Zari
ohodnotit

Smrtící Avalon

Avalon

Země:
Rok:
2001
Délka:
106 minut

Obsah filmu Smrtící Avalon

 
Japonsko-polský sci-fi film poprvé představený divákům r. 2001. Obsazení herci není hvězdné, stejně tak ztvárnění snímku je velice odlišné od běžných amerických sci-fi šlágrů podobného ražení.
Smrtící Avalon pojednává o dívce Ash, která patří k nejlepším hráčům 3D akční MMORPG Avalon. Hráč se může připojit prostřednictvím speciálních boxů ala matrixovské náčiní snad kromě jehly do hlavy, místo které má přílbu s mnoha kabelovými vývody. V samotné hře se bojuje moderními zbraněmi, je to jakási nekončící virtuální světová válka, ve které hrají sehrané týmy nebo osamělí bojovníci. Takovým bojovníkem je také Ash.
Větší část filmu je v...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

ender
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Výjimečný a často podceňovaný snímek s   nádhernou hudbou a vizuálním ztvárněním. Je   to takový ten film, o němž můžete dumat i   několik dní a při dalších zhlédnutích   objevíte vždy něco nového. Zdánlivě   nezajímavé rozhovory nebo opakující se scény   najednou dávají smysl, snímek vyvolá jiné   otázky než napoprvé, pozornost upoutají   dříve přehlédnuté symboly, minimalistické   (ne)hraní a barevné zpracování nabudou   zvláštního významu.

Ash je vynikající a   slavná hráčka ilegální válečné hry Avalon.   Ve virtuální realitě tráví většinu svého   času. Vždy když skončí a je opět v   normálním světě, skoro všechno je pro ni   zcela nezajímavé. Lidé na ulici jako kdyby se   ani nehnuli, barvy jsou vybledlé, jídlo ji   nezajímá. Každodenní realita je ubíjející.   Jedinou radostí je pro ni její pes, kterému   vyváří, sama přitom jí psí granule, pokud   vůbec. Její pozornost ale upoutá fáma o   speciální úrovni Avalonu pro nejlepší   hráče, a tak Ash pátrá po způsobu, jak se do   této úrovně dostat.
Jenže je to opravdu jen   další úroveň, po čem Ash touží? A je vůbec   ten nezajímavý svět, do kterého se vrací ze   hry, skutečný? Vždyť při každé jízdě   tramvají má stále ty samé anonymní   spolucestující. S většinou lidí kolem vůbec   nekomunikuje, jakoby to byly jen figuríny. A pak   za podivných okolností zmizí i ten pes. Proč   se její bývalý parťák Stunner cpe jídlem od   Ash úplně jako ten její ztracený pes? Proč na   sobě stránky vypůjčených knih ani klávesnice   u počítače nemají žádný text? Je pro Ash   snad realita tak nezajímavá, že tyto věci   vůbec neřeší a nevnímá? Není nakonec Avalon   skutečnější než skutečnost? Do jaké míry   se Ash identifikuje se svou postavou ze hry? Co je   to vlastně realita? A do jaké míry je lidská   vůle svobodná?

A konečně hudba od Kenjiho   Kawai je prostě úchvatná. Sopranistka Elżbieta   Towarnicka se dokonce ukáže na konci filmu i s   Varšavskou filharmonií. Nejen filmový, ale i   hudební zážitek. Vřele   doporučuji.

Poznámka nakonec: Avalon není   smrtící, jak slibuje český název i některé   popisy, které lze na internetu najít, a také to   není film animovaný.
wtw
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Kontroverzni umelecky film,ktery zcela jiste   nestavi na mnozstvi akcnich scen ani na kvalite   hercu. Pochmurna atmosfera,vyborna vizualni   stranka a naprosto dokonala hudba udrzi divaka v   kresle i pres velmi pomaly dej a mnozstvi nudnych   dialogu,proto behem filmu budete mit dost casu   premyslet co je skutecna a co virtualni   realita.
.....Welcome to Avalon


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Doktor Detroit (Doctor Detroit)

Doktor Detroit
Doctor Detroit

Naposled navštívené:
Doktor Detroit (Doctor Detroit)

Doktor Detroit
Doctor Detroit