Zari
ohodnotit

Slídilové

Sneakers

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
14.1.1993
„Neexistuje nic, co by nevyslídili – jde jen o to, za jak dlouho…“
Popis / Obsah / Info k filmu Slídilové
Slídilové jsou pětilístek počátačových specialistů. Na zakázky veřejných institucí fingují vloupání, aby odhalili chyby v zabezpečovacím zařízení. Posledná záhadná vládní zakázka je však uvrhne do smrtelného nebezpečí. Mají ukrást dešifrovací čip jednomu ruskému vědci.


Popis / Obsah / Info k filmu Slídilové
Počítače, napětí a lehká nadsázka – to jsou tři ze stavebních kamenů úspěšného amerického filmu z roku 1992. Jeho hrdiny je pětice expertů vedená Martinem Bishopem, která se živí odhalováním chyb různých bezpečnostních systémů a návrhy na jejich odstranění. Jednoho dne je však skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost a uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem, umožňujícím proniknout do každého i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si krádež objednala mafie. Pětice si uvědomí hrozící nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jí podařilo uniknout smrti. Vedle svižného tempa, humoru, atraktivních počítačových loupeží a dokonale promyšlených plánů je lákadlem povedeného filmu režiséra Phila Aldena Robinsona jeho vskutku hvězdné herecké obsazení.

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Slídilové
Pětice na slovo vzatých odborníků se živí velmi zajímavou prací: na zakázkku vyhledává chyby v bezpečnostních systémech klientů a navrhuje jejich změny. Jejich šéf, Martin Bishop, je jednoho dne přinucen přijmout práci, z níž se vyklube životu nebezpečná záležitost. Přátelé musí vynaložit všechen svůj um, aby se vymanili z nástrah Martinova bývalého kamaráda Cosma, toužícího ovládnout prostřednictvím počítařových cifer celý svět. - Ve snímku málo známého režiséra Phila Aldena Robinsona Slídilové se mísí prvky kriminálního žánru s poněkud opožděnými špionážními motivy, a to vše v lehce romantickém a komediálním oparu. Dominantními složkami místy napínavého, leř zdlouhavého příběhu jsou moderní počítačová i jiná technika a také hvězdné herecké obsazení. Autoři si ovšem nedělali příliš starostí se samotnou logikou děje a s jeho morálkou. Výsledkem je standardní film, který se naštěstí obejde bez přílišného násilí a triviálních akčních scén.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

37 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama