Duben
ohodnotit

Super Mario Bros.

Další název:
Super bratři (Filmbox)
Rok:
1993
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
24.2.1994
„Dobrodružný sci-fi příběh, natočený na základě popularity Nintendo videoher“
Popis / Obsah / Info k filmu Super Mario Bros.
V Brooklynu se od jisté doby začnou ztrácet beze stopy mladé dívky. Jednoho dne se záhada objasní hezké badatelce o dinosaurech Daisy. Při archeologických vykopívkích je násilím vtažena do přízračného světa plazů Dinohattanu, jemuž vládne plazí zloduch King Koopa. Ten k záchraně své říše nezbytně potřebuje úlomek z prastarého meteoritu, který Daisy nosí jako přívěsek kolem krku. Jedinou nadějí na záchranu pro Daisy, ale i ostatní unesené dívky představují dva světoznámí klempíři Mario a Luigi.


Popis / Obsah / Info k filmu Super Mario Bros.
Na počátku 80. let vyrobila japonská firma Nintendo videohru Donkey Kong, v níž se poprvé objevila dnes nesmírně populární postavička Maria. O několik let později se na trhu prosadila hra Mario Bros., kde vystupoval i jeho bratr Luigi; od té doby Mario účinkoval nejméně v deseti videohrách, a v dalších deseti se objevil jako host". O ieho dobrodružstvích vznikl comics, televizní seriál a nyní i celovečerní hraný film. Hrdiny příběhu jsou dva newyorští instalatéři, bratři Mariové, kteří se náhodou dostanou do paralelního světa. Ten vznikl před 60 miliony lety, kdy obří meteorit rozdělil svět na dva, v nichž probíhal evoluční vývoj rozdílně: v jednom vznikli lidé, ve druhém se z dinosaurů vyvinuly bytosti, podobné lidem jen navenek. VDinohattanu vládne krutý král Koopa, toužící oba světy zase spojit a zničit lidi: proto z lidského světa unese dívku Daisy, ve skutečnosti dinosauři princeznu, vlastnící chybějící úlomek meteoritu. Naštěstí včas zasáhnou Luigi a Mario, kteří se v podivném dinosauřím světě rychle rozkoukají a rozhodnou se Koopovi jeho zločinné plány zmařit. - Svět fantastické komedie Super Mario Bros. připomíná comics, snad jen s ještě větším důrazem na jednoduchou akci. Zatímco motiv "přátelských" hub pochází přímo z "mariovské" videohry, prehistorické motivy mají svůj původ ve snaze navázat na "dinosaurománii", vyvolanou Spielbergovým Jurským parkem. Tvůrci filmu si dali práci s propracováním detailní vizuální podoby dínosauřího světa, hemžícího se bizarními bytostmi v pestrých kostýmech (mezi všemi vynikají přihlouplí, ale hudbymilovní goombové, vzniklí s pomocí Koopova "deevolučního " přístroje). Svou nápaditostí a pečlivostí se snímek vyděluje ze záplavy podobných comicsových podívaných. O jistých ambicích tvůrčího štábu svědčí rovněž angažování hereckých hvězd Dennise Hoppera a Boba Hoskinse.
-ap-, Filmový přehled 1994/3/29


Popis / Obsah / Info k filmu Super Mario Bros.
Příběh o dvou těžce pracujících italských klempířích, bratrech Mariovi a Luigim Mariových, kteří se spřátelí s mladou paleontoložkou Daisy. Ta objeví obrovské kosti záhadného dinosaura. Během zkoumání tunelu, kde byly pozůstatky dinosaura nalezeny, se setkají se sabotérem Anthonym Scapellim najatým konkurentem Mario Brosem, aby poničil podzemní potrubí. Mezitím ve skrytém světě zvaném Dino-world trpí země krále Koopa nedostatkem vody. Rozhodnou se unést Daisy a vyšlou Spikyho, aby to provedl. Mario Bros zjistí, že jediný způsob, jak zachránit svět před invazí ďábelského ještěřího krále, je boj s obřími plazy.

Zdroj: SPI International


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Super Mario Bros. ve filmu (2023)

 Super Mario Bros. ve filmu (2023)
Super Mario Bros. ve filmu n
The Super Mario Bros. Movie
Žánr: animovaný / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Aaron Horvath, Michael Jelenic

(remake)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

48 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

12:40 - 13:35

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

53 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10