The Notorious B.I.G. (2009)

The Notorious B.I.G. (Notorious)
74.1 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Notorious

Další název: Notorious B. I. G. (SK)

    Žánr: autobiografický / drama / hudební
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
Vzestup a pád legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G.“.

Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole, kde se snaží mít dobré známky. Jeho matka dělá všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice a udržela ho doma u učebnic. Jenže jednoho večera před jejich domem čeká muž. Je to Chrisův otec a přinesl jim peníze. V ten den se malý Chris rozhodne složit svoji první rappovou píseň. Už nikdy nechce vidět svého otce a nechce být za šprta. Rozhodne se zajít za místním oblíbencem, ten ho vezme pod svá křídla a společně prodávají crack. V sedmnácti letech Chris chodí za školu a jede ve velkém v drogách. Když se o tom dozví jeho matka, vyhodí ho z domu. Do toho mu jeho přítelkyně Jane oznámí, že je těhotná.

Chris se tedy stane vlastním pánem v obchodu s drogami, ale ošklivě se mu to vymstí. Policie ho zatkne a on se dostane do vězení. Jeho matka mu nepomůže, nechá ho ve vězení, aby se poučil ze svých chyb. Ve vězení Chris skládá další skladby. Když se dostane z vězení, už má dceru. Kvůli ní se rozhodne nechat dealování. Jenže představa, že by jeho dcera byla bez peněz, ho zažene k prodeji drog zpět. Během jedné předávky ho i s jeho kamarádem opět chytí policie. Jeho kamarád vezme držení zbraní za něj a jde sedět místo Chrise – udělal to kvůli Chrisovu talentu v rapu. Chris má totiž už skoro podepsanou smlouvu u jedné nahrávací společnosti.

Sean „Puffy" Combs přes noc udělá z Chrise hvězdu východního pobřeží. Chris se dostává mezi uznávané hiphopery, jako je Pac. Společně vystupují a stanou se nejlepšími kamarády. Čím je Chris slavnější, tím víc ztrácí zájem o svoji dceru. Seznámí se s Kim, se kterou udržuje vztah. Dokonce jí pomáhá nahrávat v jeho studiu, je to nadějná rapperka. Jeho producent Puffy ho pak seznámí se soulovou zpěvačkou, do které se Chris okamžitě zamiluje a vezme si ji. Kim to velice nelibě nese, ale musí se ho vzdát. Jenže Chris podvádí i svoji ženu, ta se to dozví a chce ho opustit. Chrisovi se podaří ji přesvědčit, aby ho neopouštěla. Přesto se Chrisovi přestává dařit. V nahrávacím studiu dojde k přestřelce, ve které je jeho kamarád Pac zraněn, a začne tu střelbu házet na něj. Kvůli tomu se znesváří východní a západní pobřeží. Chris už nemůže koncertovat v L.A., místní lidé ho nesnášejí kvůli Pacovi. Média svár ještě víc prohloubí, když otisknou článek, v němž osočí Chrisovu ženu, že spala s Pacem. Chris svoji ženu skoro zbije a ona od něj nadobro odejde. Sice je těhotná, ale rozhodne se žít život bez Chrise...

Chris se na turné dozví hroznou zprávu: Pac zemřel v přestřelce na ulici. Spor je u konce, ale když Chris míří domů, má automobilovou nehodu. Má pouze zlomenou nohu, ale na lůžku si uvědomí, jaký život vedl a že ho musí změnit. Rozhodne se nahrát druhé album plné životního moudra, ke kterému se prodral. Opět začne vídat svoji dceru. Jeho kamarád, který za něj šel sedět, mu dělá řidiče a nejlepšího kamaráda. Zdá se, že všechno je na dobré cestě. Jenže pak se Chris rozhodne zajet do L.A. na předávání hiphopových cen...

Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. 

Zdroj: FTV Prima

režie:
George Tillman
 
 
hraje:
Jamal Woolard (Christopher 'Biggie' Wallace), Mohamed Dione (Record Executive at Party), Derek Luke (Sean 'Puffy' Combs), Dennis L.A. White (Damion 'D-Roc' Butler), Marc John Jefferies (Lil Cease), Menyone DeVeaux (Hot Girl), Christopher Jordan Wallace (Biggie (age 8-13)), Ricky Smith (Wally), Amanda Christopher (Keisha), Angela Bassett (Voletta Wallace), Jasper Briggs (Damion (age 8-13)), Cyrus Farmer (Selwyn), David Costabile (Mr. Webber), Julia Pace Mitchell (Jan), Jermaine Denny (Primo), Anthony Mackie (Tupac Shakur), Naturi Naughton (Lil Kim), Ginger Kroll (Debbie)
 
 
hudba:
Kimberly Lil' Kim Jones ("Get Money")
 
 
dabing:
Jakub Abrahám
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.