Zari
ohodnotit

Temné síly

The Darkest Minds

Další název:
Tmavá mysel'
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
9.8.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Temné síly
POZOR SPOILER

Malá Grace Summerfieldová se začne třást, nádobka s pitím, kterou má se sama zničí, a Grace padá k zemi. Do měsíce umírá polovina dalších dětí.
Záhadná nemoc je pojmenována jako idiopatická neurodegenerativní nemoc adolescentů.
Malá Ruby přežila a nyní dostává dárek od rodičů k narozeninám. Pak jde spát. Když ráno přichází za matkou, ta se k ní nezná a tvrdí, že není jejich. A tak se Ruby ocitá v jakémsi táboře.
Zde se dozví o rozdělení barev, které každé dítě řadí mezi jinak „postižené“. Nejvíce je zelených. Ti jsou abnormálně inteligentní. Následují modří, ovládající telekinetiku. Zlatí umí manipulovat s elektřinou. Pak již následují jen ti nebezpeční, ale také vzácní. Jsou to růžoví a oranžoví. A protože Ruby umí ovládat lidskou mysl, vnukne tomu, co ji zařazuje, že je zelená. Ve skutečnosti je ovšem oranžová.
O šest let později pracuje Ruby u bot. S lidmi se zde v táboře zachází jako s vězni. Občas je ně puštěn bílý šum. Při jednom Ruby omdlí. Tím se setkává s doktorkou Kate Begebeovou. Ta jí podstrčí klíč a pomáhá jí v útěku. Později jí také dá přívěsek, který je sledovacím zařízením, a kdyby jej Ruby zmáčkla, Kate si ji najde. Ta také ví, že chtějí Ruby zabít. Kate je totiž z Ligy pro záchranu dětí. Některé jsou vládou považovány za nebezpečné a zabíjeny. A Ruby je nebezpečná extrémně, pro své schopnosti. Právě těmi pozná nebezpečí v Robovi, se kterým jej doktorka seznámí. Proto Ruby prchá a ukryje se ve voze, ve kterém je již holka a po ní sem přijdou dva kluci. Děvče se jmenuje Zu, a ti dva jsou Liam a Charles, zvaný Špek. Ruby po chvíli přemlouvání zůstává s nimi. Oni považují osoby z Ligy za velmi nebezpečné nepřátele.
Pokračují v útěku až do obchodního domu, kde si vezmou, co potřebují. Zde narazí na další skupinku nadaných, a po krátkém boji se trochu spřátelí.
Ale ani oni neřeknou kde je tábor kam chtějí, ani o jeho veliteli zvaném Malý Trap. Toho nikdo nezná a nikdo jej nikdy neviděl.
Kýžené místo však zjistí. Je to u jezera Princ ve Virginii. Tam kde je Ruby doma. A ona se tam jde podívat. Pochopí však, že již domů nemůže. A tak se vrací zpět. Liam na ni čekal, a při návratu jsou napadeni lovkyní dětí Jane. Ruby opět musí použít svou sílu na její eliminaci.
Pak nechávají dodávku svému osudu a pokračují v cestě. Dojdou až k táboru.
Ukáže se, že velitele tábora každý svým způsobem zná. Pořádá se večerní zábava, na které se Liam a Ruby ještě více sblíží.
Velitel učí Ruby ovládat a usměrňovat svou sílu. Když je pak Ruby v transu, pokusí se o ni.
Ona nechtěně předá tuto scénku Lianovi, a rozhodují se pro odchod. Ne sami dva, ale v sestavě, ve které sem přišli. Jenže neutečou daleko. Dochází k velkému boji, ve kterém je raněn Špek. A Ruby v zoufalství mačká tlačítko na přivolání doktorky z Ligy...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Temné síly
Poté, co v Americe neznámý virus usmrtí 98% všech dětí, se u přeživšího zbytku objeví nebezpečné superschopnosti, kvůli nimž jsou prohlášeny za nepřátele státu a umístěny do internačních táborů. Dívka Ruby z tohoto tábora utíká a přidává se ke skupince teenagerů, kteří stejně jako ona prchají před tyranskou vládou svých věznitelů.

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Temné síly
Potom, čo v Amerike neznámy vírus zabije 98% všetkých detí, sa u tých, ktoré prežili objavia nebezpečné superschopnosti, kvôli ktorým sú vyhlásené za nepriateľov štátu a umiestnené do internačných táborov. Hlavná hrdinka Ruby z takéhoto tábora uteká a pridáva sa ku skupine teenagerov, ktorí rovnako ako ona utekajú pred tyranskou vládou.

Ruby ako jedna z mála prežila záhadnú epidémiu, ktorá zabila takmer všetky americké deti. Ale choroba sa neobišla bez následkov, začínajú sa u nej nekontrolovateľne prejavovať záblesky ničivých superschopností, vďaka ktorým je odvedená do špeciálneho tábora. Tu sú nedobrovoľne internované ďalšie deti s podobným osudom. Tieto nadprirodzené sily sú označené farbami: zelení sú výnimočne inteligentní, modrí ovládajú telekinézu, žltí majú kontrolu nad elektrinou, oranžoví vedia čítať myšlienky a ovládať pamäť a tí najnebezpečnejší, červení, ovládajú oheň. Ruby by mala byť zaradená medzi oranžových, ale v tábore sa jej podarí svoju skutočnú silu utajiť a vydáva sa za pomerne neškodnú zelenú. Pomery v tábore sú brutálne, niektoré deti postupne miznú a Ruby, ktorej je práve šestnásť, sa rozhodne pre útek. Na ceste za slobodou sa pridáva k ďalšej skupine utečencov, na čele s charizmatickým Liamom (Harris Dickinson), ktorý sa snaží z utečencov vytvoriť náhradnú veľkú rodinu a nájsť pre nich spoločnú budúcnosť. Ale Ruby sa bojí po všetkých svojich sklamaniach niekomu dôverovať. Tým viac, že aj v komunite utečencov sa nájdu takí, ktorí sa nezastavia pred ničím.

CinemArt SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

01:30 - 02:15

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Fauda (2015) [TV seriál]

01:20 - 02:00

30 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:55 - 01:55

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama