Zari
ohodnotit

Taťka [TV film]

Rok:
2003
Délka:
65 minut
Premiéra v ČR:
21.12.2006
„Televizní film o velkém trápení třináctiletého Filipa.“
Popis / Obsah / Info k filmu Taťka
Příběhy pro děti, o dětech a s dětmi mají v naší televizi dlouhou tradici. Zajímají obyčejně široké publikum, protože někteří z nás dětmi jsou a všichni jsme dětmi byli. Prostě víme o tom své. A moc dobře víme, že problémy, s nimiž se děti musí vyrovnávat, jsou veliké, ne-li dokonce v životě ty největší. Brněnské televizní studio natočilo jeden takový příběh.
Veliký problém v něm má třináctiletý kluk Filip. Žije s matkou, která si našla nového druha, zatímco jeho skutečný otec se vrací z vězení. Běžný život - škola, parta - se začíná komplikovat. Jednoduché radikální názory, vedoucí k ničení německy popsaných náhrobků, se ukazují jako problematické, když zjistí, že jeho babička pocházela z Rakouska - takže i on sám je tak trošku Rakušan. Ani důvody otcova trestu nejsou tak průzračné, jak se zdály dřív. A parta se ke všemu v krizové situaci neprojevuje jako útočiště, jako bezpečné zázemí. Takže Filip musí rozplétat složitý uzel vztahů a souvislostí, který sám nezapletl, jenž ale bude určující pro další vývoj jeho vztahů k otci, matce, jejímu druhovi i ostatním klukům a holkám...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Taťka
V televizním filmu Jiřího Vanýska Taťka řeší třináctiletý Filip nelehkou situaci. Vyrůstá v Mikulově nedaleko rakouských hranic, v prostředí typických nešvarů pohraničí, kde v první řadě panují obecné předsudky. Ani jeho rodinné zázemí není ideální. Z kriminálu se vrací otec, kterého chlapec vlastně nezná, protože ho vychovává otčím. Na Filipovi nyní je, aby dobráckého tátu přijal, zbavil se party chuligánů a aby se názorově osamostatnil. – Film určený mládeži nijak nepřesahuje kvality běžné televizní dramatické tvorby. Postavy i příběh tu jsou náležitě zjednodušené. V průměrném snímku hrají dospělí profesionálové s poněkud nejistými dětskými neherci.
-dh-, Filmový přehled 2007/3


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

15:25 - 16:05

16 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

15:00 - 15:45

41 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

6 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

16 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama