Zari
ohodnotit

Rio 2 [2k digital]

Další název:
Rio 2 3D
Rok:
2014
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2014
„Vítejte v džungli!“
Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Rio 2 je pokračováním příběhu pestrobarevných papoušků Blu a Perly, kteří žijí spořádaným městským životem a vychovávají tři děti. Pak si ale Perla usmyslí, že je na čase, aby její potomci okusili skutečný ptačí život, a rozhodne, že se z Ria všichni vydají do amazonského pralesa. Ihned po příjezdu se setkávají s místními obyvateli - zásadovým Eduardem, jeho ukecanou sestrou Mimi či s okouzlujícím Robertem. Blu se snaží zapadnout seč mu síly stačí, bojí se však, že Perla i děti podlehnou silnému volání divočiny a on je nadobro ztratí. Zároveň si musí dávat pozor na pomstychtivého papouška kakadu Nigela a jeho věrnou pomocnici, ropuchu Gabi.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 15.03.2015 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby.
Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život.
A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel.

zdroj: CinemArt


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Ve snímku Rio (2011, Rio; r. Carlos Saldanha) se modrý papoušek Blu zamiloval do stejně barevné Perly a kvůli ní prožil zatím největší dobrodružství svého života. V pokračování s lakonickým názvem Rio 2, jež natočil stejný režisér, už má s partnerkou tři potomky: neposedného Raubíře, zvídavého Bia a puberťačku Karlu. - Zatímco Rio žije přípravami na karneval, Perla rozhodne, že nastal správný čas na výlet do jejího rodného amazonského deštného pralesa, kde je právě na výpravě Bluova panička Linda s manželem, ornitologem Tuliem. Rio na cestu vezme tábornickou výpravu včetně GPS navigace. Papoušky doprovázejí kamarádi tukan Rafael, kanár Nico a kohout Pedro. Dobrodružná cesta se stane ještě dobrodružnější, když Blua v přístavišti náhodou zahlédne zlý kakadu Nigel, který s ním má nevyřízené účty. - Linda a Tulio se v pralese střetnou s představiteli bezohledné dřevorubecké firmy. - Papoušci v džungli náhodou narazí na Perlina otce, který chce civilizovaného zetě vychovat po svém. Jenže stromy padají a domov ptáků je ohrožen. Naštěstí Blu zná lidi a ví, jak na ně, takže konečně dojde uznání. – Tvůrci proložili dobrodružný příběh s výrazným ekologickým motivem velkolepými pěveckými a tanečními čísly v tradičním muzikálovém duchu. -kat-, Filmový přehled 2014/4


Popis / Obsah / Info k filmu Rio 2
Vzácní modří papoušci Blu, Perla a jejich tři děti se ocitnou v džungli, když se odvážili opustit své kouzelné město Rio a odletět do divoké Amazonie, aby se tam setkali se svými příbuznými. Blu se v zemi, kterou nezná, necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, které pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Rio (2011)

 Rio (2011)
Rio n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Carlos Saldanha

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

168 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:20 - 08:50

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama