Zari
ohodnotit

The Notorious B.I.G.

Notorious

Další název:
Notorious B. I. G. (SK)
Rok:
2009
Délka:
100 minut
Popis / Obsah / Info k filmu The Notorious B.I.G.
Vzestup a pád legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G.“.

Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole, kde se snaží mít dobré známky. Jeho matka dělá všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice a udržela ho doma u učebnic. Jenže jednoho večera před jejich domem čeká muž. Je to Chrisův otec a přinesl jim peníze. V ten den se malý Chris rozhodne složit svoji první rappovou píseň. Už nikdy nechce vidět svého otce a nechce být za šprta. Rozhodne se zajít za místním oblíbencem, ten ho vezme pod svá křídla a společně prodávají crack. V sedmnácti letech Chris chodí za školu a jede ve velkém v drogách. Když se o tom dozví jeho matka, vyhodí ho z domu. Do toho mu jeho přítelkyně Jane oznámí, že je těhotná.

Chris se tedy stane vlastním pánem v obchodu s drogami, ale ošklivě se mu to vymstí. Policie ho zatkne a on se dostane do vězení. Jeho matka mu nepomůže, nechá ho ve vězení, aby se poučil ze svých chyb. Ve vězení Chris skládá další skladby. Když se dostane z vězení, už má dceru. Kvůli ní se rozhodne nechat dealování. Jenže představa, že by jeho dcera byla bez peněz, ho zažene k prodeji drog zpět. Během jedné předávky ho i s jeho kamarádem opět chytí policie. Jeho kamarád vezme držení zbraní za něj a jde sedět místo Chrise – udělal to kvůli Chrisovu talentu v rapu. Chris má totiž už skoro podepsanou smlouvu u jedné nahrávací společnosti.

Sean „Puffy" Combs přes noc udělá z Chrise hvězdu východního pobřeží. Chris se dostává mezi uznávané hiphopery, jako je Pac. Společně vystupují a stanou se nejlepšími kamarády. Čím je Chris slavnější, tím víc ztrácí zájem o svoji dceru. Seznámí se s Kim, se kterou udržuje vztah. Dokonce jí pomáhá nahrávat v jeho studiu, je to nadějná rapperka. Jeho producent Puffy ho pak seznámí se soulovou zpěvačkou, do které se Chris okamžitě zamiluje a vezme si ji. Kim to velice nelibě nese, ale musí se ho vzdát. Jenže Chris podvádí i svoji ženu, ta se to dozví a chce ho opustit. Chrisovi se podaří ji přesvědčit, aby ho neopouštěla. Přesto se Chrisovi přestává dařit. V nahrávacím studiu dojde k přestřelce, ve které je jeho kamarád Pac zraněn, a začne tu střelbu házet na něj. Kvůli tomu se znesváří východní a západní pobřeží. Chris už nemůže koncertovat v L.A., místní lidé ho nesnášejí kvůli Pacovi. Média svár ještě víc prohloubí, když otisknou článek, v němž osočí Chrisovu ženu, že spala s Pacem. Chris svoji ženu skoro zbije a ona od něj nadobro odejde. Sice je těhotná, ale rozhodne se žít život bez Chrise...

Chris se na turné dozví hroznou zprávu: Pac zemřel v přestřelce na ulici. Spor je u konce, ale když Chris míří domů, má automobilovou nehodu. Má pouze zlomenou nohu, ale na lůžku si uvědomí, jaký život vedl a že ho musí změnit. Rozhodne se nahrát druhé album plné životního moudra, ke kterému se prodral. Opět začne vídat svoji dceru. Jeho kamarád, který za něj šel sedět, mu dělá řidiče a nejlepšího kamaráda. Zdá se, že všechno je na dobré cestě. Jenže pak se Chris rozhodne zajet do L.A. na předávání hiphopových cen...

Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. 

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu The Notorious B.I.G.
Životopisný příběh nadaného černošského chlapce, ze kterého postupně vyrostla jedna z největších rapových legend. Biggie Smalls se v 90. letech zasloužil o rozmach rapu na východním pobřeží USA. Ve svých 24 letech se však stal obětí „rapové války", když byl zastřelen při návratu z ceremonie v Los Angeles.

Příběh o vzestupu a pádu legendárního rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G.". Film sleduje jeho závratnou cestu životem a hudbou - a to klasicky od dětství v Brooklyne v 70. letech až po 9. březen 1997, kdy byl v Los Angeles zastřelen. Jako dítě získal malý Christopher stipendium na soukromou katolickou školu. Jeho hrdá matka dělala vše proto, aby ho ochránila před nástrahami ulice. Ovšem i přes všechny její snahy začne chlapec prodávat drogy. Jeho dospívání (č vlastně ještě dětství) se změní v okamžiku, když jeho přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý, a to ať legální, nebo jinou cestou. Zcela náhodou se jeho rapova
nahrávka dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Comba. Ten z něho doslova za noc udělá senzační afro-americký kulturní fenomén - The Notorious B.I.G. Člověk nemusí být právě přívržencem rapu nebo hiphopu, aby ho tento film zaujal a doslova vtáhl. Přitažlivý snímek o ikoně populární subkultury disponuje úžasnou energií, skvělým soundtrackem a vzrušující vizuální koncepcí. (Artfilm Trenčianské Teplice)
katalog 1. Festivalu nad řekou


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu The Notorious B.I.G.
Príbeh o vzostupe a páde legendárneho rappera Christophera Wallacea, ktorý sa preslávil ako „The Notorious B.I.G.". Film sleduje jeho závratnú cestu - od mladosti v Brooklyne v 70. rokoch až po 9. marec 1997, kedy bol zastrelený v Los Angeles. Ako dieťa získa malý Christopher štipendium na súkromnej katolíckej škole. Jeho hrdá matka robí všetko, aby ho ochránila pred nástrahami ulice. Napriek jej úsiliu začne s predávaním drog už v ranej mladosti, ktorá sa čoskoro zmení, keď jeho priateľka Jan ostane tehotná. Narodenie dcéry ho nasmeruje k rozhodnutiu zarábať a byť nezávislý - legálnou alebo inou cestou. Náhodou sa dostane jeho rapova nahrávka do rúk hiphopového impresária Seana„Puffyho" Comba. Ten z neho doslova za noc urobí senzačný afro-americký kultúrny fenomén - The Notorious B.I.G. Netreba byť práve prívržencom rapu alebo hiphopu, aby človeka zaujal film s týmto hudobným žánrom. Príťažlivé dielo o ikone populárnej subkultury, ktoré napriek tomu neposkytne úplný obraz o charaktere tajomnej ústrednej postavy. Film disponuje úžasnou energiou, skvelým soundtrackom a vzrušujúcou vizuálnou koncepciou.
katalog 17.ArtFilmFestu 2009/87


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu The Notorious B.I.G.
Notorious patřil k nejznámějším rapovým hudebníkům a toto je film právě o něm. Je to autobiograficky snímek který nenabízí žádné velké herecké hvězdy a jméno Notorious znají jen zasvěcení, to ale určitě neubere na zajímavosti. Už tomu není jako dříve a rapový styl pomalu ale jistě proráží i u nás. Pro zajímavost - Notorious se stal v nedožitých 25 letech obětí střetu mezi hudebníky z východního a západního pobřeží Ameriky.


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Tupac (2015)

 Tupac (2015)
Tupac n
 
Žánr: životopisný
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

14 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

74 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

23:40 - 00:40

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:45

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Reklama