Zari
ohodnotit

Sladké hry minulého léta [TV film]

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
66 minut
Premiéra v ČR:
19.1.1970
„Impresionisticky laděný film inspirovaný eroticky laděnou povídkou G. de Maupassanta, díky skvělé kameře získal Hlavní cenu na festivalu v Monte Carlu 1970“

Komentáře k filmu Sladké hry minulého léta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Czasko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Sladké hry minulého léta
Člověk by nevěřil, že   televizní film něco přes   hodinu dlouhý může být   krásný.Tento film, Sladké   hry minulého léta,je i po   čtyřiceti letech velice   živý a otevřený. Jakoby   skutečně šedesátá léta o   tolik předběhla dobu, Tak   otevřeně erotický, jak jen   může být podle předlohy   Guy de Maupassanta, ale i tak   podle něj realistický. Film   o lásce v dekadentní   atmosféře "fin de   siècle", kterou dokázal   režisér Juraj Herz ještě   výrazněji zobrazit ve filmu   Morgiana. Skutečně   impresionistické obrazy,   množství nádherných   dívek, Lasica a Satinský,   mladí a plni energie   předvedou krásný   dialog...Ten film vás chytne,   pokud máte aspoň kousek   duše :-)
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2023
Slavný "trtkací"   film, který tehdejší   ředitel televize stáhnul z   festivalu v Monte Carlu, když   ho označil jako   pornografický. Přitom tam   mezi ostatními projekcemi   vyloženě zářil a získal i   ceny. Ale u nás ho zavřeli   do trezoru. Škoda mluvit.   Snímek je umělecké dílo,   ovlivněné impresionistickou   školou, což z obrazovky   šplíchá barvami na všechny   strany. Kamera je kompozičně   nádherná a kouzelná,   úžasně sladěná s hudbou   Štěpána Koníčka. Je   vidět, že mistr se dost   naučil od Zdeňka Lišky :).   Juraj Herz zachoval auru   Maupassantovy povídky opravdu   se vším všudy. Erotičnost,   pohoda, lehkost, klídek,   bezstarostnost, užívání si   života plnými doušky.   Herecké obsazení špička, z   Jany Plichtové v roli Mušky   čiší přírodní a   přirozená krása. Pánové   kteří ji obletují,   Velecký, Lasica, Satinský,   Záhon a Debnár,   charakterově ladí dokonale.   Juraj Herz byl zkrátka   geniální režisér.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nič nekrváca večně

Nič nekrváca večně

Zdenka Kubátová

Kubátová Zdenka

Naposled navštívené:
Nič nekrváca večně

Nič nekrváca večně

Zdenka Kubátová

Kubátová Zdenka