Zari
ohodnotit

Svatá země tyrolská

Bergblut

Další název:
Mountain Blood
Rok:
2010
Délka:
120 minut

Obsah filmu Svatá země tyrolská

 
Je jaro 1809. Katharina žije v Bavorsku se svým manželem Franzem, který však pochází z Tyrolska. Na trhu v Augsburgu se chytne s francouzským vojákem a hádka skončí nešťastnou vojákovou smrtí. Mladý manželský pár se tak ocitá na útěku do Franzova rodného města v Tyrolsku. Již během jejich putování je zřejmé, že nálada v alpské krajině je na kritickém bodu. Tyrolsko je již roky okupované Bavorskem a Francií, což Katharině nezaručuje nejvřelejší přivítání a brzy jí začne chybět teplo a pohodlí jejího rodinného domu v Augsburgu. Po několika letech strávených daleko od domova se Franz rychle nakazí revolučními myšlenkami Andrease Hofera o...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2016
Historické drama z počátku 19. století.   Odehrává se na pozadí událostí, kdy Evropou   cloumaly napoleonské gardy. Hlavní hrdinka to   nemá lehké. Okolnostmi je nucena následovat   manžela a usadit se v jeho rodném místě v   tyrolských Alpách. Z počátku je tato městská   dívenka, lékařské dcera, přijata chladně,   ale časem si získá v rodině postavení. Pak se   ji něco nepovede a opět se musí snažit najít   své místo na tyrolském slunci. Jako pozadí   těchto rodinných záležitostí slouží velké   události, které se dotýkaly rakouského   císařství. Teda, jestli to tehdy bylo   císařství.
Výpravně je film střízlivý.   Za pozornost stojí panorámata a taková ta   menší výprava. Také se zde mluví tyrolským   nářečím. A jelikož neumím kváknout ani   slovo německy, tak bych jim stejně nerozuměl.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Svatá země tyrolská (2010)Svatá země tyrolská (2010)Svatá země tyrolská (2010)Svatá země tyrolská (2010)
Reklama