Zari
ohodnotit

Stockholm East [DVD kinodistribuce]

Stockholm Östra

Země:
Rok:
2011
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
3.1.2013
„Láska je víc než pravda.“
Popis / Obsah / Info k filmu Stockholm East
Režisér Simon Kaijser je uznávaným švédským režisérem televizních seriálů, který se se svým filmem Stockholm East vydává do nových vod celovečerního filmu. I zde se mu daří, neboť za Stockholm East byl na MFF v Bratislavě nominován na cenu Grand Prix a představitelka hlavní ženské role, Iben Hjejle, si z něj odnesla cenu pro nejlepší herečku.
Právě tato herečka je českým divákům známá například z kontroverzního snímku Larse Von Triera Kdo je tady ředitel? (2006), který se promítal na Mezinárodním filmovém festivalu Praha – Febiofest, a také ze současné reklamy na Českou spořitelnu, kde ztvárňuje postavu Lenky Veselé.
Když se Johan a Anna setkají na vlakovém nádraží spojující Stockholm s idylickým předměstím, kde oba žijí, vydávají se na nebezpečnou cestu vášně a lží. Stockholm East je dojemný a podmanivý milostný příběh dvou lidí, které spojuje tragédie, jež si vybrala daň na jejich životech a vztazích.
Film Stockholm East byl uveden v rámci Severského filmového podzimu 2012.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stockholm East
Stockholm East je dojemný a podmanivý milostný příběh mezi dvěma lidmi, které spojuje tragédie, jež si vybrala daň na jejich životech a vztazích. Když se Johan a Anna setkají na vlakovém nádraží spojující Stockholm s idylickým předměstím, kde oba žijí, vydávají se na nebezpečnou cestu vášně a lží.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stockholm East
Johan žije so svojou manželkou na východnom predmestí Štokholmu. Anna žije tamtiež, s manželom a deväťročnou dcérkou. Navzájom o sebe vôbec nevedia, až kým nepríde k automobilovej nehode, pri ktorej Johan spôsobí smrť malého dievčatka a ktorá celkom zdevastuje ich životy a neúprosne stočí ich budúcnosť mimo čohokoľvek predvídateľného. Johan sa zožiera nehodu za náhodnú haváriu, pri ktorej dievčatko zomrelo. Keď vidí Anninu popolavú tvár pri odchode z pohotovosti, cíti, že pre ňu musí niečo urobiť. Ale čo človek zmôže? Ako sa má dostať cez čosi takého? Čas vraj všetko zahojí, ale niekedy nám nedá dosť síl na to, aby sme išli životom ďalej. Je to ľúbostný príbeh, hoci veľmi neobyčajný. V tomto príbehu je láska liečiacou avšak aj potenciálne ničiacou silou.
Medzinárodný filmový festival Bratislava 2011


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stockholm East
Příběh lásky dvou neznámých lidí, kteří jsou k sobě spojeni tragedií, které ovlivnila jejich životy a vztahy. Poté, co se Johan a Anna setkají na nádraží spojující Stockholm s idylickým předměstím, kde oba dva bydlí, vydají se na nebezpečnou cestu vášně a lží.
Severský filmový klub


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stockholm East
Komorní milostné drama televizního režiséra Simona Kaijsera da Silvy (nar. 1969) Stockholm East (správný český název by byl Stockholm-Východní nádraží) se zabývá bolestným traumatem po smrti dítěte. Protagonisty jsou Anna, matka, která ztratila devítiletou dcerku, a Johan, který holčičku srazil autem. Sblíží se, aniž má trpící žena tušení, kdo je její přítel a později milenec. Navíc s ním čeká dítě. Zdá se, že láska je silnější než smrt, neboť příběh dospěje k dobrému rozuzlení. – Civilní vyprávění, provázené Jonasovým vnitřním monologem, se opírá hlavně o herecké výkony.

(Zdroj: -tbk- Filmový přehled 3/2013, str. 27)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hořící sezóna (The Burning Season)

Hořící sezóna
The Burning Season

Bella Cosper

Cosper Bella

Naposled navštívené:
Hořící sezóna (The Burning Season)

Hořící sezóna
The Burning Season

Bella Cosper

Cosper Bella