Zari
ohodnotit

Rock a Doodle

Rock-a-Doodle

Rok:
1991
Délka:
74 minut
Premiéra v ČR:
9.10.1992
„Pohádkový příběh o putování v dětské fantazii, o přátelství, odvaze a rock and rollu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rock a Doodle
Každý večer před spaním si Edmond četl svůj oblíbený příběh. Příběh o kohoutovi, který promeškal úsvit. Malý Edmond se tak zahloubá do čtení příběhu, až se náhle ocitne v něm… Proměněný na sněhobílé koťátko se stává vůdcem výpravy, která hledá Chanticleera – kohouta se zlatým hlasem. Prší, prší a prší – celé zemi hrozí potopa. Jedině kohout může svým zpěvem přivolat sluníčko a tak všechny zachránit. Domýšlivý kohout, uražený nezájmem okolí, však zmizel, a tak se Edmond – koťátko a jeho noví kamarádi pouštějí do nebezpečného pátrání. Chanticleer se přestěhoval do města, které připomíná Las Vegas, a stal se králem.

Zdroj: SPI Internationa


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rock a Doodle
Malý Edmond se tak zahloubá do čtení příběhu, až se náhle ocitne v něm... Proměněný na sněhobílé koťatko se stává vůdcem výpravy, která hledá Chanticleera - kohouta se zlatým hlasem. Prší, prší a prší - celé zemi hrozí potopa. Jedině kohout, může svým zpěvem přivolat sluníčko a tak všechny zachránit. Domýšlivý kohout uražený nezájmem okolí, však zmizel, a tak se Edmond - koťátko a jeho noví kamarádi poštějí do nebezpečného pátrání. Na cestách musí přemoci i zlou sovu - Vevodkyni, která vládne temnotě. A kohout ,,král rock and rollu", ne nepodopný Elvisu Presleymu, ještě netuší, jakyým důležitým posláním má být pověřený...


Autor: caseyjones

Popis / Obsah / Info k filmu Rock a Doodle
Celovečerní animovaný film Dona Blutha je volným pokračováním filmu Charlie. Z třicátých let přenáší děj do Spojených států let padesátých. Rock'n'rollové melodie však pouze podbarvují sled akčních scén. Vypravěčem, komentátorem i jedním z hrdinů příběhu o síle a potřeb ěpřátelsíví je pes Punťa. Klasická animace je zdařile propojena s animací počítačovou a celý film je rámován hranými scénami. Jednotlivé sekvence využívají možností, jež jim poskytuje technika i atmosféra výrazných prostředí (cesta zvířátek vodovodem, farma, utápějící se v bouři, přepychové prostředí pop music); přesto není výsledek přesvědčivý. Disneyův následovník použil ve snaze natočit film "pro celou rodinu" téměř všechny osvědčené postupy. Kvalitu a citový dojem však nelze nahradit jen profesionalitou.

Autor/Zdroj: Polenská Radka/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

13:00 - 13:05

2 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

72 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

57 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama