Duben
ohodnotit

Temná minulost [TV film]

Vom Ende der Eiszeit

Další název:
V krajine ľadu (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
90 minut
„Aby vyřešila vraždu své sestry, musí policistka Lena absolvovat bolestivou cestu do své minulosti…“
Popis / Obsah / Info k filmu Temná minulost
Policistka Lena už dvanáct let pohřešuje svou sestru Evelyn, která odešla z rodné vísky, aby unikla před každodenním stereotypem. Jednoho včera najde místní žena v ledě zamrznutého jezera mrtvolu dívky a zvaolá Lenu, aby případ vyšetřila. Lena okamžitě poznává v mrtvé ženě svou sestru Evelyn. Na místo přijíždí dvojice detektivů, kteří případ převezmou a vyslýchají všechny místní včetně Leny i jejího snoubence Bruna. Do města přijíždí i Evelynin manžel Claas, o kterém Lena do této doby nevěděla. Lena se dozvídá, že Evelyn se do města vrátila před čtyřmi měsíci. Prvním podezřelým je Claas, který se údajně ve městě objevil v den vraždy, 24. prosince. Lena se dozvídá, že její snoubenec Bruno byl s Evelyn po jejím návratu v kontaktu. Všichni podezřívají Claase, protože se chová velmi arogantně a agresivně. Případ je složitější tím, že Claas trpí ve vypjatých situacích dočasnou ztrátou paměti. Lena se dozvídá, že Evelyn pracovala jako prostitutka a měla sex s několika muži z vesnice. Z toho důvodu nechá odebrat sperma podezřelým mužům. Lenin snoubenec na odběr spermatu jít odmítá. Až po Lenině naléhání se přizná, že ji s Evelyn podvedl. Bruno tvrdí, že Evelyn nezabil, že to byl její manžel a že to Bruno celé natočil. Lena pak kazetu získá, kde vidí sexuální styk jejího snoubence Bruna s Evelyn. Na videu si ale všimne léků proti bolesti, jaké dostával jejich otec, který zemřel na rakovinu. Lena se pak od lékárníka dozvídá, že jí léky psal, aby tolik netrpěla. Lena začíná chápat, že Evelyn měla rakovinu a přijela zemřít domů. Video však běží dál a později je na něm vidět, jak za Evelyn přijede Claas, kterého Evelyn na videu prosí, aby ji uškrtil, protože nechce trpět. Claas nejprve domítá, ale pak ji se slzami v očích uškrtí. Jelikož Claas trpí dočasnou amnézií, nic si z vraždy nepamatoval, neboť šlo o emocionálně vypjatou situaci. Po střihu do současnosti pak vidíme Claase, který odchází na místo, kde našli Evelyn, skáče do vody a utopí se.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Temná minulost
Sestry Lena a Evelyn Jorningové žijú svoj život v malej dedinke pri Baltskom mori. Nad nimi dozerá prísny a despotický otec. Obe sestry si sľúbia, že odídu z tohto západákova. Svoj sľub jedine splnila, Evelyn staršia z nich. Za našetrené peniaze, o ich zarobení Lena našťastie nevedela odišla do mesta Hamburg. Zrejme sa nerozišli v dobrom, keď Evelyn nedala o sebe vedieť dlhé roky. Počas tej doby zomrel ich otec, ktorý bol dlhé roky chorý na rakovinu. Lena nastúpila k policajtom v jej rodnom mestečku. Tieto roky našťastie zažila i trocha lásky s Brunom, svojím snúbencom. Ich šťastie kalilo to, že kedysi miloval jej staršiu sestru a Lena si myslí, že je akou si náhradou za ňu.

Jedného zimného dňa obráti život na ruby v mestečku i v Leninom živote nález mŕtvoly v ľade. Lena v mrtvej žene spozná svoju 12 rokov nezvestnú sestru! - oblečenú len v kombináčke a vlasmi rozpustenými. Do mestečka prichádzajú i dvaja dedektívi, s ktorými má Lena spolupracovať. Lena však nie je veľmi ochotná s nimi riešiť prípad, chce to robiť na vlastnú päsť. Zísti, že jej sestra bola vydatá za istého Claasa Simona, ktorého psychika nebola veľmi v poriadku. Lena pred policajtmi tajila, že vedela o Eveleninom pobyte v mestečku a že spolu veľmi nevychádzali. Policajné vyšetrovanie prinieslo nové prekvapivé skutočnosti: Bruno mal milenecký pomer s Evelyn, niekoľko dní pred jej smrťou Tým sa stál automaticky podozrivým. Druhým podozrivým sa stál i Claas Simon, ktorý prišiel do mestečka, keď mu oznámili, že jeho manželka je mŕtvá. Komisári zistili z jeho psychologického posúdku, že trpí stratou pamäti, a že si nemôže byť istý, či on nezabil svoju ženu. Komisári dokonca začnú klásť otázky i Lene, že ako je možné, že spolu so sestrou sa tak dlho nestretávali.
Istá novinová predavačka hovorí v inotajoch, že Evelyn nebola zavraždená.


Autor: gabikazavacka

Popis / Obsah / Info k filmu Temná minulost
Policajná detektívka Lena Jörningová (Veronica Ferres) už dvanásť rokov nevie o svojej sestre Evelyn Simonovej (Janna Striebeck) vôbec nič - vtedy jej sestra odišla z rodnej dedinky na východnom pobreží, aby ušla pred tamojším stereotypom.
Keď sa v ľade zamrznutého Baltského mora nájde zamrznutá mŕtvola, prípad dostane na starosti práve Lena, ktorú čaká poriadny šok: v prvej mŕtvole svojej kariéry totiž spozná svoju sestru, ktorá akoby sa vznášala v ľade, ktorý uväznil jej nehybné telo.
Na miesto desivého nálezu zakrátko príde tím policajných vyšetrovateľov (komisár Detlev Buck, jeho asistentka Konstanze Breitebner), aby prípad prevzali a našli odpovede na mnohé otázky. Napríklad kedy sa Evelyn vlastne vrátila a prečo o tom Lena nič nevie?
Akú úlohu v prípade zohrávajú Evelynin vznetlivý manžel Claas (Martin Feifel), ktorý trpí čiastočnou stratou pamäte, a Lenin snúbenec Bruno Massmann (August Schmölzer)? Vyšetrovanie a pre všetkých zúčastnených dramatickou cestou do minulosti, ktorá - hoci si to Lena spočiatku vôbec neuvedomuje, vrhá na celú dedinu temné tiene ešte aj v súčasnosti.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:30 - 11:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

60 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10