Zari
ohodnotit

Štvanice

Obława

Další název:
Razia
Země:
Rok:
2012
Délka:
96 minut

Obsah filmu Štvanice

 
Tábor uprostřed lesa, 2. světová válka. Skupina polských partyzánů se ukrývá před hitlerovci. Pocit ohrožení, neustálá únava, boj s mrazem, hladem – to je každodenní realita vojáků, mezi kterými se ocitla také ošetřovatelka "Pecka". Desátník Wydra popravuje na rozkaz Zemské armády další kolaboranty. "Tohle je válka, když si to zařídíš, můžeš si přijít na své", poučuje ho Kondolewicz, kamarád ze školy a nic netušící místní kolaborant, kterého má Wydra zanedlouho zlikvidovat. Marcin Krzyształowicz nenabízí hrdinskou vizi okupace, mučednictví a jednoznačné rozdělení na dobro a zlo. Válka zde nemá nic společného s filmovým dobrodružstvím, je to...
 
Související odkaz
 
Polský film jede!

Válka si nevybírá. Občas proti sobě musí obrátit zbraň i přátelé, zvlášť když je jeden partyzán a druhý kolaborant.
číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
polská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Štvanice >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2017
Zajímavě pojatý film o partyzánech, bez   velkých bojových scén. Někdo se možná bude   ztrácet v posloupnosti dějových scén, ale o to   je to zajímavější.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2016
Neobvyklý pohled na druhou světovou válku a   partyzánský boj v Polsku. Film je poskládán   mozaikovitě, děj se odvíjí v atmosféře   sychravého lesního podzimu. Partyzáni krutě   účtují s kolaboranty z blízkého města a   hlavním hrdinou je desátník Wydra, který je   popravčím. Chvíli mi trvalo, než jsem najel na   pojetí filmu, kdy scény minulé předchází   současnost a naopak. Ale pak jsem ocenil toto   pojetí. Ve filmu nejsou žádné kruté scény a   až na jednu přestřelku jde spíše o klasické   drama. Dobré výkony hlavních představitelů   vč. Macieja Stuhra v roli konfidenta   Kondelowicze.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Štvanice (2012)Štvanice (2012)Štvanice (2012)Marcin Krzyształowicz
Reklama