Duben
ohodnotit

Snadný prachy 2 [DVD kinodistribuce]

Snabba Cash II

Další název:
Easy Money II; Snadný prachy II; Easy Money II - Mach sie fertig
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
11.7.2013
„Cesta z bludného kruhu zločinu neexistuje. Filmová adaptace úspěšného švédského bestselleru pokračuje.“
Popis / Obsah / Info k filmu Snadný prachy 2
Režisér snímku, Babak Najafi, vystudoval dokumentární tvorbu ve Stockholmu a již prvním filmem Sebbe (2010) získal národní prestižní ocenění a cenu za nejlepší hraný debut na MFF v Berlíně.

Ve filmu Snadný prachy 2 je, podobně jako v prvním díle, hlavní postavou JW, chudý mladý student, který se ocitá uprostřed zdravé stockholmské smetánky a organizovaného zločinu. Právě v době, kdy chce JW skoncovat s nelegálním businessem, objeví se muž z minulosti, který výrazně zkomplikuje jeho situaci. Je nevyhnutelné odejít ze země, protože ho hledá policie i srbská mafie.

Po velkém úspěchu filmu Snadný prachy v režii Daniela Espinosy se v Hollywoodu začal připravovat jeho remake. Avšak Najafiho snímek ho předběhl. Ve Švédsku se dokonce chystá třetí pokračování Easy Money III., tentokrát v režii mladého švédského režiséra Jense Jonssona.

Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Snadný prachy 2
Pokračování úspěšného filmu z roku 2010. Hlavní postavy se vracejí a autoři slibují, že děj bude mnohem napínavější, akčnější a diváci si tak jistě přijdou na své.

Původní trio je zpět, Johan 'JW' Westlund, Jorge a Mahmoud. JW se snaží zařadit zpět do společnosti jako poctivý občan. Rozhodl se, že zanechá svého dřívějšího života, kdy se živil jako dealer drog. Ve vězení měl hodně času na přemýšlení, a už se nechce vrátit k dřívějšímu hektickému a nebezpečnému způsobu života, a už vůbec se nechce ocitnout zpět ve vězení. Ale objeví se člověk z jeho minulosti a všechny jeho plány do budoucna se rázem zhatí.

Jorge se vrací zpět do Švédska, aby zde vyzvedl obrovskou zásilku koksu. Ale dohoda, na které byl obchod založen, selže. Jorgemu nezbývá než utíkat jak před policí, tak před srbskou mafií. Mahmud naopak dluží šéfovi srbské mafie velkou sumu peněz. Dostává na výběr, buď svůj dluh splatí, nebo musí najít svého přítele Jorgeho a zabít ho.

Hluboký film o síle přátelství, o tom jak snadné je sklouznout zpět na dráhu zločinu, a jak těžké je se z potíží s tím spojených, vymanit. Film plný násilí, beznaděje a zoufalství.

Severský filmový klub


Popis / Obsah / Info k filmu Snadný prachy 2
Režisér snímky Babak Najafi vyštudoval dokumentárnu tvorbu v Štokholme a už prvým filmom Sebbe (2010) získal národné prestížne ocenenia a cenu za Najlepší hraný debut na MFF v Berlíne.

Vo filme Easy Money II je, podobne ako v prvom diele, hlavnou postavou JW, chudobný mladý študent, ktorý sa ocitá uprostred dravej štokholmskej smotánky a organizovaného zločinu. Práve v čase, keď chce JW skoncovať s nelegálnym biznisom, objaví sa muž z minulosti, čo výrazne skomplikuje jeho situáciu, a zrazu je nútený odísť z krajiny, pretože ho hľadá polícia i srbská mafia.

Po veľkom úspechu filmu Easy Money v réžii Daniela Espinosu sa v Hollywoode začal pripravovať jeho remake. Avšak Najafiho snímka ho predbehla. V roku 2013 na odovzdávaní švédskych národných filmových cien Guldbagge zvíťazila v kategórii Najlepší make-up a bola nominovaná na Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej (Matias Varela) aj vedľajšej úlohe (Fares Fares).

Film Europe SK


Popis / Obsah / Info k filmu Snadný prachy 2
Souběžně s obnovenou premiérou kriminálního thrilleru Snadný prachy (2009, Snabba cash; r. Daniél Espinosa) uvádí společnost Film Europe i druhý díl podle předlohy Stockholmské noir trilogie spisovatele Jense Lapiduse pod názvem Snadný prachy II a třetí díl Snadný prachy III: Život deluxe (2013, Snabba cash – Livet deluxe; r. Jens Jonsson). Režie druhého dílu se ujal Babak Najafi. - Zločinec Jorge Salinas se vrací do Stockholmu a znovu se zapojí do organizovaného zločinu. Seznámí se s imigrantkou Naďou, již muži bosse srbského gangu Radovana nutí k prostituci. – Johan Westlund (JW) je propuštěn na podmínku z vězení, kde se sblížil s Radovanovým odpadlíkem Mradem, upoutaným na invalidní vozík. Je rozhodnut skončit se zločinem, ale po zradě přítele se rozhodne jinak. – Jorge přijde při nepodařené akci o drogy. Díky Nadě přežije další loupež a uteče s ní i s Radovanovými penězi. Také Johan s Mradem, uprchlým z vězení, mají spadeno na Radovanovy zisky. Během přestřelek zahynou Johanovi přátelé, Arab Mahmud (který pracoval pro Radovana) i Mrado. Johan, Jorge a Nadja přežijí...

–andy-, Filmový přehled 2014/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Snadný prachy 3: Život deluxe (2013) [DVD kinodistribuce]

 Snadný prachy 3: Život deluxe (2013) [DVD kinodistribuce]
Snadný prachy 3: Život deluxe n
Snabba Cash - Livet deluxe
Žánr: krimi / adaptace / thriller
Země: Švédsko / Spolková republika Německo / Norsko
Režie: Jens Jonsson

(pokračování)

Snadný prachy (2010)

 Snadný prachy (2010)
Snadný prachy n
Snabba Cash
Žánr: krimi / adaptace / thriller
Země: Švédsko / Spolková republika Německo / Dánsko
Režie: Daniel Espinosa

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

2 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10