Sesterstvo nemilosrdných (2009)

Sesterstvo nemilosrdných (Sorority Row)
65 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Sorority Row

Další název: Spolek nemilosrdných; Dům milosrdných sester; House on Sorority Row / Tajné sesterstvo (SK)

    Žánr: horor / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 101 min.
„Sestry na celý život ... a smrt. Mají zabijácké tajemství.“
POZOR SPOILER!!!

Na jednom velkém mejdanu pětice vysokoškolaček (říkají si théta pí) dá jedné ze spolužaček Megan něco do pití. Pak ji filmují při petingu s klukem. Děvče ovšem začne zvracet. Proto ji pětice dívek a kluk Geret naloží do auta. Holky vědí, že dívka má v sobě jen vitamín B, ale Geretovi to neřeknou a dělají, jako by on spáchal zločin, protože jí prášky daly ony. Megan se mezitím probere, ale hraje hru spolu s děvčaty a staví se mrtvou. Jenže dokonale šokovaný Geret domněle mrtvou dorazí utahovačem matic na kola. A tak je už doopravdy mrtvá Megan shozena do štoly.

O osm měsíců později je maturita. A všem přijde fotka vražedného nástroje. Pak se slaví a je jim půjčen dům. Je zavražděn doktor a to něčím podobným jako klíčem na utahování matic, ovšem trochu upraveným. A vzápětí je týmž nástrojem a lahví zabitá účastnice zločinu. A ve sprchách další. Mejdan je pěkně rozjetý a na něm se potuluje postava v černé rouchu a kápi. Tato postava zabije studenta. Na jednom mobilu se objeví video s nahrávkou Meganiny smrti a vzápětí zpráva, že za dvacet minut přijede policie. A tak se některé dívky sejdou a jedna z nich Jessica, přejede Gereta autem, protože se všechny domnívají, že je zradil on. Jenže na jeho mobilu objevují stejné zprávy. Takže je posílá Megan? Není mrtvá? Je třeba se o tom přesvědčit a dívka Cassidy se nechá spustit do oné štoly. Nalézá jen deku, do které zabalili mrtvolu. Ta tam však není a je tam nápis „Delta pí musí zemřít“. Dívky se vrací na oslavu, kde však již nikdo není, jen vrah, který zabil další děvče. Do domu přichází vychovatelka s brokovnicí. Zde se jedna z dívek přiznává, že o všem řekla svému klukovi Kylemu, takto synovi zdejšího starosty. Vychovatelka se stává další obětí. Zbylé dívky naráží na Kyleho. Dochází ke rvačce. Začíná se vysvětlovat dost věcí, je nalezena i Meganina mrtvola. Ale kdo to za vším stojí?  Autor: Pitryx

režie:
Stewart Hendler
 
 
hraje:
Briana Evigan (Cassidy), Leah Pipes (Jessica), Rumer Willis (Ellie), Jamie Chung (Claire), Margo Harshman (Chugs), Julian Morris (Andy), Matt O'Leary (Garrett), Caroline D'Amore (Maggie), Maxx Hennard (Mickey), Audrina Patridge (Megan), Carrie Fisher (paní Crenshawová), Matt Lanter (Kyle), Justine Wachsberger (Katie), Nicole Moore (Joanna), Deja Kreutzberg (Riley), Katie Allen (naivní dívka), Marlee Fritz (Becky Reed)
 
 
námět:
Mark Rosman
 
 
scénář:
Josh Stolberg, Pete Goldfinger
 
 
kamera:
Ken Seng
 
 
hudba:
Lucian Piane, Ali Dee Theodore
 
 
střih:
Elliot Greenberg
 
 
zvuk:
Jim Emswiller, Marc Fishman, Romain Drouillon
 
 
zpěv:
Aimee Allen ("Emergency")
 
 
zvláštní efekty:
Kevin Carter, Frank Ceglia, Ryan A. Riley, Steve Riley
 
 
koordinátor kaskadérů:
Monty L. Simons
 
 
vizuální efekty:
Kristen Branan, Mike Diltz
 
 
masky:
Gino Crognale
 
 
výkonný producent:
Mark Rosman, Bill Bannerman
 
 
producent:
Douglas Curtis, Mike Karz
 
 
kaskadér:
Casey Adams, Gene Harrison, Jimmy N. Roberts
 
 
casting:
Christine Colvin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.