Zari
ohodnotit

Sebemilenec [TV film]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
85 minut
„Adaptace románu Simony Monyové“
Popis / Obsah / Info k filmu Sebemilenec
Sebemilenec 
 Libuše je ve středním věku, a právě slaví narozeniny. Je podnikatelka, život se jí daří, ale nemá chlapa. Sem právě míří dárek její tří kamarádek, totiž, dají jí odpovědi na inzerát. Ona je vysype do vody a teprve druhý den zjistí, že jeden se zachytil v klobouku.
Muž se jmenuje Ota a Libuše mu zavolá. Ten se s tím moc nemaže a za chvíli je u ní. Za další chvíli jsou u jeho bratra na chatě.  
Ota se s Líbou rychle spřátelí, a později až příliš. Nakonec se spolu vyspí.
Jejich vztah se utužuje a Líba dokonce kupuje nové auto. Jenže pak zjistí, že jí Ota lže, a to ji nakrkne. Ale on pak vše vysvětlí a svede to na bývalou manželku. Navíc dává zásnubní prstýnek. Líba mu opět uvěří.  
Ne tolik její kamarádky, ovšem ty Líba urazí a Oty se zastává. Jenže jeho chování je horší a horší. Odchází dokonce i z místa řidiče, které na chvíli sehnal. Pracovat se mu nechce, a až návštěva exekutora Líbu nasměruje správným směrem. Ne nadlouho. Líba se nechá zaplést do obchodu s podivnými mixéry, protože do toho Ota údajně vrazil peníze. Její.  
Když pak Ota opravuje v dešti střechu, slítne z ní jak zralá hruška. Líba se o něj stará, ale přesto dostane nakládačku poté co si domů přinese psíka.
Zmlácená pak vypráví o tom, jak byla napadena...  
 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Sebemilenec
Simona Stašová a Jaroslav Brabec si vezou zlato z Koreje. Za Sebemilence a Americké dopisy.

Hned dva filmy z produkce České televize získaly prestižní ocenění na mezinárodním festivalu Seoul International Drama Awards. Simona Stašová si z Jižní Koreje veze hlavní cenu za nejlepší ženský herecký výkon v dramatu Sebemilenec a Jaroslav Brabec cenu za nejlepší režii snímku Americké dopisy o hudebním skladateli Antonínu Dvořákovi.

Simona Stašová zaujala porotce jubilejního desátého ročníku festivalu Seoul International Drama Awards svým výkonem v psychodramatu Sebemilenec, které natočil Filip Renč podle námětu spisovatelky Simony Monyové.

„Moje radost je obrovská. Dopadlo to skvěle, dokonce jsme byli nominováni i na nejlepší film, takže si vlastně vezeme za Sebemilence ceny rovnou dvě," uvedla Simona Stašová, která byla oceněna za nejlepší ženský herecký výkon. Příběh o patologickém vztahu mezi mužem a ženou se ale zároveň dostal na korejském festivalu i do úzké nominace na cenu za nejlepší film.

V Asii 10. září neuspěl jen televizní snímek Sebemilenec. Na slavnostním ceremoniálu v Soulu bylo uděleno nejvyšší ocenění v kategorii režie Jaroslavu Brabcovi za snímek Americké dopisy. Televizní film, který měl premiéru v České televizi letos 4. ledna, vychází z nedoložené korespondence skladatele Antonína Dvořáka a „jeho múzy“, hraběnky Josefíny Kounicové.

Seoul International Drama Awards je festival, který se koná od roku 2006 a sdružuje všechny odborníky z oblasti výroby televizních dramat. Slavnostní udílení v Soulu letos proběhlo 10. září.

Alžběta Plívová
Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí, Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sebemilenec
Sebemilenec je už čtvrtým filmem, který Filip Renč pro Českou televizi v brněnském studiu točí. Právě tady vznikl jeho úspěšný triptych Vetřelci a lovci (2010) se Simonou Stašovou a Jurajem Kukurou v hlavních rolích. Jeho jednotlivé filmy Zrozen bez porodu (2009) , Krutá nevěra (2010) a Užij si se psem (2011) se setkaly s obrovským diváckým ohlasem. Zrozen bez porodu také získal čtyři nominace na mezinárodním filmovém festivalu v Monte Carlu v roce 2011 (film, režie, hlavní ženská i mužská role). Film Sebemilenec vzniká v Tvůrčí producentské skupině dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Štáb natáčí do 9. srpna v Brně a Jedovnicích.

Prvním z filmů, který brněnské studio podle předlohy Simony Monyové zpracovalo, byl Tchyně a uzený. O chorobné lásce matky k dospělému synovi točila v roce 2010 režisérka Lenka Wimmerová. Snímek s Libuší Švormovou, Martinem Trnavským a Sandrou Novákovou v hlavních rolích měl na obrazovkách ČT premiéru v roce 2011.

Komplikované vztahy mezi lidmi, sobectví a posedlost jsou ústředním tématem i dalšího filmu podle knihy Monyové Roznese tě na kopytech. Jak muži středních let zkomplikuje život tajná milenka nejlepšího kamaráda? Režisérka Olga Dabrowská si s tímto tématem poradila nadmíru přesvědčivě. Přizvala skvělé herce: Jiřího Dvořáka, Milana Šteindlera, Nelu Boudovou a Kláru Krejsovou. Na televizní premiéru tento film teprve čeká.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Bolkoviny (1997) [TV pořad]

01:10 - 01:50

23 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

73 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

38 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

63 minut již uběhlo
112 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Neznámý svůdce (Perfect Stranger)

Neznámý svůdce
Perfect Stranger

All Saints  - The Videos

All Saints - The Videos
All Saints - The Videos

Naposled navštívené:
Neznámý svůdce (Perfect Stranger)

Neznámý svůdce
Perfect Stranger

All Saints  - The Videos

All Saints - The Videos
All Saints - The Videos