omylem domnělého lupiče Pilce, který později sehraje s hlídači nejednu partičku karet a později prchá na ukradeném bicyklu. Jan viděl ve vlaku Kastyla, který má býti na svatbě svědkem, a Jan před ním utekl, neb jej považuje za blbce. Navíc nemůže potřebovat, aby jej kdokoli ve vlaku viděl. Situace se začíná zamotávat a přimotá se sem ještě ztracený a ukradený kufr. Už dokonale poblázněný Kastyl vysvětluje Sadílkovi, že ti dva, totiž Jan a Pilc jsou lupiči, a Sadílek je začne vyslýchat. Vyjasní se, i kdo je omylem zatčený a jeho vztah k Sadílkově rodině. Tak snad již bude svatba, snad dopadne dobře. Nebo ne?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Třetí zvonění
Jan Hudec je koncipientem u advokáta Kocmanna. Před svatbou chce ukončit platonický vztah ke Kocmannově ženě Muše. Omylem jí vrátí dopisy jednoho klienta a její dopisy vloží do spisu. U starosty Sadílka chystají svatbu dcery Růženy s Hudcem. Přítomna je i Růženina ovdovělá sestřenice Olga, majitelka továrny na kamna. O Olgu má zájem Janův přítel Nezima. Ve vedlejší vesnici je zatčen domnělý lupič Pilc. Jan se u Sadílků v předvečer svatby dobře baví do chvíle, kdy z Prahy volá Muša a žádá svoje dopisy.
Volná adaptace přenesla děj populární a stále často uváděné divadelní frašky do doby natáčení. I po letech zaujme zjev Karly Oličové, mladé divadelní herečky, která trpěla těžkou asmatickou chorobou a zemřela v roce 1975.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Třetí zvonění
Když se vdává purkmistrova dcera, neobejde se taková událost bez velkých zmatků a záměn. Volná, značně násilná a težkopádná adaptace přenesla děj populární a stále často uváděné divadelní frašky do doby natáčení. I po letech zaujme zjev K. Oličové, mladé divadelní herečky, která zemřela pětadvacetiletá v roce 1940,

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

58 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Osudné léto 1683: Turci před b...

12:50 - 13:35

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

68 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:25 - 14:25

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama