Zari
ohodnotit

Špatným směrem

One way

Další název:
Krutá pomsta (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
111 minut
„Když spravedlnost není slepá, musí ji oči zavázat pomsta.“
Popis / Obsah / Info k filmu Špatným směrem
Eddie Schneider je úspěšný vedoucí kreativního týmu ve významné newyorské reklamní agentuře a zrovna požádal o ruku Judy, dcery svého zaměstnavatele Russela Birka. Vedle toho ale má ještě milenku, kterou drží striktně v tajnosti. Jeho bezstarostný život v luxusu a absolutním sebevědomí je otřesen, když jeho kolegyni a dlouholetou kamarádku Angelinu Sableovou znásilní sadistický Anthony Birk, Eddieho kolega a nastávající švagr. Anthony rozlícenému Eddiemu přiloží nůž na krk, když ho začne vydírat, že pokud nezmění svou výpověď v případu v jeho prospěch, vyzradí své sestře jeho nevěru. Z této premisy rozvádí vyprávění psychologické drama zkoumající jednak Eddieho morálku, ale v prvé řadě také ožehavou otázku znásilnění a jeho následků pro ženy. Bestiální akty sexuálního násilí na ženách zůstávají velkým tabu civilizované společnosti. Ačkoli snímek téma pojímá s jistou dramatickou licencí, daří se mu na prostoru spletitého morálního dramatu předestřít problém časté beztrestnosti násilníků, ale také potřebu společenské debaty o hrůze a ohavnosti sexuálního násilí. Jen tak totiž mohou oběti dojít zadostiučinění a současně to napomůže, aby k podobným věcem snad nedocházelo. Snímek vznikl v produkci světoznámého německého herce Tila Schweigera, který zde také ztvárnil hlavní roli. Do epizodních partů se tvůrcům podařilo angažovat proslulé americké charakterní herce Erica Robertse či Michaela Clarkea Duncana.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Špatným směrem
Mladý a úspěšný reklamní poradce Eddie žije a pracuje v New Yorku. Nedávno se zasnoubil s dcerou majitele firmy kde pracuje a po úspěšné reklamní prezentaci je povýšen na spolumajitele. Večírku na oslavu povýšení se zúčastní i Eddieho blízká kamarádka Angelina, která je brutálně znásilněna bratrem Eddieho snoubenky Anthonym, který je také spolumajitelem firmy. Druhý den ráno odveze Eddie Angelinu do nemocnice a po svém návratu do kanceláře napadne Anthonyho. Ten však začne Eddieho vydírat fotkami hojných milostných afér z Eddieho minulosti. Soudní proces se blíží a Eddie se musí rozhodnout mezi loajalitou k Angelině a svou kariérou. Křivé svědectví je jen začátkem k tragickém příběhu vášně a pomsty…

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


Popis / Obsah / Info k filmu Špatným směrem
Schopný a velmi ctižádostivý Eddie Shneider žije v New Yorku, šéfuje reklamnímu oddělení firmy Birk Advertising a před sebou má ty nejlepší vyhlídky. Právě se zasnoubil s Judy Birkovou, dcerou majitele firmy. Za sjednání velké zakázky s největší americkou leteckou společností je povýšen a stává se partnerem firmy. K pomyslnému vrcholu kariéry mu zbývá už jen krůček. Jenže právě v tu chvíli osudově klopýtne o své slabiny. Eddie je totiž sukničkář, měl pletky s mnoha ženami a snoubenku podvádí se sousedkou. Večírku na oslavu povýšení se účastní i jeho dlouholetá kamarádka a asistentka Angelina, která při odchodu zjistí, že zapomněla v kanceláři klíčky od auta, a rozhodne se vrátit. V opuštěné budově se setká s bratrem Judy, spolumajitelem firmy Anthonym, jenž ji zcela nečekaně napadne a brutálně znásilní. Zraněnou a v těžkém šoku ji další ráno Eddie najde na zemi v garáži a okamžitě ji odveze do nemocnice. V kanceláři pak napadne Anthonyho. Ten se mu však vysměje. Ukáže mu kompromitující fotografie z jeho milostných záletů a hrozí, že je předá Judy a otci, pokud Eddie nebude svědčit v jeho prospěch. Eddie se ocitá před osudovým rozhodnutím. Dá přednost kariéře a životu na vrcholu po boku Judy, nebo si zachová čest a postaví se na stranu Angeliny a přátelství? Když se rozhodne křivě svědčit, aby si zachránil kariéru, netuší, že odstartoval svůj pád, při němž přijde úplně o všechno. Když je totiž Anthony prohlášen za nevinného, Angelina ho v zoufalém aktu pomsty zabije. Judy se stejně dozví o Eddieho nevěře, její otec ho vyhodí, a navíc je nečekaně obviněn z Anthonyho vraždy. Jediný, kdo ho může zachránit, je Angelina. Žena, kterou zradil.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Špatným směrem
Ako ďaleko by ste zašli, aby ste nestratili to, čo máte? A čo keď sa vyberiete nesprávnym smerom? Eddie Schneider je úspešný šéf kreatívneho tímu vo významnej newyorskej reklamnej agentúre a práve požiadal o ruku Judy, dcéru svojho zamestnávateľa Russela Birka. Zároveň má ešte utajenú milenku. Jeho bezstarostným životom v luxuse a absolútnym sebavedomím otrasie udalosť na večierku, kde jeho kolegyňu a dlhoročnú kamarátku Angelinu Sableovú znásilní sadistický Anthony Birk, spolumajiteľ firmy a nastávajúci švagor. Anthony priloží nôž na krk rozhnevanému Eddiemu a začne ho vydierať - ak nezmení svoju výpoveď v prípade znasilnenia v jeho prospech, vyzradí svojej sestre jeho neveru. A Eddie príde o všetko, čo v svojom úspešnom živote doteraz dosiahol - luxus, bohatstvo, budúce skvelé manželstvo aj kariéru. Ako sa rozhodne? Mladý a úspešný reklamný poradca Eddie Schneider žije v New Yorku a práve sa zasnúbil s dcérou majiteľa firmy, kde pracuje. Po úspešnej reklamnej prezentácii pre najväčšiu americkú leteckú spoločnosť ho povýšia na partnera firmy. Večierok na oslavu Eddieho povýšenia sa však končí desivo. Eddieho priateľku Angelinu brutálne znásilní Anthony, brat Eddieho snúbenice Judy a zároveň spolumajiteľ firmy. Na druhý deň ráno Eddie odvezie Angelinu do nemocnice a po návrate do kancelárie napadne Anthonyho. Ten ho však začne vydierať fotkami, ktoré dokazujú, že Eddie má ľúbostnú aféru s utajenou milenkou. Čas súdneho procesu sa neúprosne blíži a Eddie sa musí rozhodnúť medzi lojalitou k Angeline, manželstvom s Judy a svojou kariérou vo firme jej otca. Jeho krivé svedectvo je iba začiatok tragického príbehu vášne a pomsty, plného nečakaných zvratov a prekvapení.

JOJ


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

118 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

3 minut již uběhlo
112 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

148 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

93 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Království (The Kingdom)

Království
The Kingdom

Naposled navštívené:
Království (The Kingdom)

Království
The Kingdom