Temné síly (2018)

Temné síly (The Darkest Minds)
56.8 %
 
 

The Darkest Minds

Další název: Tmavá mysel'

    Žánr: thriller / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 9.8.2018        
    Délka: 104 min.
POZOR SPOILER

Malá Grace Summerfieldová se začne třást, nádobka s pitím, kterou má se sama zničí, a Grace padá k zemi. Do měsíce umírá polovina dalších dětí.
Záhadná nemoc je pojmenována jako idiopatická neurodegenerativní nemoc adolescentů.
Malá Ruby přežila a nyní dostává dárek od rodičů k narozeninám. Pak jde spát. Když ráno přichází za matkou, ta se k ní nezná a tvrdí, že není jejich. A tak se Ruby ocitá v jakémsi táboře.
Zde se dozví o rozdělení barev, které každé dítě řadí mezi jinak „postižené“. Nejvíce je zelených. Ti jsou abnormálně inteligentní. Následují modří, ovládající telekinetiku. Zlatí umí manipulovat s elektřinou. Pak již následují jen ti nebezpeční, ale také vzácní. Jsou to růžoví a oranžoví. A protože Ruby umí ovládat lidskou mysl, vnukne tomu, co ji zařazuje, že je zelená. Ve skutečnosti je ovšem oranžová.
O šest let později pracuje Ruby u bot. S lidmi se zde v táboře zachází jako s vězni. Občas je ně puštěn bílý šum. Při jednom Ruby omdlí. Tím se setkává s doktorkou Kate Begebeovou. Ta jí podstrčí klíč a pomáhá jí v útěku. Později jí také dá přívěsek, který je sledovacím zařízením, a kdyby jej Ruby zmáčkla, Kate si ji najde. Ta také ví, že chtějí Ruby zabít. Kate je totiž z Ligy pro záchranu dětí. Některé jsou vládou považovány za nebezpečné a zabíjeny. A Ruby je nebezpečná extrémně, pro své schopnosti. Právě těmi pozná nebezpečí v Robovi, se kterým jej doktorka seznámí. Proto Ruby prchá a ukryje se ve voze, ve kterém je již holka a po ní sem přijdou dva kluci. Děvče se jmenuje Zu, a ti dva jsou Liam a Charles, zvaný Špek. Ruby po chvíli přemlouvání zůstává s nimi. Oni považují osoby z Ligy za velmi nebezpečné nepřátele.
Pokračují v útěku až do obchodního domu, kde si vezmou, co potřebují. Zde narazí na další skupinku nadaných, a po krátkém boji se trochu spřátelí.
Ale ani oni neřeknou kde je tábor kam chtějí, ani o jeho veliteli zvaném Malý Trap. Toho nikdo nezná a nikdo jej nikdy neviděl.
Kýžené místo však zjistí. Je to u jezera Princ ve Virginii. Tam kde je Ruby doma. A ona se tam jde podívat. Pochopí však, že již domů nemůže. A tak se vrací zpět. Liam na ni čekal, a při návratu jsou napadeni lovkyní dětí Jane. Ruby opět musí použít svou sílu na její eliminaci.
Pak nechávají dodávku svému osudu a pokračují v cestě. Dojdou až k táboru.
Ukáže se, že velitele tábora každý svým způsobem zná. Pořádá se večerní zábava, na které se Liam a Ruby ještě více sblíží.
Velitel učí Ruby ovládat a usměrňovat svou sílu. Když je pak Ruby v transu, pokusí se o ni.
Ona nechtěně předá tuto scénku Lianovi, a rozhodují se pro odchod. Ne sami dva, ale v sestavě, ve které sem přišli. Jenže neutečou daleko. Dochází k velkému boji, ve kterém je raněn Špek. A Ruby v zoufalství mačká tlačítko na přivolání doktorky z Ligy...  Autor: Pitryx

režie:
Jennifer Yuh Nelson
 
 
hraje:
Gwendoline Christie (Lady Jane), Mandy Moore (Cate), Amandla Stenberg (Ruby), Harris Dickinson (Liam), Wallace Langham (Dr. Viceroy), Golden Brooks (Molly ), Bradley Whitford (prezident), Skylan Brooks (Chubs), Larkin Campbell (otec), Mark O'Brien (Rob Meadows), Alejandra Stack (holka), Nick Benseman (Black Ops), Drew Scheid (hádající se kluk)
 
 
námět:
Alexandra Bracken (předloha)
 
 
scénář:
Chad Hodge
 
 
kamera:
Kramer Morgenthau
 
 
hudba:
Benjamin Wallfisch
 
 
výprava-architekt:
Russell Barnes
 
 
kostýmy:
Mary Claire Hannan
 
 
střih:
Maryann Brandon, Dean Zimmerman
 
 
zvuk:
Mary H. Ellis, Steve Baine
 
 
producent:
Shawn Levy, Dan Levine
 
 
kaskadér:
Stephen Conroy, Katie Gill, John Dixon, Julia Maggio, Shai Debroux
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.