Zari
ohodnotit

Strašidelný autobus

De griezelbus

Další název:
The Horror Bus
Země:
Rok:
2005
Délka:
96 minut
„Školní výlet se změnil v nečekané dobrodružství.“
Popis / Obsah / Info k filmu Strašidelný autobus
POZOR SOILER

Onnoval je malý kluk. Bydlí s matkou Gerdou, která jej vychovává a občas mu vyhrožuje tím, že jej vrátí tam, kde jej našla. Onnovalův otec se jmenuje Sok a dá se říci, že se mu také nějak moc nevěnuje. Gerda tuší, že Onnoval již kouká po holkách - a má pravdu. Jednu doprovází do školy. Jmenuje se Liselora. Ve škole je zrovna spisovatel hororů, pan Nol van Paulo. Ten čte příběh o vlkodlakovi. Ve třídě je také další obdivovatel Liselory, Gino. Ten Onnovalovi, který chce být také spisovatel jako Paulo, ukradne z kapsy básničku o Liselore a veřejně ji čte. Liselora pak nazve Olofa strašpytlem a on jí svěří tajemství. To, co jim četl spisovatel ve třídě, je pravda - a je o něm. Nesmí se prát, jinak se promění ve vlkodlaka. Liselora to vyžvaní Ginovi, který se se svými nohsledy pokusí Onnovala vyprovokovat ke rvačce. Ten prchá, narazí do stromu a omdlí. Když se probere, je u něj postava v kápi. Je to Ferluci, před kterým byl varován. Pak se ukáže, že Liserola to neřekla, ale že je Gino sledoval a slyšel. Jenže pak je Onnoval vidí v lese, jak se líbají. Netuší, že je to součástí dohody Gina a Liselory, která chce, aby je nechal Gino na pokoji. Ferluci jej ponouká k pomstě. Onofal začíná psát povídku s názvem „Autobus hrůzy“. Tuto pak předá Ferlucimu. Pak je opět Ginem šikanován, a protože to na něj neřekne, smí si vybrat, kam se pojede na školní výlet. On si zvolí hororový park, kde se míní Ginovi pomstít. Pak se obě děti setkají se spisovatelem. Ten jim řekne, že zápisník, ve kterém je Onnovalův příběh, bude mít průvodce parkem. Konečně se nasedá do kýženého autobusu. A začnou se dít věci. Již šofér je svým způsobem zvláštní, pak přichází průvodce. Autobus zastaví u hradu, do kterého průvodce naláká pět dětí. Onnoval je má přivést zpět, Liserola volá mobilem na pomoc Onnovalovy rodiče. Matka nemá čas a otec přichází na to, že Ferluci je Lucifer. Zatím je Gino na autodromu. Jen se dvěma kamarády, protože ostatní dva si šli „pro svačinu“. Ocitají se i na hřbitově, kde se ti dva, co zbyli, propadnou do země a jsou z nich kostry. Gino se setká s Liselorou a pak i s Onnovalem, na kterého praskne, že se chtěl pomstít i Liserole. Tu vede jakási upířice Uršula do mrazáku. Gino končí připoután na stole obtěžován upírem, přičemž se strachy pomočí. Také Uršula by si na něm ráda "smlsla", ale to nechce upír, proto ji promění v kočku. Boje pokračují, když se zde objevují Onnovalovi rodiče. Pomůže to, nebo to všechno skončí špatně jako v Onnovalově povídce?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Strašidelný autobus
Onnoval žije uzavřený sám do sebe a příběhů, které píše; přesto se zamiluje do spolužačky jménem Liselore a mohl by mezi nimi vzniknout krásný vztah nebýt třídního šikanéra Gina, jemuž se Liselore také líbila a posledním, komu by ji byl ochoten přenechat je Onnoval.
Jednoho dne přichází do školy známý spisovatel a vypráví část příběhu, který je Onnovalovi velmi povědomý. Tento spisovatel Onnovala varuje, aby si dával pozor, co píše, protože jakýsi Ferluci může každý příběh změnit ve skutečnost... Jako by ten muž mluvil z vlastní zkušenosti.
Onnoval Liselore sdělí tajemství své slabosti - prý je vlkodlak a kdyby se s někým pral, mohl by se změnit v bestii. Jejich rozhovor však vyslechne i Gino, jehož nekalé cesty však vedou jiným směrem. Věda, že jej Onnoval sleduje přiměje Liselore, aby jej políbila.
Onnoval má pocit, že přišel o všechno; jeho holka se líbá s úhlavním nepřítelem, a navíc přišel o své největší tajemství. Napíše děsivý příběh konce Gina i Liselore na školním výletě, kam se pojede strašidelným autobusem. Aniž by si uvědomoval, co činí, sám zavolá Ferluciho a osobně mu předá napsaný text.
Brzy mu však dojde vážnost jeho konání a rozhodne se udělat všechno pro to, aby osud své drahé i Gina zvrátil. S Liselore se sejdou s již zmíněným spisovatelem a ten jim řekne, že jediným způsobem, jak vše změnit, je zmocnit se originálu příběhu a přepsat jeho konec...
Ve filmu se objevili velmi dobří mladí nizozemští herci, u nás nepříliš známí. České hlasy jim propůjčili Jan Rimbala (Onnoval), Štěpán Krtička (Gino) a Terezie Taberyová (Liselore).


Autor: Ondrej_pribehar

Popis / Obsah / Info k filmu Strašidelný autobus
Onnoval je ve škole outsiderem. Je terorizován Ginem a jeho přáteli a jedinou jeho útěchou je přátelství s dívkou Liselore. Onnoval se často uzavírá do svého smyšleného světa. Představuje si například, že kdyby se někdy dostal do rvačky, změnil by se ve vlkodlaka! Jeho rodiče jej zanedbávají a Onnoval je osamělý dokonce i doma. Píše povídky a romantické básně, ve kterých vyjadřuje své pocity a přání. Gino vydírá Liselore s cílem získat od ní polibek. Svědkem polibku je Onnoval. Rozzuřený chlapec se Ginovi a ostatním dětem ze školy pomstí tím, že z nich učiní postavy své povídky, pojednávající o školním výletě se špatným koncem. Zlý Ferluci přesvědčí Onnovala, aby mu povídku předal, a slíbí mu, že její děj převede do skutečnosti. Podaří se Onnovalovi zastavit katastrofu dříve, než bude pozdě? Podaří se mu získat povídku od Ferluciho zpět a přepsat konec?

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Carradine

Carradine John

Naposled navštívené:
John Carradine

Carradine John