Zari
ohodnotit

Sněhurka a lovec

Snow White and the Huntsman

Další název:
Snehulienka a lovec; Snow White & the Huntsman
Rok:
2012
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
31.5.2012
„Měl ji odvézt do lesů a tam ji zabít... místo toho se stal jejím ochráncem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka a lovec
POZOR SPOILER

Jedné královně se narodilo dítě dle jejího přání. Byla to holčička a dostala jméno Sněhurka. Tato dívenka si všechny koupila svou milou povahou. Ale její matka zemřela a otcova smutku využila temná armáda. Král sice v boji zvítězil, ale čekalo jej horší zlo. V jednom voze objevil zajatkyni. Tu osvobodil a hned druhý den si ji vzal za ženu. Překrásná babice se jmenovala Ravena. Aby se jí král nějak moc nemotal pod nohy, tak jej zapíchne jako kuře a otevře brány města svému bratrovi s vojskem. Pak se táže kouzelného zrcadla, kdo je nejkrásnější. Zrcadlo jí odpovídá, že ona. Jenže její panování bylo plné jedu a země trpěla. Sněhurka byla zavřená ve věži. Ravena nelítostně zabíjí každého, kdo se jí vzepře. Z mladých dívek vysává krásu. A tu ji zrcadlo odpoví dne jednoho, že Sněhurka již dosáhla patřičného věku a je nebezpečná. Což královnu irituje. Sněhurce se pomocí hřebíku zdaří z věže utéci. Nalézá bílého koně a prchá dále. Kůň však zůstane v bažinách a ona se sama protlouká hodně podivným temným lesem. Ravenin bratr dostává za úkol najít někoho, kdo se v temném lese vyzná. On jí přivádí lovce Erika. Ihned se vydávají za uprchlicí. Když ji dostihnou, Erik se vzepře a přidává se na stranu mladé dívky. Dojde k boji a Erik a Sněhurka opět prchají. Ona netuší, že ji hledá i William, syn otcova přítele a její kamarád z dětství. Ten se naoko přidává na Raveninu stranu. Utečenci jsou napadeni jakousi obří potvorou, a když projdou jinou bažinu, ocitají se ve vesnici lidí, kteří je u sebe nechají. Ovšem i zde jsou nalezeni, vesnice vypálena a oni opět prchají. A upadnou do zajetí trpaslíků. Ti jim však poté začnou pomáhat a vezmou je sebou do jiné země. Zde Sněhurka spatří bílého jelena a to znamená, že je vyvolená. Trpaslíci jí přísahají věrnost a vtom začne nový útok Raveniných vojáků. V krutém boji je zabit Ravenin bratr a ona prudce zestárne. Také však přišel o život trpaslík Gus. Ale také přišel William, který je se shledání velmi rád. Nadbíhá Sněhurce v zasněženém lese. Nabídne jí jablko a ona do něj kousne. Vzápětí se kácí k zemi mrtvá. Nepravý William se mění zpět v Ravenu a pravý sem přichází pozdě. Sněhurka je donesena na hrad, kde po polibku procitá a rozhodne se Ravenu zlikvidovat úplně. Trpaslíci se do jejího hradu dostanou tak, jak Sněhurka utekla a mají za úkol zvednout bránu. Ovšem tady se plán začne kazit a nevypadá to dobře. Nakonec stejně stane Sněhurka Raveně tváří v tvář…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka a lovec
Jak už název filmu naznačuje, jedná se o adaptaci světoznámé pohádky do hrané podoby. Myslivec (Chris Hemsworth) je pověřen, aby Sněhurku (Kristen Stewart) vzal do temného lesa a tam ji zbavil života. Jenže myslivec, jak známo, zlou královnu (Charlize Theron) neuposlechne a společně se Sněhurkou se vydává na útěk před královninou zlobou.


Autor: Doudis19

Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka a lovec
Pohádka skončila! Zapomeňte na Sněhurku, jejímuž líbeznému zpěvu v legendární disneyovce naslouchá celá příroda. V téhle verzi křehká princezna neváhá vlézt do brnění a na zlou machechu vyrazit s mečem v ruce. Sněhurka a lovec je výpravnou dobrodružnou fantasy, která možná paradoxně odpovídá původní verzi bratří Grimmů víc než Disneyho film. Alespoň to tvrdí její režisér Rupert Sanders.

„I když má originál pouhých sedm stránek, je to příběh až biblických rozměrů se spoustou skrytých významů. Zároveň je velmi temný. Chápu, proč ho Disney pro rodinné publikum převyprávěl. My se vlastně vracíme ke kořenům,“ říká Sanders.

A oč tu vlastně běží? Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše.

Trpaslíky hraje britská herecká elita, až na výjimky představitelé drsných typů. „Původně jsem chtěl točit gangsterku, a když jsem dostal nabídku na Sněhurku, jen jsem oprášil svou představu o jejím obsazení a z mafiánů udělal trpaslíky,“ vysvětluje Sanders hrubý naturel sedmi statečných pidimužů, kteří jsou i přes drsnou slupku v tomto výpravném dobrodružství zdrojem komických momentů, a to i v tak vypjaté chvíli jakou je velkolepá finální bitva o královský hrad.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka a lovec
Mocná čarodejnica Ravenna (Charlize Theron) sa ľsťou votrie do priazne kráľa prosperujúcej a mocnej ríše, ktorý z nej vzápätí urobí kráľovnú - a potom zomrie! Ravenne ale podľa proroctva čarovného zrkadla v ceste ku šťastiu stojí nevlastná dcéra Snehulienka (Kristen Stewart) a posadnutosť vlastnou krásou, ktorú by si rada uchovala naveky. Všetky problémy by vyriešila Snehulienkina smrť, lenže bystrá dievčina práve ušla z domáceho väzenia do Temného lesa, odkiaľ sa ešte nik živý nevrátil. Ale kráľovná potrebuje mať istotu, a tak si najme odvážneho lovca (Chris Hemsworth), ktorý má Snehulienku vystopovať a... Zabiť. Jeho napohľad jednoduchú misiu však komplikujú nielen podivuhodní obyvatelia, ktorí les obývajú, ale i to, že Snehulienka nie je obyčajné dievča. A je tu ešte i statočný princ William (Sam Claflin), ktorý má pre Snehulienku slabosť už od detstva, no predovšetkým partička siedmich trpaslíkov, ktorí sa vedia riadne oháňať sekerou a pochopili, že so Snehulienkou im svitla nádej na záchranu ríše, už temer úplne pohltenej desivou temnotou!

Zdroj: Markíza


Popis / Obsah / Info k filmu Sněhurka a lovec
Nedlouho po filmu Sněhurka (FP 6/2012) přišla do kin další hollywoodská adaptace, která se snaží starou pohádku převyprávět moderně, tentokrát v podobě temné dobrodružné fantasy. Debut reklamního režiséra Ruperta Sanderse Sněhurka a lovec ovšem trpí nehoráznou nelogičností, podivným chováním postav (zejména královnina bratra Finna) a málo charismatickou titulní hrdinkou. Ani jeho ambiciózní vizuální stránka tolik nezapůsobí, protože vykrádá řadu jiných fantasy, především Pána prstenů. Hvězdou filmu se tak stává Charlize Theronová v jediné zajímavé roli sociopatické zlé královny, která krásu používá jako mocenský prostředek a vysává ji z mladých dívek (jako Čachtická paní) i z přírody. Do rolí trpaslíků byli převážně obsazeni charakterní britští herci, jejichž hlavy byly digitálně spojeny s těly liliputánů. – Po smrti Sněhurčiny matky království napadnou přízračná vojska. Král je porazí, uhrane ho však krásná Ravenna, která ho o svatební noci probodne. Nová královna zpustoší zemi a Sněhurku drží pod zámkem až do její dospělosti. Pak se ji rozhodne zabít, aby ji dívka, rostoucí do krásy, nemohla ohrozit. Sněhurka však uprchne do Temného lesa. Tam se za ní odváží jen najatý urostlý lovec Erik, vdovec a opilec. Po setkání s princeznou se v něm ovšem probouzí ušlechtilost; přidá se na její stranu. Sněhurčino poslání pochopí i skupina trpaslíků. Ravenna lstí dívku otráví. Polibkem ji probudí lovec a nikoliv její ctitel z dětství William. Princezna pak vede vojsko do závěrečné bitvy, v níž Ravennu zabije...

–ivp-, Filmový přehled 2012/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Lovec: Zimní válka (2016)

 Lovec: Zimní válka (2016)
Lovec: Zimní válka n
The Huntsman Winter's War
Žánr: akční / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Cedric Nicolas-Troyan

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Youngson

Youngson Robert

Naposled navštívené:
Robert Youngson

Youngson Robert