Zari
ohodnotit

Zóna smrti: Čas odplaty

Saat po long 2

Další název:
SPL II – A Time for Consequences; SPL 2; Sha po lang 2
Žánr:
Země:
Rok:
2015
Délka:
120 minut

Obsah filmu Zóna smrti: Čas odplaty

 
Čas odplaty je důkazem, že film plný intenzivních akčních scén nemusí stavět příběh do pozadí. Jeho vyprávění totiž spojuje několik perspektiv, jež postupně budují komplexní obraz policejního boje se zločinem. Ještě předtím, než se Cheang Pou-soi stal jedním z hlavních režisérů čínských blockbusterů, vytvořil si pověst brilantního autora akčních příběhů. A právě Čas odplaty tuto pověst podtrhává. Film, který ve své cestě k drtivému finále nikdy nezaváhá a žádnou ranou nemine cíl.

Neméně důležité je organické spojení dvou rozličných tradic bojových uměních. Čínské pěsti zastoupí hvězda světového formátu Wu Jing a kolena do hlavy rozdává...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Cheang Pou-SoiCheang Pou-Soi  
hraje:
Tony JaaTony Jaa.....Chatchai [39]   
Ťing WuŤing Wu.....Chan Chi-Kit [44]   
Simon YamSimon Yam.....Chan Kwok-Wah [60]   
Zhang JinZhang Jin.....Ko Hung [41]   
Louis KooLouis Koo.....Hung Mun-Gong [44]   
Ken LoKen Lo.....Wong Kwong [58]   
Jun KungJun Kung.....Hung Mun-Biu [38]   
Dominic LamDominic Lam.....Cheung Chun-Tung   
Babyjohn ChoiBabyjohn Choi.....Kwok Chun-Yat [28]   
Ai WaiAi Wai.....Dai-Hau [56]   
Philip KeungPhilip Keung.....Fan Ging-Hung [48]   
Andrew NgAndrew Ng.....strýc On   
Aaron ChowAaron Chow  
Kiki YeungKiki Yeung.....recepční   
scénář:
Lai-yin LeungLai-yin Leung  
Ying WongYing Wong  
hudba:
Ken ChanKen Chan  
Kwong Wing ChanChan Kwong Wing  
kamera:
Kenny TseKenny Tse  
střih:
David M. RichardsonDavid M. Richardson  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
mandarínská, kantonská, thajská, anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Surround 7.1
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zóna smrti: Čas odplaty >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2020
Volné pokračování snímku ´Zóna smrti´   (2005), ve kterém se sice už neobjevují Donnie   Yen a Sammo Hung, ale na kvalitě to nijak   neubírá. Naopak, je na co se dívat. Snímek   tentokrát poskytuje přehlídku   nejnapínavějších soubojů v rámci bojových   umění s naprosto fenomenální choreografií.   Avšak, jak už to u takových filmů bývá, je   to na úkor kvality příběhu. Děj je do   značné míry závislý na mnohých náhodách v   rámci vývoje událostí, který je obzvlášť   na začátku během představování postav docela   zmatečný, a na melodramatu, který naopak   kupodivu tentokrát zase až tolik nevadí. I   přes komplikovanost scénáře se však jedná v   rámci akce o kvalitní akční film, ve kterém   nechybí emoce, patřičná dramatizace i   zmíněný romantismus. Fanoušci hongkongských   akčních snímků od režisérů, jako jsou John   Woo, Tsui Hark či Ringo Lam, si jistojistě   přijdou na své. Zalichotí právě ta akce svou   pevnou kinetikou, která je spojena s   nemilosrdným emocionálním útokem. Pojem   ´násilná opera´ se často používá v   souvislosti s akčním film, který, jak známo,   překonal John Woo svým tzv. krvavým baletem, a   tento snímek na klasické snímky s onou   násilnou operou naprosto skvěle navazuje. Oproti   předchozímu počinu tedy v akci výrazný posun,   což je s ohledem na diváky jedině dobře.   Takže tu máme další akční film v koprodukci   Hongkongu a Číny, který nesmí ve videotéce v   oblasti akčních filmů chybět.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.5.2018
Film stojí za shlédnutí hlavně kvůli akčním   scénám. Jinak je příběh poněkud spletitý,   rozvíjí několik dějových linek a získává   tak na nepřehlednosti. Hrdinové a zločinci z   Číny, Thajska, Korey, kdo se v tom má vyznat. V   mé mysli způsobil příběh postupně chaos, už   jsem myslel, že to mám, ale už je tam nový   pán na holení. Mám to ztížené navíc tím,   že jsou pro mě většinou asijské obličeje   vesměs stejné, a pokud nemá postava celý film   na hlavě třeba nápadný klobouk nebo   pestrobarevné číro, tápu. Tady jsem se   orientoval mnohdy podle oblečení, klaďák   kožený satčmen, záporáci černé obleky.   Takže po všech stránkách náročné.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Paradox (2017)

 Paradox (2017)
Paradox n
Sha po lang: taam long
Žánr: akční
Země: Hongkong
Režie: Wilson Yip

(pokračování)

Zóna smrti (2005)

 Zóna smrti (2005)
Zóna smrti n
Saat po long
Žánr: akční / krimi / drama
Země: Hongkong
Režie: Wilson Yip

(pokračování)

Reklama