Zari
ohodnotit

Souhvězdí Panny

Další název:
Ošetřovna (pra. název)
Žánr:
Rok:
1965
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
14.10.1966
Popis / Obsah / Info k filmu Souhvězdí Panny
Povídka Milana Uhdeho Ošetřovna inspirovala v roce 1965 milostný příběh z vojenského prostředí, pod kterým je jako režisér podepsaný Zbyněk Brynych. Hrdinou vyprávění je vojín Standa Urban, který kvůli pohotovosti na letišti nesmí na schůzku se svou dívkou Janou. Milenci se dlouho neviděli a soucitný kapitán Pazourek proto dovolí, aby schůzka proběhla tajně – na vojenské ošetřovně. To se ovšem neobejde bez problémů… Roli Standy ztvárnil Josef Čáp, hlavním magnetem pro dobové diváky se ovšem stala představitelka Jany – tehdejší studentka DAMU Jaroslava Obermaierová. Díky (na svou dobu) odvážným milostným scénám si tehdy devatenáctiletá debutující herečka získala pověst erotického idolu šedesátých let.

Zdroj: NFA / Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Souhvězdí Panny
Posádka vojenského letiště nesmí opustit prostor, protože byl vyhlášen pohotovostní stupeň číslo dvě. Byly zrušeny všechny vycházky a vojín Standa Urban se marně těší na setkání se svou dívkou, která za ním přijela na návštěvu. Kamarádi z ošetřovny mají pochopení a celou akci konspirativně zorganizují...
Ve své době odvážné milostné scény proslavily studentku J. Obermaierovou jako jednu z nejerotičtějších hereček 60. let.Pozděšji se věnovala i značně odlišným aktivitám.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jessica Greco

Greco Jessica

Naposled navštívené:
Jessica Greco

Greco Jessica