Zari
ohodnotit

Rukojmí

Hostages

Další název:
Заложники; Založniki; Zalozhniki
Žánr:
Země:
Rok:
2017
Délka:
103 minut

Obsah filmu Rukojmí

 
Příběh letu Aeroflot 6833 zůstává v Gruzii i po třiceti letech stále živým tématem. Skupinka mladých lidí z dobře zajištěných rodin se v roce 1983 rozhodla uniknout chapadlům sovětskému režimu, jenže při zpackaném pokusu o únos dopravního letadla zahynulo několik pasažérů i členů posádky. Následoval ostře sledovaný proces, z kterého únosci odešli s exemplárními tresty.

Režisér Reza Gigineišvili ve své filmové rekonstrukci kombinuje chladné, odlidštěné scény ze soudní síně se strhující akcí dramatického únosu. Nechybí ani intimní pohled do života skupiny, která si užívá mládí plnými doušky, dusí ji však nesvoboda represivního režimu....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
gruzínská, ruská
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rukojmí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2018
Příběh je natočen podle skutečné události,   což je pro diváka zajímavé. Může porovnat s   dalšími případy únosů letadel v soc.   zemích, kdy motivem bylo žít ve svobodném   světě. První polovina líčí přípravu na   únos, chvílemi je děj příliš roztahaný,   teprve v polovině filmu s vlastím činem nabere   příběh tempo. Vlastní únos letadla je   chaotický a jestli tak nějak podobně probíhal,   nedivím se, že skončil krachem. Dopadení   únosců na letišti není ve filmu pořádně   zaznamenáno a vlastní odsouzení je dějově   minimalizováno. Samotný závěr s hledáním   hrobu popravených na mě působí dvojznačně.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Rukojmí (2017)Rukojmí (2017)
Reklama