Cerven
ohodnotit

Sesterstvo nemilosrdných

Sorority Row

Další název:
Spolek nemilosrdných; Dům milosrdných sester; House on Sorority Row / Tajné sesterstvo (SK)
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
101 minut
„Sestry na celý život ... a smrt. Mají zabijácké tajemství.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sesterstvo nemilosrdných
POZOR SPOILER!!!

Na jednom velkém mejdanu pětice vysokoškolaček (říkají si théta pí) dá jedné ze spolužaček Megan něco do pití. Pak ji filmují při petingu s klukem. Děvče ovšem začne zvracet. Proto ji pětice dívek a kluk Geret naloží do auta. Holky vědí, že dívka má v sobě jen vitamín B, ale Geretovi to neřeknou a dělají, jako by on spáchal zločin, protože jí prášky daly ony. Megan se mezitím probere, ale hraje hru spolu s děvčaty a staví se mrtvou. Jenže dokonale šokovaný Geret domněle mrtvou dorazí utahovačem matic na kola. A tak je už doopravdy mrtvá Megan shozena do štoly.

O osm měsíců později je maturita. A všem přijde fotka vražedného nástroje. Pak se slaví a je jim půjčen dům. Je zavražděn doktor a to něčím podobným jako klíčem na utahování matic, ovšem trochu upraveným. A vzápětí je týmž nástrojem a lahví zabitá účastnice zločinu. A ve sprchách další. Mejdan je pěkně rozjetý a na něm se potuluje postava v černé rouchu a kápi. Tato postava zabije studenta. Na jednom mobilu se objeví video s nahrávkou Meganiny smrti a vzápětí zpráva, že za dvacet minut přijede policie. A tak se některé dívky sejdou a jedna z nich Jessica, přejede Gereta autem, protože se všechny domnívají, že je zradil on. Jenže na jeho mobilu objevují stejné zprávy. Takže je posílá Megan? Není mrtvá? Je třeba se o tom přesvědčit a dívka Cassidy se nechá spustit do oné štoly. Nalézá jen deku, do které zabalili mrtvolu. Ta tam však není a je tam nápis „Delta pí musí zemřít“. Dívky se vrací na oslavu, kde však již nikdo není, jen vrah, který zabil další děvče. Do domu přichází vychovatelka s brokovnicí. Zde se jedna z dívek přiznává, že o všem řekla svému klukovi Kylemu, takto synovi zdejšího starosty. Vychovatelka se stává další obětí. Zbylé dívky naráží na Kyleho. Dochází ke rvačce. Začíná se vysvětlovat dost věcí, je nalezena i Meganina mrtvola. Ale kdo to za vším stojí?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sesterstvo nemilosrdných
Pětice vysokoškolaček tvoří tajné sesterstvo, které musí držet pohromadě navzdory všem překážkám. Toto pouto je podrobeno těžkému testu, když po divoké párty zemře jedna z nich. Raději, než přiznat se policii a pohřbít si vlastní budoucnost, rozhodnou se dívky zahladit zločin a ukrýt zkrvavené tělo. Léta poklidně plynou a kamarádky pomalu končí studium na univerzitě. Na rozlučkové oslavě se však ukáže, že někdo ví o jejich strašlivém tajemství a hodlá se mstít. Je snad mrtvá dívka pořád naživu?

Napínavá teenagerovská vyvražďovačka Sesterstvo nemilosrdných je remakem klasického hororu Dům milosrdných sester z roku 1983. Jeho důležitost v rámci žánru dokazuje i fakt, že byl vybrán na První filmovou přehlídku Quentina Tarantina v Austinu v roce 1996.


Popis / Obsah / Info k filmu Sesterstvo nemilosrdných
Cassidy (Briana Evigan), Jessica (Leah Pipes), Claire (Jamie Chung), Ellie (Rumer Willis) Chugs (Margo Harshman) a Megan (Audrina Patridge) sú členkami elitného študentského spolku Theta Pi. Prisahali si síce vernosť, mlčanlivosť a solidaritu až za hrob, no keď sa jeden naozaj veľmi hlúpy a drsný žart desivo zvrtne a skončí sa smrťou jednej z nich, ich priateľstvo dostane riadne zabrať! Ale pekne po poriadku... Všetko sa to začalo v momente, keď dievčat zistili, že Meganin priateľ Garrett (Matt O'Leary) ich kamarátke zahol a rozhodli sa ho potrestať dosť netradičným spôsobom – predstieraním jej smrti! Keď totiž jej „mŕtvolu“ i na smrť vydeseného a zrúteného Garretta dovlečú do prístavu, kde sa chcú „tela“ zbaviť jeho ponorením do hlbín. Traumatizovaný mladík totiž v snahe napomôcť rýchlejšiemu potopeniu mŕtvej priateľky vrazí do jej hrude zdvihák, aby jej z pľúc rýchlejšie unikli posledné zvyšky vzduchu – čím ju, pochopiteľne, skutočne zabije! V panickom strachu, že si zničia ružovú budúcnosť sa všetci zainteresovaní rozhodnú vraždu ututlať, a tak Meganinu mŕtvolu ukryjú do neďalekej bane... O necelý rok, krátko pred rozlúčkovou párty pri príležitosti ukončenia štúdia, po ktorej sa ich cesty majú definitívne rozísť, sa stane niečo neočakávané – dievčatá totiž začnú dostávať hrôzostrašné ememesky, zachytávajúce zakrvavený zdvihák z onej noci, na ktorú sa tak zúfalo pokúšajú zabudnúť! To ale nie je všetko, jedna po druhej sa totiž stávajú obeťami brutálneho vraha, ktorý ich vtedy zjavne musel pozorovať! No možno je pravda... Ešte o čosi šialenejšia?!

Markíza


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dům milosrdných sester (1983)

 Dům milosrdných sester (1983)
Dům milosrdných sester n
The House on Sorority Row
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Mark Rosman

(remake)

TV Program

ČT1 - Medvídek (2007)

22:40 - 00:25

76 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

23:45 - 00:40

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:45 - 00:40

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:50 - 00:55

6 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama