Zari
ohodnotit

Skandál!

Bulworth

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
102 minut
„Pozor! Tento muž je rozhodnutý říci pravdu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Skandál!
Životem unavený senátor Jay Bulworth nechal svůj život pojistit na deset milionů dolarů (mají připadnout jeho dceři) a najal na sebe vraha. Tím ale získal nezvyklý pocit svobody a začal dělat to, co politici obvykle nedělají - mluvit pravdu!

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Ve svém nejnovějším projektu (sám produkuje i režíruje) vytváří Warren Beatty postavu amerického senátora, kterému vyhrožují atentátem. On se o svůj život ani v nejmenším neobává ... až do chvíle, kdy potká mladou krásnou ženu, která změní jeho smýšlení.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Skandál!
Politickou satirou Skandál! se herec a producent Warren Beatty vrátil po osmi letech k režii. Příběh filmu, na němž se podílel i jako autor námětu, spoluscenárista, producent a hlavní představitel, je situován do období těsně před primárními vol-bami v roce 1996. Kampaň vrcholí a kalifornský senátor Bulworth se automaticky uchází o znovuzvolení. Je už však unavený prací i životem, má finanční potíže a navíc ho trápí špatné svědomí. Krizi se chystá vyřešit elegantním způsobem - po navýšení své životní pojistky najme vraha, který ho má během víkendu zastřelit. Avšak po náhodnérn setkání s temperamentními příslušníky černošské komunity se z něj stane úplně jiný člověk. Začne se chovat přirozeně a mluvit pravdu. Náhlá volnost a setkání s černoškou Ninou mu vrátí chuť do života. Zastavit objednaného atentátníka však není jednoduché. - Beattymu se podařilo s lehkostí poukázat na sociální, politické či ekonomické problémy a především na financování volebních kampaní i s tím související korupci na nejvyšších politických místech. Bulworth několika dny pravdomluvnosti ospravedlňuje léta, jež prožil ve lži a v pokrytectví, a vesele podřezává větev těm, kteří mu pomáhali v kariéře. - Tvůrci zřejmě předpo-kládali, že stačí vyjmenovat několik nešvarů špičkových politiků; film se tak místy utápí v prvoplánovosti. Postupně ztrácí vtip, spočívající převážně v tom, že senátor svou nenadálou upřímností kdekoho uráží a že se současně děsí každého podezře-lého zvuku. Po nějaké době omrzí i Beattyho rapováni. - Vedlejší roli starého mudrce bez domova ztvárnil populární černošský literát a propagandista Amiri Baraka.

Autor/Zdroj: Hokr Ondřej/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

11 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

71 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

23:40 - 00:40

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:45

21 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zuzana Klimtová

Klimtová Zuzana

Naposled navštívené:
Zuzana Klimtová

Klimtová Zuzana