Zari
ohodnotit

Svět zítřka

Sky Captain and the World of Tomorrow

Rok:
2004
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
28.10.2004
„Přijdou bez varování. Zaútočí bez slitování. Zmizí beze stopy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Svět zítřka
Gotham City je město plné života, když je nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo několik vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain, ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins a krásná mariňačka Franky Cook spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí a zdá se, že to je tajemný doktor Totenkopf. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, do doktorovy základny. Je možné vědce a jeho roboty zastavit? Film je vizuálně situován do 30.let minulého století a nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový…

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Svět zítřka
New York, třicátá léta dvacátého století. Velkoměsto je napadeno armádou obřích robotických monster, která ukradnou generátory elektrické energie a odletí s nimi neznámo kam. Zároveň jeden po druhém záhadně mizí několik špičkových vědců, pocházejících z Německa. Ambiciózní reportérka deníku Chronicle Polly Perkinsová (Gwyneth Paltrow) se spojí se svým bývalým milencem, pilotem Joem (Jude Law), aby spolu vypátrali, kdo za tajemnými únosy a za podivnými útoky stojí. Stopa je zavede do dalekého Tibetu a na tajný ostrov, který není zanesen na žádných mapách a kde sídlí vyšinutý německý vědec Totenkopf. Joe přitom se svým letounem mnohokrát dokáže, že si zaslouží přezdívku Král oblaků. Ale neobejde se bez pomoci věrných spojenců, britské mariňačky Franky Cookové (Angelina Jolie) a nadšeného vynálezce Dexe (Giovanni Ribisi). Jde totiž o záchranu celého světa…

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Svět zítřka
Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců?
Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Svět zítřka
Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit?
Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Svět zítřka
Výpravná „retro sci-fi“ debutujícího režiséra a scenáristy Kerryho Conrana Svět zítřka je velmi originálním oživením vědecko-fantastického žánru ve filmu. Příběh o boji lidí s armádou gigantických strojů se totiž odehrává na sklonku třicátých let minulého století a je natočen jakoby podle tehdejších kinematografických kánonů. - Mladý bojovník za pravdu a spravedlnost, pilot Joe Sullivan, známý pod přezdívkou Král oblaků, spolu s bývalou milenkou, reportérkou Polly Perkinsovou, zachraňují svět před armádou gigantických robotů a před totálním zničením. Téměř neporazitelné stroje jsou řízeny rádiovým signálem z tajného centra v Nepálu a z neznámého důvodu ve velkém odnášejí vzácné suroviny i celé továrny. Zplundrovaná místa opouštějí téměř beze stopy. Záhadou je také zmizení sedmi špičkových vědců, kteří kdysi pracovali na přísně tajném německém projektu... – Kerry Conran získal důvěru producentů v čele s Jonem Avnetem díky šestiminutovému počítačovému snímku, na němž demonstroval svou vizi budoucího celovečerního díla. Výroba této ukázky údajně trvala Conranovi čtyři roky. - Akční podívaná, stylizovaná do tlumených sépiových odstínů, je poctou kinematografii třicátých let. Kromě výtvarného pojetí (jehož autorem je rovněž Conran) tomu napomáhají dokonalé herecké výkony (obzvláště Giovanniho Ribisiho) a nesčetné citace z hororů typu King Kong, Frankenstein aj. (Přistávací dok pro vzducholodě na vrcholu Empire State Building pochází právě z King Konga.) Tvůrci však zároveň s citem využívají moderní vypravěčské postupy a v maximální míře i vymoženosti současné trikové techniky; všechna prostředí například vznikla v počítači (herci hráli jen proti modrému pozadí). Autor navíc „vrátil“ na plátno dávno zemřelého herce Laurence Oliviera, byť nejde o jeho počítačovou animaci, nýbrž „jen“ o jakési vystřižení Mistrovy postavy a hlasu z archivních filmových záběrů. – V zajímavém a výjimečném snímku se dokonale podařilo dosáhnout zamýšleného efektu: dílo nabízí divákům možnost prožít „starý“ film, který se kvůli „nedokonalostem“ obrací k divácké imaginaci, ale který má dynamiku současných akčních podívaných. Takové spojení jistě nabízí podobnou dávku okouzlení, s jakou vnímali fantastické snímky diváci v minulosti. Tvůrce, nepochybně inspirovaný i tvorbou Julese Vernea či Karla Zemana, každopádně přišel s velmi suverénní a jasně formulovanou poetickou vizí. Jeho snímek je jedním z těch, které rozšiřují výtvarné i dramaturgické možnosti fantastických žánrů ve filmu.
-zk-, Filmový přehled 2004/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - O korálových vílách (1983) [TV...

06:35 - 07:05

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Samantha Eggar

Eggar Samantha

Chester Gan

Gan Chester

Naposled navštívené:
Samantha Eggar

Eggar Samantha

Chester Gan

Gan Chester