Taťka (2003) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
62.5 %
 
 
    Žánr: drama / psychologický
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 21.12.2006        
    Délka: 65 min.
„Televizní film o velkém trápení třináctiletého Filipa.“
Příběhy pro děti, o dětech a s dětmi mají v naší televizi dlouhou tradici. Zajímají obyčejně široké publikum, protože někteří z nás dětmi jsou a všichni jsme dětmi byli. Prostě víme o tom své. A moc dobře víme, že problémy, s nimiž se děti musí vyrovnávat, jsou veliké, ne-li dokonce v životě ty největší. Brněnské televizní studio natočilo jeden takový příběh.
Veliký problém v něm má třináctiletý kluk Filip. Žije s matkou, která si našla nového druha, zatímco jeho skutečný otec se vrací z vězení. Běžný život - škola, parta - se začíná komplikovat. Jednoduché radikální názory, vedoucí k ničení německy popsaných náhrobků, se ukazují jako problematické, když zjistí, že jeho babička pocházela z Rakouska - takže i on sám je tak trošku Rakušan. Ani důvody otcova trestu nejsou tak průzračné, jak se zdály dřív. A parta se ke všemu v krizové situaci neprojevuje jako útočiště, jako bezpečné zázemí. Takže Filip musí rozplétat složitý uzel vztahů a souvislostí, který sám nezapletl, jenž ale bude určující pro další vývoj jeho vztahů k otci, matce, jejímu druhovi i ostatním klukům a holkám...

režie:
Jiří Vanýsek
 
 
hraje:
Jakub Klečka (Filip), Igor Bareš (Láďa, otec Filipa), Luboš P. Veselý (Milan, otčim Filipa), Václav Svoboda (Šenkeřík), Lukáš Daňhel (Petr Šenkeřík), Adam Ťápal (Jenda Štěpánek), Lenka Bučíková (Lenka), Marta Skočovská (Martina), Klára Pinkasová (Klára, sestra Filipa), Zuzana Slavíková (Jana, matka Filipa), Mariana Chmelařová (psycholožka), Martin Sláma (lékař)
 
 
námět:
Miroslav Sovják
 
 
scénář:
Miroslav Sovják
 
 
kamera:
Jiří Kovář
 
 
hudba:
Zdeněk Kluka
 
 
střih:
Jaroslav Rásocha
 
 
zvuk:
Petr Kroča
 
 
produkce:
Hana Vrbová
 
 
dramaturgie:
Pavel Aujezdský, Mojmír Brhel (Dramaturg dětské dramatické tvorby)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.