Zari
ohodnotit

Svatej z Krejcárku

Další název:
Saint from Krejcárek
Žánr:
Rok:
1969
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
13.3.1970

Komentáře k filmu Svatej z Krejcárku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2022
Pokud je někdo naivní   dobrák ve vztahu se ženou,   která se s ničím a s nikým   nepáře, a přístupu k   dětem, osud ho se vším   všudy sežere. Avšak stále   platí, že pohár přece jen   také jednou může přetéct.   Snímek s prvky poetismu má   ohromnou sílu ve svém   podání daných charakterů   všech hlavních postav. Herci   plně využili příležitost   a náležitě ukázali, v čem   tkví jejich herecká síla.   Dobrácká naivita Václavu   Kotvovi doslova září z   očí, František Peterka svou   rolí řidiče náklaďáku   předčil očekávání   právě v tom, jak si mnohý   takového řidiče   představuje, a mrchu, jakou   zahrála Jaroslava   Vysloužilová, už jen tak   někdo nepřekoná. Příběh   o vztazích v celé své   tragédii, inklinující k   známé větě, pocházející   z jistého románu Alexandra   Dumase staršího, ¨za vším   hledej ženu“, je napsán   vskutku drsně, až se dá v   některých situacích říct,   že je to už poměrně přes   čáru. Ale kdo ví, jaký je   vlastně život. Jaký je   ideální a jaký už ne.   Příběh je žižkovskou   romancí z pera autora   Vladimíra Kaliny, jakou snad   svět neviděl. A výborně po   filmové stránce pojatý. I   ten černobílý obraz k tomu   sedí a v barvě by to prostě   už nebylo ono. Hodně silný   charakterový film. A bohužel   další spíše pozapomenutý.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2017
Václav Kotva byl spíše   hercem vedlejších rolí. Zde   vytváří roli hlavní. Hraje   naivního troubu, který se   zamiluje do ženské se   čtyřmi dětmi. A jen co z   něj dotyčná dáma vysosá   všechny prachy, kterých i   tak má málo, tak se   poohlíží po jiném   partnerovi. Za to ji čeká   ťafka mezi oči. Film je to   spíše nudný, ale je   dokumentem své doby. A   pozoruhodná jsou i filmová   místa.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.10.2016
Nesedlo mi to. Ani o tom, ani   o onom. Několik perliček z   několika životů. Nic   nového, ani nic zajímavého.   Už teď nevím, o čem to   bylo. Tam chyběl fakt jen ten   černoušek. Takže dávám   jen něco málo za první a   poslední dvě minuty filmu. A   to je 10%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dan Beene

Beene Dan

Naposled navštívené:
Dan Beene

Beene Dan