Duben
ohodnotit

Strážci přírody 1

Další název:
Wildlife Guards 1
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
26 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Strážci přírody 1
Ekologičtí detektivové Tomáš Ouhel a Michal Gálik se vydávají po stopách pašeráků a pytláků na indonéských ostrovech a bojují proti kriminalitě páchané na přírodě. Dvoudílný dokument Wildlife Guards – Strážci přírody a několik bonusových epizod vás zavede do cestovatelského ráje na Borneu, kde dokážou dva obyčejní kluci z Čech a Slovenska bojovat proti zlodějům želvích vajec a ilegálnímu obchodu se suvenýry ze želvoviny. V roce 2016 se jim podařilo dopadnout skupinu pytláků a dostat je do vězení. Postarali se také o další osvětu o ochraně karet obrovských a karet pravých v Indonésii.

Wildlife Guards – BONUSY

BONUS: Behind the Scenes aneb Co jste neviděli v dokumentu (2019, 9 minut) - Shrnutí dvou předchozích dílů a ještě něco navíc. Kdy měli kluci největší strach, co bylo nejtěžší a kdy naopak zažili vtipné situace?

BONUS: Žralok velrybí – tvor velký jako autobus (2019, 3 minuty) - Žralok velrybí nebo také žralok obrovský je největším zástupcem žraloků. Obvykle dosahuje délky okolo devíti metrů. Živí se planktonem a malými rybkami, pro člověka tedy není nikterak nebezpečný.

BONUS: Postřehy z Indonésie (2019, 2 minuty) - Tomáš Ouhel a Michal Gálik se s vámi v bonusovém videu podělí o zajímavosti o Indonésii. Věděli jste, že to je největší muslimská země a mluví se tu více než 150 jazyky nebo že tu žije největší ještěrka na světě?

ROZHOVOR: Hanka Svobodová: Jak pomoci mořským želvám i v Česku (2019, 14 minút) - Hana Svobodová je bioložka, ochraně mořských želv se věnuje více než 14 let. Vede neziskovou organizaci Chráníme mořské želvy v ČR. Od roku 2014 působí na severovýchodním Borneu v oblasti Berau v Indonésii jako odborný poradce pro organizaci Konservasi Biota Laut Berau věnující se ochraně mořských želv. Oblast jihovýchodní Asie Hanku zaujala zvláště proto, že situace mořských želv je nejkritičtější v Indickém oceánu a právě nejméně informací pochází z Indonésie. Snaží se informovat o situaci mořských želv a efektivních způsobech jejich ochrany i v České republice.

ROZHOVOR: Režisér Zdeněk Suchý: Přírodu devastuje kšeft, masová poptávka a lidská hloupost (2019, 10 minut) - Zdeněk Suchý je režisér, scenárista, příležitostný herec. V současné době se věnuje cestovatelským dokumentům, tři roky natáčel seriál Češi zachraňují s průvodcem Danem Bártou o ohrožených druzích zvířat z různých částí planety a českých přírodovědcích, kteří se zabývají jejich záchranou.

POKRAČOVANIE: Boj pokračuje. Další úspěšný český zátah na prodejce želvoviny! (2020, 10 minut) - Tomáš Ouhel a Michal Gálik pomáhají chránit přírodu tam, kde si sama pomoct nedokáže. Konkrétně na indonéském ostrově Derawan, kde potírají nelegální obchod se želvovinou. Před rokem si tu došlápli jak na pytláky, tak na prodejce. Pro bývalé pytláky navíc zorganizovali vzdělávací projekt a indonéští úředníci, kteří pomáhali se zátahem, byli oceněni českým velvyslancem. Kdo by si ale myslel, že tady to pro česko-slovenský tým skončilo pocitem dobře vykonané a oceněné práce, byl by na omylu. Tenhle boj totiž nikdy nekončí. Prodejcům otrnulo a prodej želvoviny pokračuje dál...

Zdroj: MALL.TV


Popis / Obsah / Info k filmu Strážci přírody 1
Ekologičtí detektivové se vydávají po stopách pašeráků a pytláků. Bojují proti kriminalitě páchané na přírodě.

Mezinárodní festival outdoorových filmů 2019


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Strážci přírody 2 (2019)

 Strážci přírody 2 (2019)
Strážci přírody 2 n
 
Žánr: cestopisný
Země: Česká republika
Režie: Michal Gálik

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

65 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

70 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10